پژوهشگران شرکت «مایکروسافت» روز جمعه ۱۹ مرداد گفتند که هکرهای مرتبط با جمهوری اسلامی سعی کردند به حساب یک کاربری یک «مقام عالی رتبه» در یکی از کارزارهای انتخاباتی ریاست جمهوری آمریکا نفوذ کنند.
بنا بر این گزارش این عملیات خرداد امسال انجام شد. چند هفته پیش از آن نیز همین هکرها به حساب کاربری یک مقام آمریکایی در سطح شهرستانی نفوذ کرده بودند.
پژوهشگران مایکروسافت در گزارش خود بدون ارائه توضیح بیشتر درباره هویت این مقامات آمریکایی، گفتند که این عملیات بخشی از تلاشهای فزاینده هکرهای مرتبط با جمهوری اسلامی برای تأثیرگذاری بر انتخابات ریاستجمهوری آینده آمریکا در آبان امسال است.
گزارش مایکروسافت در پی اظهارات اخیر مقامات ارشد اطلاعاتی ایالات متحده مبنی بر افزایش استفاده جمهوری اسلامی از حسابهای کاربری جعلی در رسانههای اجتماعی با هدف دامن زدن به اختلاف سیاسی در آمریکا، منتشر شده است.
خبرگزاری «رویترز» گزارش داده که هیئت نمایندگی جمهوری اسلامی در سازمان ملل متحد در نیویورک طی بیانیهای به این خبرگزاری مدعی شده است که قابلیتهای سایبری ایران «دفاعی و متناسب با تهدیداتی است که با آن مواجه است» و هیچ برنامهای برای انجام حملات سایبری ندارد.
نمایندگی جمهوری اسلامی در این بیانیه همچنین در واکنش به گزارش مایکروسافت ادعا کرده است: «انتخابات ریاست جمهوری آمریکا یک موضوع داخلی است که ایران در آن دخالتی ندارد.»
پژوهشگران مایکروسافت میگویند گروهی که توسط واحد اطلاعات سپاه پاسداران انقلاب اسلامی اداره میشود، با فرستادن «ایمیل فیشینگ» به یکی از مقامات عالیرتبه یک ستاد انتخاباتی ریاستجمهوری در آمریکا تلاش کرد به حساب کاربری او نفوذ کند.
گروه هکری دیگری مرتبط با سپاه نیز با شیوههای مشابهی به حساب کاربری یک مقام آمریکایی که در یکی از شهرستانهای آمریکا سمتی داشت، رخته کرد. اما موفق به دسترسی به سیستم و حسابهای کاربری سایر مقامات نشد.
این گزارش همچنین میگوید که یک گروه ایرانی دیگر در حال راهاندازی سایتهای خبری جعلی بود که از هوش مصنوعی برای برداشتن محتوا از سایتهای خبری قانونی استفاده میکرد و رأیدهندگان آمریکایی در طیفهای مخالف سیاسی را هدف قرار میداد.
منابع: رویترز، مایکروسافت