لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ ایران ۰۳:۰۴

وزیر ارتباطات: شاید محدودیت‌هایی بر اینترنت اعمال شود؛ گزارش کاربران از اختلال گسترده 


قطعی اینترنت صیانت
قطعی اینترنت صیانت

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات جمهوری اسلامی ایران گفته است که احتمال دارد در پی اعتراضات اخیر «محدودیت‌هایی در اینترنت اعمال شود» اما کاربران شبکه‌های اجتماعی در روزهای گذشته بارها از «اختلال گسترده در دسترسی به اینترنت» خبر داده‌اند.

به گزارش رسانه‌های داخلی، عیسی زارع‌پور در حاشیه جلسه امروز چهارشنبه سی‌ام شهریورماه هیات دولت جمهوری اسلامی ایران، درباره این که «در روزهای اخیر سرعت اینترنت کم شده و پهنای باند کاهش پیدا کرده»، مدعی شده «پهنای باند کاهش پیدا نکرده است.»

زارع‌پور بدون ذکر جزئیات، گفته است به دلیل «مسائل امنیتی» و «برخی از بحث‌ها» که «این روزها» وجود دارد، «ممکن است» محدودیت‌هایی «توسط دستگاه‌های امنیتی تصمیم‌گیری و اعمال شود.»

اعتراضات خیابانی در واکنش به مرگ «مهسا امینی» پس از بازداشت توسط پلیس ایران که روزهای گذشته از شهر سقز زادگاه او و دیگر شهرهای استان کردستان آغاز شد، به سرعت به تهران و دیگر شهرهای ایران سرایت کرد و با سرکوب شدید معترضان و قطع اینترنت در برخی مناطق، ابعاد جدیدی یافت.

با این حال، وزیر ارتباطات دولت ابراهیم رئیسی ادعا کرده است که «هیچ کاهش پهنای باندی نداشته‌ایم» و پهنای باند مورد نیاز کشور را «به صورت روتین» تامین می‌شود.

این سخنان در حالی است که «نت بلاکز»، موسسه ناظر بر وضعیت اینترنت در کشورها، روز گذشته بیست و نهم شهریورماه از «قطع تقریبا کامل ‎اینترنت» در شهر ‎سنندج، مرکز استان ‎کردستان خبر داده بود.

مرضیه محمودی، روزنامه‌نگار و معاون سردبیر تجارت‌نیوز در واکنش به این سخنان وزیر ارتباطات دولت ابراهیم رئیسی در توییتی نوشته است که «دستور قطع اینترنت صادر شد!»

همزمان با آن که در روزهای اخیر نام ‎و هشتگ #مهسا_امینی که با نام او ساخته شده در ‎شبکه‌های اجتماعی واکنش شده است، گزارش‌ها حاکی از آن است که «اختلال در ‎اینترنت» و کنار آن «هشتگ‌سازی موازی» توسط نهادهای سایبری جمهوری اسلامی ایران نیز ناکام مانده است.

در این میان، تلاش‌هایی بین‌المللی از جمله بررسی اتصال کاربران داخلی به «اینترنت ماهواره‌ای» نیز صورت گرفته که هنوز به نتایج مشخصی برای استفاده مستقیم شهروندان ایرانی نرسیده است.

اکانت توییتری «فیلتربان» نیز که به حوزه حقوق دیحیتال و حق دسترسی شهروندان به اینترنت می‌پردازد، نوشته است داده‌های «آیودا» خبر از «قطعی گسترده اینترنت» در استانهای اردبیل، آذربایجان شرقی، گلستان، البرز، یزد، و کرمان در «۲۴ ساعت گذشته» می‌دهد.

نهادهای دولتی و حاکمیتی ایران بارها طی سالیان اخیر هنگام مواجه با اعتراضات مردمی، برای جلوگیری از انتشار ابعاد سرکوب‌ها و ممانعت از اطلاع‌رسانی تجمعات اقدام به کاهش پهنای باند، اختلال در دسترسی کاربران، قطع نقطه‌ای اینترنت و یا قطع سراسری اینترنت همچون اعتراضات خونبار آبان ۹۸ کرده‌اند.

XS
SM
MD
LG