مصطفی نعمتی، روزنامهنگار اقتصادی، برای سپری کردن ۴۰ ماه حبس به دلیل نوشتن چند پست اعتراضی در ایکس به زندان رفت.
مریم شکرانی، روزنامهنگار و از همکاران آقای نعمتی روز سهشنبه ۱۵ آبان در ایکس نوشت که او «هماکنون حال روحی خوبی ندارد.»
محمد طاهری، از همکاران و دوستان مصطفی نعمتی نیز با اعلام این که این روزنامهنگار زندانی صبح سهشنبه ۱۵ آبان با او تماس گرفته، گفت: «خیلی نگران شرایط روحیاش شدم.»
آقای نعمتی یک هفته قبل، یعنی سهشنبه هفتم آبان برای تحمل مجازات حبس ۴۰ ماهه به زندان اوین در تهران منتقل شد و در حال حاضر در بند هشت این زندان است.
بنا بر اعلام باشگاه روزنامهنگاران اقتصادی، مصطفی نعمتی «به خاطر نوشتن چند پست اعتراضی در ایکس» به تحمل حبس محکوم شده است.
این روزنامهنگار و تحلیلگر اقتصادی پیش از این اوایل خرداد سال جاری بازداشت شد و سه هفته در زندان اوین به سر برد و سپس با سپردن وثیقه هفت میلیارد تومانی به صورت موقت آزاد شد.
مصطفی نعمتی ۲۷ شهریور از سوی شعبه یک اجرای احکام کیفری دادسرای عمومی و انقلاب ناحیه ۳۳ تهران برای تحمل حبس فرا خوانده شد.
بنا بر گزارش کمپین حقوق بشر در ایران دستکم ۳۴ روزنامهنگار و فعال رسانهای از نیمه نخست سال جاری میلادی توسط جمهوری اسلامی در ایران بازداشت شدهاند.
هادی قائمی، مدیر کمپین حقوق بشر در ایران از جامعه جهانی خواسته است تا در برابر «سرکوب فراملی روزنامهنگاران» توسط جمهوری اسلامی، اقدامی «روشن و مشخص» در پیش گیرد.
بهنام داراییزاده، روزنامهنگار و پژوهشگر ارشد این سازمان، میگوید علاوه بر «تهدیدهای نظاممند و جدی» جمهوری اسلامی علیه روزنامهنگاران در داخل ایران، گزارشهای نهادهای اطلاعاتی کشورهای غربی از جمله آمریکا، بریتانیا و کانادا نشان میدهد که روزنامهنگاران و فعالان رسانهای در خارج از کشور نیز حتی بی آنکه خودشان اطلاع داشته باشند، تحت خطر و تعقیب عوامل جمهوری اسلامی بودهاند.
پیش از این، سفیر آمریکا در سازمان ملل به مناسبت «روز جهانی پایان دادن به مصونیت از مجازات جنایات علیه خبرنگاران» در بیانیهای از افزایش خشونتها و حملات علیه خبرنگاران در سراسر جهان ابراز نگرانی کرده و خواستار پاسخگویی عاملان این جنایات شده است.