لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۱۷ مهر ۱۴۰۳ ایران ۲۰:۰۵

درخواستی که قوه‌قضائیه نادیده گرفت؛ والدین محمد‌مهدی کرمی: فرزند بی‌گناهم را اعدام نکنید


محمدمهدی کرمی، معترضی که اعدام شد.
محمدمهدی کرمی، معترضی که اعدام شد.

احکام اعدام محمد‌مهدی کرمی و سیدمحمد حسینی در حالی روز شنبه اجرا شد که پدر و مادر محمد‌مهدی پیشتر در پیامی ویدئویی از مقامات قضایی جمهوری اسلامی خواسته بودند این حکم از پرونده فرزند بی‌گناهشان حذف شود.

در این پیام ویدئویی کوتاه که روز یک‌شنبه ۲۷ آذر در صفحه توییتر مهدی بیک، خبرنگار روزنامه اعتماد منتشر شد، ماشاالله کرمی، گفته بود: «پسرم به اعدام محکوم شده. کارگرم. دستفروشی می‌کنم. پسرم از قهرمانان کاراته ایران است. چندین مقام کشوری دارد. نفر چهارم تیم ملی ایران بوده.»

مهدی بیک نیز یک روز پیش از اجرای حکم اعدام بازداشت شد.

آقای کرمی همچنین اضافه کرده بود: «عاجزانه از مقامات قوه قضاییه تمنا می‌کنم، خواهش می‌کنم، از شخص آقای اژه‌ای تمنا و خواهش می‌کنم حکم اعدام را از روی پرونده پسرم بردارید.»

مدال‌های ورزشی محمدمهدی کرمی، معترض محکوم به اعدام
مدال‌های ورزشی محمدمهدی کرمی، معترض محکوم به اعدام

همچنین مادر محمدمهدی کرمی تأکید می‌کند: «از مقامات قوه قضاییه مخصوصا از آقای اژه‌ای خواهشمندم حکم اعدام را از پرونده پسرم بردارید.»

محمدمهدی کرمی به همراه سید محمد حسینی، حمید قره‌حسنلو، حسین محمدی، و رضا آریا توسط شعبه اول دادگاه انقلاب اسلامی استان البرز، به ریاست قاضی سید موسی آصف‌الحسینی، پانزدهم آذر در یک پرونده مشترک مربوط به کشته شدن یک بسیجی به نام روح‌الله عجمیان، به اتهام «افساد فی‌الارض» به اعدام محکوم شدند. ۱۱ متهم دیگر این پرونده به احکام سنگین تا ۲۵ سال زندان محکوم شده‌اند.

آقای کرمی و دیگر متهمان این پرونده از حق داشتن وکیل انتخابی محروم شدند. به گفته پدرش، برای محمدمهدی کرمی یک وکیل تسخیری تعیین شد که حتی جواب خانواده را نمی‌داد.

وکالت محمدحسین آقاسی، حقوق‌دان، که از سوی خانواده کرمی برای وکالت محمدمهدی انتخاب شد، از سوی دادگاه انقلاب اسلامی پذیرفته نشد.

صدور و اجرای شتاب‌زده احکام اعدام برای بازداشت‌شدگان اعتراضات سراسری ۱۴۰۱ با واکنش‌های منفی گسترده‌ای در داخل و خارج ایران همراه بوده است.

از جمله، محسن برهانی، حقوق‌دان و استاد دانشگاه تهران، با برشمردن هفت اشکال عمده حقوقی به حکم محاربه منجر به اعدام برای محسن شکاری اعتراض کرده و آن را «خون به‌ناحق ریختن» توصیف کرده است.

  • 16x9 Image

    ساقی لقایی

    ساقی لقایی پس از چند سال همکاری با روزنامه‌های مختلف، در سال ۱۳۷۸ خبرنگار و سپس سردبیر پارلمانی و اقتصادی ایسنا شد. او از سال ۱۳۸۵ فعالیت حرفه‌ای خود را با تمرکز بر مسائل ایران و حقوق بشر ادامه داد و در بهار ۱۴۰۰ به بخش فارسی صدای آمریکا پیوست.

XS
SM
MD
LG