لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۲۶ آبان ۱۴۰۳ ایران ۱۶:۳۹

واکنش‌ها به سفر مداح محبوب خامنه‌ای به تایلند: مطیعی در بانکوک و پزشکیان در حسرت زمان شاه است


میثم مطیعی، مداح علی خامنه‌ای در سفر به تایلند
میثم مطیعی، مداح علی خامنه‌ای در سفر به تایلند

حضور میثم مطیعی، مداح محبوب خامنه‌ای در تایلند هم‌زمان با مراسم تبلیغات حکومتی پیاده‌روی اربعین و انتشار ویدئو از مداحی‌اش در شبکه‌های اجتماعی خبرساز شده و واکنش‌های کاربران در شبکه‌های اجتماعی را برانگیخته است.

میثم مطیعی، مداح و مرثیه‌خوان دفتر علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی است که دهم شهریور به بانکوک رفت تا به گفته رسانه‌های حکومتی در برنامه‌ها و نشست‌های شیعی از جمله عزاداری‌های مربوط به اربعین و سالگرد درگذشت پیامبر اسلام در تایلند شرکت کند.

سفر میثم مطیعی به تایلند، که به عنوان مقصد گردشگری تفریحی برخی ایرانیان مشهور است، واکنش‌هایی را در رسانه‌های اجتماعی برانگیخته و دستمایه طنز شده است.

از جمله، علی کریمی، چهره محبوب فوتبال ایران و از مخالفان جمهوری اسلامی، در شبکه اجتماعی ایکس به سفر مداح علی خامنه‌ای به تایلند هم‌زمان با عزاداری‌های روزهای آخر ماه صفر اشاره کرده و با عبارت «سینه رو سنگین‌تر بزن عرزشی»، به این سفر واکنش نشان داده است.

نیما پاینده، روزنامه‌نگار، نیز گفته که میثم مطیعی «قرار است موقع برگشت از هیئت‌های بانکوک و پاتایا در تایلند، این مداحی را بخواند که اللهم ارزقنا تایلند… پاتایا… استانبول… وان… کوش‌آداسی، نه برای عشق و حال فقط و فقط برای ترویج اسلام.»

یک کاربر دیگر با اشاره به یک شعار تبلیغاتی مذهبی جمهوری اسلامی و جایگزین کردن پاتایا، مرکز گردشگری تفریحی تایلند، با کلمه کربلا در این شعار، گفته «پاتایا منتظر ماست بیا تا برویم» و افزوده است که «راه قدس، از پاتایا می‌گذرد. پیادروی پاتایا بگذارید، ۱۰ برابر پیاده‌روی دوپینگی اربعین استقبال می‌شود.»

او همچنین تأکید کرده که نیروهای جمهوری اسلامی «ثبت نام کردند بروند غزه، سر از تایلند درآوردند.»

در مقابل، یک کاربر حامی جمهوری اسلامی گفته «یک عده صرفا برای عیش و نوش به تایلند می‌روند و اصلا خبر ندارند که در دل کفر هم اسلام رشد کرده» و «نزدیک به ۴۰ هزار نفر شیعه دارد.»

نجات بهرامی، روزنامه‌نگار و تحلیلگر سیاسی، نیز با اشاره به اظهارات مسعود پزشکیان درباره رفاه دوره محمدرضا شاه پهلوی، گفته که «مداح خامنه‌ای در تایلند و رئیس‌جمهور نظام در حسرت دوران شاه» است.

اشاره آقای بهرامی به اظهارات مسعود پزشکیان، رئیس دولت چهاردهم جمهوری اسلامی، است که گفته است: «در زمان شاه هنرستان درس خواندم، برای خدمت به سیستان و بلوچستان رفتم؛ وقتی برگشتم یک دیپلم دیگر گرفتم؛ امتحان دادم و دانشگاه قبول شدم، اگر الآن این قانون [تاثیر معدل در کنکور] بود، من هیچ وقت در آن رشته و دانشگاه نمی‌توانستم تحصیل کنم.

هرچند برخی رسانه‌های حکومتی از جمله خبرگزاری فارس وابسته به سپاه پاسداران ادعا کرده‌اند که مطیعی به دعوت «شیعیان بومی» تایلند به این سفر رفته و قرار است در «امامباره بانکوک» و چند شهر دیگر مداحی کند، اما وب‌سایت رویداد ۲۴ در گزارشی اعلام کرده که میزبان مداح بیت رهبر در این سفر «جامعه‌المصطفی العالمیه» است، نهادی که با بودجه عمومی ایران کار می‌کند.

بر اساس گزارش رویداد ۲۴، میثم مطیعی پیش از این یک تور اروپایی هم داشته و به کشورهایی از جمله هلند، بلژیک، و آلمان سفر کرده است و علاوه بر او، «علی محمدی، رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه» نیز «به عنوان سخنران همراه او بوده است.»

میثم مطیعی، مداح علی خامنه‌ای در سفر به تایلند
میثم مطیعی، مداح علی خامنه‌ای در سفر به تایلند

میثم مطیعی که در دانشگاه حکومتی «امام صادق» تدریس می‌کند، روضه‌خوان مورد حمایت علی خامنه‌ای است و مداحی‌های با مضمون مواضع سیاسی منطقه‌ای جمهوری اسلامی به زبان فارسی و عربی از جمله «یا تکفیری صبرک صبرک» و «صبر و نصر» در کارنامه خود دارد.

تبلیغات مذهبی جمهوری اسلامی در برنامه بودجه‌های سالانه دولتی در نظر گرفته می‌شود و برای آن هزینه‌های هنگفتی صرف می‌شود.

جیسون برادسکی، مدیر سیاست‌گذاری در سازمان اتحاد علیه ایران هسته‌ای، پیش از این درباره سوءاستفاده مبلغان جمهوری اسلامی در کشورهای دیگر به بخش فارسی صدای آمریکا گفته است: «کشورهای غربی باید اقدام به سرکوب عملیات‌های نفوذ جمهوری اسلامی بکنند.»

به گفته او، جمهوری اسلامی «سابقه‌ای طولانی در بهره‌برداری از موسسات خیریه و مذهبی برای استخدام، رادیکالیزه کردن، و ایجاد شبکه‌هایی در خدمت تروریسم در خارج [از ایران] دارد.»

این کارشناس در ادامه با اشاره به فعالیت‌های موسسه جامعه المصطفی به عنوان یک نمونه در این ارتباط افزود: «[اندازه] این دانشگاه به عنوان یک مرکز استخدام و جاسوسی برای نیروی قدس سپاس دو برابر شده است» و به همین دلیل تحت تحریم‌های ضدتروریستی ایالات متحده قرار دارد.

پیش از این پایگاه داده‌های باز ایران در گزارشی به بررسی میزان بودجه «دانشگاه‌های حوزوی» و مراکز مرتبط با حوزه‌های علمیه در ایران پرداخته که بر اساس آن مجموع بودجه پنج «دانشگاه مذهبی- تبلیغاتی» جمهوری اسلامی که زیر نظر روحانیون اداره می‌شوند بیش از ۶۰۰ میلیارد تومان است.

بنا بر این گزارش، این نهادهای تبلیغاتی و مذهبی اغلب به طور مستقیم زیر نظر علی خامنه‌ای اداره می‌شوند و با دستور او و با استناد به مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی به «دانشگاه» تبدیل شده‌اند.

XS
SM
MD
LG