لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۱۸ مهر ۱۴۰۳ ایران ۰۹:۴۵

امنیت آهنین مرتضوی ذوب می شود


نمایندگان مجلس ایران در پی انتشار نامه سعید مرتضوی خطاب به رییس مجلس که گزارش کمیته ویژه را ناقص خوانده و خود را بی گناه قلمداد کرده بود واکنش نشان داده اند. ۵۵ تن از نمایندگان مجلس شورای اسلامی با امضای نامه ای، خواستار محاکمه مرتضوی شده اند. در حالی که داریوش قنبری یکی از اعضای فراکسیون اقلیت مجلس از بازداشت شدگان حوادث پس از انتخابات خواسته تا علیه مرتضوی شکایت کنند.

سعید مرتضوی تنها نام یک مسئول نیست. برخی معتقدند او نماد جریانی است که قوه قضاییه را فرمانبر رهبران جمهوری اسلامی کرده و استقلال آن را مخدوش کرده است. او زمانی که دادستانی تهران را بر عهده داشت چنان با اقتدار عمل می کرد که کمتر کسی می توانست باور کند که مرتضوی قدرتی در حد رییس قوه قضاییه ندارد. قاضی جوانی که از شهر بابک استان یزد به تهران منتقل شده بود، هم درس می خواند و هم در یکی از شعبه های دادسرای رسیدگی به جرائم کارکنان دولت بر مسند قضا تکیه زده بود.

نام شعبه ای که او ریاست اش را برعهده داشت به زودی بر سرزبان ها افتاد. احکامی صادر می کرد که باور کردنی نبود. او در سایه ماند تا در دوران ریاست هاشمی شاهرودی به سمت دادستانی تهران منصوب شد. دورانی که همزمان شده بود با ریاست جمهوری محمد خاتمی و تولد ده ها روزنامه اصلاح طلب.

وقتی رهبر ایران در بهار ۱۳۷۹ از مطبوعات اصلاح طلب انتقاد کرد سعید مرتضوی دستور توقیف همه آنها را صادر کرد. ۱۸ روزنامه در یک روز توقیف شدند. او بازداشت روزنامه نگاران را هم پیگیری کرد و بسیاری را به زندان فرستاد اما نامش برای اولین بار به عنوان متهم در پرونده قتل زهرا کاظمی خبرنگار– عکاس ایرانی- کانادایی مطرح شد. پرونده ای نافرجام.

او این روزها در حالیکه دیگر از قدرت سابق برخوردار نیست از سوی نمایندگان مجلس شورای اسلامی به عنوان متهم اصلی پرونده بازداشتگاه کهریزک شناخته شده است. در واقع او در آخرین روزهای تصدی پست دادستانی، دستور داده تا جمعی از بازداشت شدگان نا آرامی های پس از انتخابات را به این بازداشتگاه اعزام کنند و آنان را با زندانیانی که جرائم سنگین دارند در یک اطاق نگهداری کنند. نتیجه این دستور به مرگ سه تن منجر شده است.

مرتضوی اکنون متهمی است که در دفاع از خود گفته است «مرخصی بودم»، نمایندگان مجلس اما این دفاع را نپذیرفته و با امضا نامه ای خواستار محاکمه او شده اند.

در حالی که هنوز مقامات رسمی درباره گزارش مجلس و یا دفاع از مرتضوی سخنی نگفته اند نمایندگان مجلس شورای اسلامی نه تنها بر گناهکاری او اصرار دارند بلکه جناح اقلیت مجلس این گزارش را ناقص خوانده و خواستار تهیه گزارشی جامع شده است.

داریوش قنبری یکی از نمایندگان جناح اقلیت به پارلمان نیوز گفته است همه کسانی که بازداشت شده و به کهریزک اعزام شده اند حق دارند از سعید مرتضوی شکایت کنند. نام او این روزها بسیار شنیده می شود در حالی که سال ها کسی جرات نداشت جز اخبار رسمی خبری در مورد او منتشر کند. به نظر می رسد بخت با دادستان سابق یار نیست و این پرونده، شاید اگر اراده ای در جمهوری اسلامی باشد، می تواند پایان کار مرتضوی را رقم بزند. هرچند ایرانیان بر این باورند که مسئولان در جمهوری اسلامی از امنیت آهنین برخوردارند.

XS
SM
MD
LG