لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۲۴ شهریور ۱۴۰۳ ایران ۱۶:۴۰

پژوهش جدید: تماس طولانی با مواد شیمیایی حلال، احتمال داشتن فرزند مبتلا به اوتیسم را در زنان بالا می برد


عکس تزئینی
عکس تزئینی

بنا به یک پژوهش جدید، زنانی که در محیط کار با مواد حلال سر و کار دارند، بیشتر مستعد هستند که فرزند مبتلا به اوتیسم داشته باشند تا مادرانی که در معرض چنین موادی قرار نمی گیرند.

بنا به گزارش رویترز، در این مطالعه، پژوهشگران تاریخچه کار ۷۵۰ مادر و ۸۹۱ پدر را پیش از بارداری و در طول بارداری مورد بررسی قرار دادند – یعنی دفعات و شدت قرار گرفتن در معرض ۱۶ عامل که به ایجاد اختلالات عصبی و ادراکی در کودکان مرتبط شناخته می شود.

این ۱۶ عامل شامل دارو، فلز، آفت‌کش، داروی بیهوشی، آسفالت، روغن ترمز، پلاستیک و پولیمر، اشعه، مواد پاک کننده و ضد عفونی کننده، و مواد حلال (از جمله مواد شیمیایی داخل رنگ و مواد چربی بر) و مواد شیمیایی دیگر است.

نتایج به دست آمده نشان می دهد که در مادرانی که در معرض هر نوع حلالی قرار گرفته بودند، احتمال داشتن فرزند دچار اوتیسم ۵۰ درصد بیشتر از زنان دیگر است. و اگر یک زن بیشتر با مواد حلال سر و کار داشته باشد، احتمال داشتن فرزندی با اوتیسم حتی تا۸۵درصد افزایش می یابد.

«ارین مک‌کنلیز»، نویسنده اصلی این مطالعه و یکی از پژوهشگران در مؤسسه ملی ایمنی و بهداشت شغلی در شهر مورگن‌تائون، ایالت ویرجینیای غربی می گوید: «اگر باردار هستید، و یا تصمیم دارید بچه‌ دار شوید، با کارفرمای خود صحبت کنید و از مواد حلالی که در محیط کار از آنها مصرف می شود مطلع شوید. و اگر فکر می کنید که مواد حلال برای سلامت شما و جنینی که حمل می کنید خطرناک است و یا از خطرات آن مطمئن نیستید با پزشک خود حتماً مشورت کنید.»

البته این پژوهش بر اساس یک سری داده ها انجام شده و یک آزمایش کنترل شده نبود که بخواهد ثابت کند که ارتباط مستقیمی بین مواد حلال و اوتیسم هست.

علاوه بر آن، پژوهشگران جزئیات زیادی در مورد مواد حلال نداشتند تا بتوانند والدین را از پرهیز از نوع خاصی از مواد شیمیایی و حلال ها برحذر دارند.

https://gdb.voanews.com/6A93B43A-98B2-45DB-8109-0792592FEB29.gif

XS
SM
MD
LG