لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۲۱ شهریور ۱۴۰۳ ایران ۰۲:۲۳

ادامه واکنش‌ها به تحریم انتخابات در ایران؛ مریم رجوی: مردم به سرنگونی رژيم ولايت فقيه رای دادند


پیش از انتخابات روز جمعه یازدهم اسفند بسیاری از کاربران شبکه‌های اجتماعی اعلام کرده بودند که در انتخابات شرکت نخواهند کرد.
پیش از انتخابات روز جمعه یازدهم اسفند بسیاری از کاربران شبکه‌های اجتماعی اعلام کرده بودند که در انتخابات شرکت نخواهند کرد.

در واکنش به انتخابات روز گذشته در ایران، تعدادی از مخالفان جمهوری اسلامی با صدور بیانیه یا پست‌های کوتاهی در حساب‌ شبکه‌های اجتماعی، نسبت به آن واکنش نشان دادند. شاهزاده رضا پهلوی، مسیح علی‌نژاد، عبدالله مهتدی و مریم رجوی از جمله مخالفان سرشناسی بودند که در این زمینه واکنش نشان دادند.

مريم رجوی، رئيس شورای ملی مقاومت ايران، انتخابات روز جمعه ۱۱ اسفند انتخابات را «نه» بزرگ به ديكتاتوری و رأی مردم ایران به سرنگونی رژيم ولايت فقيه توصيف كرد.

او در بیانیه‌ای که در وب‌سایت این شورا منتشر شد با اشاره به این که رژیم ولایت فقیه «حق حاكميت ملت ايران را غصب و پايمال كرده است» گفت: «بدون شک خامنه‌ای و رژیم ولايت فقيه از این نمایش به مراتب ضعیف‌تر و شکننده‌تر بیرون می‌آیند و روند سرنگونی تسریع می‌شود.»

مریم رجوی تاکید کرد: «نه قاطع مردم ايران نشان از قیام‌هایی است که صدای پای آن از هم اكنون به گوش می‌رسد و سرنگونی فاشيسم دينی را نويد می‌دهد.»

پیش از مریم رجوی نیز شماری از چهره‌های سیاسی و مدنی استقبال نکردن مردم از انتخابات را «آری» مردم ایران به سرنگونی رژیم تلقی کردند.

شاهزاده رضا پهلوی در شبکه «ایکس» نوشت: «مردم ایران، بعد از ۴۵ سال آزمون و خطا، به این آگاهی باارزش رسیدند که هرآن چه مربوط به ⁧‫سیرک انتخابات رژیم است، غیرواقعی و تقلبی است.»

او افزود که «مردم ایران بار دیگر نشان دادند جز به سرنگونی خامنه‌ای و رژیم شکست‌خورده‌ او نمی‌اندیشند و آینده آزاد و مرفه خود را در یک ایران سکولار، یکپارچه، و دموکراتیک جستجو می‌کنند.»

مسیح علی‌نژاد، فعال حقوق بشر و روزنامه‌نگار، در شبکه‌های اجتماعی خود با اشاره به صندوق‌های خالی انتخاباتی، به خانواده‌های دادخواه به خاطر پیوستن به کمپین «⁧‫#رأی_بی_رأی‬⁩» و به چالش کشیدن مستقیم شخص علی خامنه‌‌ای تبریک گفت و تأکید کرد که مردم ایران بار دیگر در رفراندومی به سرنگونی جمهوری اسلامی؛ آری و به ماندگاری یک «حکومت آدم‌کش و سپاه تروریستش» نه گفتند.

به گفته این فعال حقوق بشر، ‏مردم حاضر نشدند انگشت در خون کسانی بزنند که برای رسیدن به یک ایران آزاد جان دادند.

عبدالله مهتدی، دبیرکل حزب کومله کردستان ایران، نیز با انتشار پیامی در شبکه «ایکس» با اشاره به این موضوع که حوزه‌های رأی‌گیری در سراسر کردستان، «کاملا سوت و کور» بود، نوشت: «بایکوت بزرگ روی داد.»

او نوشت: [مقامات جمهوری اسلامی] ‏بە هزار زبان التماس کردند و بەهر ترفندی متوسل شدند تا مردم را پای صندوقهای رأی بکشانند و عکس و فیلمش را بەعنوان سند حمایت مردم بە جهانیان نشان دهند، ولی «بدترین خفت سیاسی تاریخ» خود را تجربە کردند.

پیش از برگزاری انتخابات، علی خامنه‌ای و دیگر مقامات سیاسی و نظامی جمهوری اسلامی بارها با لحن‌های متفاوت و دادن وعده و یا تهدید، از مردم ایران خواستند که پای صندوق‌های رأی بروند.

دعوت به شرکت مردم در انتخابات روز جمعه در شرایطی انجام شد که «اعتماد آنلاین» روز اول اسفند، نوشت: «با توجه به وجود نارضایتی‌های اقتصادی و اجتماعی در سطح کشور و همچنین نحوه بررسی صلاحیت‌ها و اعمال نظارت استصوابی به نظر می‌رسد حتی برخی طیف‌های اصولگرایی هم امیدی به مشارکت چشم‌گیر در انتخابات پیش رو ندارند.»

XS
SM
MD
LG