لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۱۱ تیر ۱۴۰۳ ایران ۱۳:۰۹

فرزندکشی در تبریز؛ قاتل: پسرم را بهزیستی نپذیرفت؛ به خاطر آرایش زنانه کشتمش 


آرشیو -صحنه جرم
آرشیو -صحنه جرم

به نوشته وب‌سایت «رکنا»، مردی در تبریز فرزند ۱۷ ساله خود به نام «پارسا» را به دلیل آنچه «رفتار و آرایش زنانه» نامیده، به قتل رسانده و سپس خود را به پلیس معرفی کرده است.

بر اساس این گزارش، این مرد با اعلام اینکه این نوجوان تقریبا یک ماه هم در بیمارستان رازی بستری شده بوده اما وقتی مرخص شد «باز همان رفتارهای قبلی‌اش را ادامه داد»، افزوده است: «تصمیم گرفتم وی را به بهزیستی بسپارم که متاسفانه بهزیستی به خاطر شرایط پارسا از پذیرش وی امتناع کرد.»

آریا یکتا، نانباینری ترنس و کنشگر حقوق جامعه ترنس با اشاره به «ترنس‌میساژنی سیستماتیک» (زن ترنس ستیزی ساختاری) در ایران به صدای آمریکا گفت که همین مساله باعث شده تا در گزارش قتل ما با گرایش جنسی و هویت جنسیتی مقتول آشنا نشویم و ماجرا نیز از زبان قاتل بازگو شود.

در حالی‌که قتل‌های خانوادگی در حوزه «خشونت خانگی» تعریف می‌شوند، سازمان پزشکی قانونی سال گذشته از افزایش آمار ثبت‌شده نزاع در ایران خبر داده و آمار ثبت‌ شده خشونت خانگی شامل همسرآزاری و کودک‌آزاری در سال ۱۴۰۰ را حدود «۷۵ هزار مورد» اعلام کرده بود.

فرزانه مهدی‌زاده، مدیرکل دفتر معاینات بالینی پزشکی قانونی نیز با اشاره به آمار حدود «۶۰۰ هزار نزاع ثبت شده» در پزشکی قانونی جمهوری اسلامی، این میزان در یک سال را «عدد بسیار بالایی» توصیف کرده‌ بود.

علاوه بر رویکردهای سنتی و متعصبانه بخشی از جامعه در برخی از مناطق ایران، نظام حقوقی جمهوری اسلامی نیز همجنسگرایی و دیگر گرایش‌های جنسی جامعه ال‌جی‌بی‌تی را جرم‌انگاری کرده و این دست روابط را طبق قوانین جزایی اسلامی، شامل مجازات‌های سنگین از جمله «اعدام» دانسته است.

قوانین جمهوری اسلامی در چنین مواردی، نه تنها حمایتی از قربانیان خشونت انجام نمی‌دهند بلکه با توجه به برخی معافیت‌ها از جمله به دلیل «ولی یا وصی» بودن پدر طبق قوانین اسلامی، مرتکبین خشونت علیه فرزندان و پرونده‌های فرزندکشی، از مجازات در امان می‌مانند.

ثمانه قدرخان، روزنامه‌نگار و فعال حقوق کودک، پیش از این در گفت‌و‌گو با صدای آمریکا درباره معضل فرزندکشی در ایران گفته است: «مشکل، از حمایت حکومت از پدرانی که به‌راحتی می‌توانند فرزندانشان را بکشند شروع می‌شود.»

او با تأکید بر «نقص قوانین» جمهوری اسلامی در حوزه قتل‌های خانوادگی در ایران یادآور شده که قانون «پدر را صاحب فرزند» می‌داند و در صورت قتل فرزند، قانون پدر را مجرم نمی‌داند.

*این گزارش بازنویسی و اصلاح شده است

XS
SM
MD
LG