یک چهره شصت و چهار ساله چپگرا در انتخابات ریاست جمهوری مکزیک برنده شد. «آندرس مانوئل لوپز ابرادور» که با ادعای مبارزه با فساد مورد توجه قرار گرفته، از سوی رقبا به عوام گرایی متهم شده است.
با شمارش نیمی از آرای انتخابات ریاست جمهوری مکزیک آقای «ابرادور» توانسته ۵۳ درصد آرای شمارش شده را کسب کند و نزدیک ترین رقیب به او، کمتر از ۲۲ درصد آرای شمارش شده را دارد.
آقای «ابرادور» فعالیت سیاسی خود را از چند دهه پیش شروع کرد و از مدافعان حقوق مردم بومی مکزیک است.
وی بعد از اعلام نتایج اولیه، پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری یکشنبه را راهگشای روابط بهتر با آمریکا دانست.
«ابرادور» گفت: ما به دنبال روابط دوستانه و توسعه طلبانه با دولت آمریکا هستیم که همیشه شامل احترام متقابل و دفاع از هموطنانمان خواهد بود، کسانیکه در آن کشور کار و زندگی می کنند.
«ابرادور» با اشاره به چالش هایِ داخلی در مکزیک گفت: مأموریّت اصلی دولت او ریشه کن کردن فساد خواهد بود و هرگز مردم را ناامید نخواهد کرد.
وی گفت: من قول می دهم که به اعتماد میلیون ها مکزیکی که من را انتخاب کردند خیانت نکنم. من صادقانه وعادلانه حکومت خواهم کرد. من شما را ناامید و پشیمان نخواهم کرد و به مردم خیانت نخواهم کرد.
مکزیک همواره با مشکل فساد گسترده در کشور مواجه بوده است.
پرزیدنت ترامپ نیز از پیروزی «ابرادور» استقبال کرده است. پرزیدنت ترامپ یکشنبه، در توئیتی به «ابرادور» تبریک گفت و نوشت: به «آندرس مانوئل لوپز ابرادور» به عنوان رئیس جمهور آینده مکزیک، تبریک می گویم. من بسیار مشتاق به همکاری با او هستم. کارهای زیادی باید انجام شود که به سود آمریکا و مکزیک خواهد بود.
پرزیدنت ترامپ از زمان نامزدی انتخابات گفته بود قصد دارد بین آمریکا و مکزیک دیواری بکشد اما تقبل هزینه این دیوار محل اختلاف رهبران دو کشور بود. رئیس جمهوری آمریکا معتقد است مکزیک باید این هزینه را بدهد اما رئیس جمهوری فعلی این کشور مخالف بود. مرز مکزیک اصلی ترین محل ورود مهاجران غیرقانونی به خاک آمریکا است و عمدتا این افراد از مکزیک و کشورهای آمریکای مرکزی یا جنوبی هستند.
خوزه آنتونیو مید نامزد حزب حاکم انقلابی نهادینه و ریکاردو آنایا نامزد حزب محافظه کار اقدام ملی رقبای «ابرادور» بودند که نتایج انتخابات را پذیرفته و به او تبریک گفته اند.
این اولین انتخابات ریاست جمهوری برایِ حزبِ بازسازی ملی است، حزبی که از ائتلاف حزب چپ کارگری و حزب سوسیال جناح راست تشکیل شده است.