یک منبع آگاه به صدای آمریکا گفت دادگاه انقلاب اسلامی ماهشهر حکم بیش از ۱۰ سال حبس تعزیری مجید خادمی، معترض بازداشتشده در دی ۱۳۹۸، را تأیید کرد.
بر اساس مدارکی که بخش فارسی صدای آمریکا به آن دست یافته، مجید خادمی علاوه بر ۱۰ سال و سه ماه حبس تعزیری که شش سال و سه ماه آن اجرایی است، به دو سال ممنوعیت خروج از کشور و همچنین محرومیت از عضویت در گروههای سیاسی و اجتماعی محکوم شده است.
به گفته یک منبع نزدیک به مجید خادمی، از آن جا که او پیش از این نیز دو بار بازداشت شده و مدت ۲۰ ماه را در زندانهای بهبهان و شیبان اهواز گذرانده است، خانواده او از ابلاغ این حکم «نگران و به هم ریخته» شدهاند.
«الزام به شرکت در کلاسهای توجیهی با دعوت از کارشناسان خبره» یکی دیگر از مجازاتهایی است که دادگاه انقلاب اسلامی برای این دانشجوی معترض در نظر گرفته است.
مجید خادمی دی ۱۳۹۸ توسط وزارت اطلاعات بازداشت شد. به گفته این منبع آگاه، او که در زمان بازداشت دانشجوی ترم آخر کارشناسی در دانشگاه آزاد بهبهان بود، پس از آن «ممنوعالتحصیل» شد.
این منبع آگاه به صدای آمریکا گفت که پرونده این دانشجوی معترض «پس از دو ماه شکنجه و انفرادی و بازجویی» به شعبه ۲ بازپرسی بهبهان فرستاده شد و سپس با تفهیم اتهام «تبلیغ علیه نظام، توهین به رهبری، اخلال در نظم عمومی، خسارت به اموال عمومی، اقدام و تبانی علیه امنیت ملی، بغی و افساد فیالارض» به زندان بهبهان فرستاده شد.
این معترض اهل بهبهان در استان خوزستان، پس از «۱۸ ماه بازداشت» به قید وثیقه «سه میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومانی» به طور موقت از زندان این شهر آزاد شد.
به گفته منبع مطلع، یک سال بعد در حالی که مجید خادمی برای اخذ دفاع آخر به شعبه یک دادگاه انقلاب ماهشهر احضار شده بود، «با اتهامات تازه» با عنوان «تبلیغ علیه نظام» دوباره بازداشت شد و پس از گذراندن «یک ماه انفرادی» به زندان شیبان اهواز انتقال یافت و یک ماه بعد، «این بار با وثیقه ۲۰۰ میلیون تومانی» موقتا آزاد شد.
در حکم صادره که سهشنبه ۶ تیر سال جاری به طور آنلاین ابلاغ شده، آمده است، با اعمال ماده ۴۴۲ قانون» آیین دادرسی کیفری، «یک هشتم» از مجازات اشد و حبس قابل اجرا» کم شده است.
بر اساس ماده ۴۴۲ قانون آیین دادرسی کیفری، «در تمام محکومیتهای تعزیری در صورتی که دادستان از حکم صادره درخواست تجدیدنظر نکرده باشد، محکوم علیه میتواند پیش از پایان مهلت تجدیدنظرخواهی، با رجوع به دادگاه صادرکننده حکم، حق تجدیدنظرخواهی خود را اسقاط یا درخواست تجدیدنظر را مسترد نماید و تقاضای تخفیف مجازات کند.»
اعتراضات دی ۹۸ در پی سرنگون شدن هواپیمای مسافربری اوکراینی با موشکهای سپاه پاسداران در مناطق مختلف ایران شکل گرفت و چندین روز ادامه یافت.
موج اعتراض به کشته شدن ۱۷۶ مسافر پرواز پیاس ۷۵۲ هواپیمایی اوکراین، پس از اعتراضات گسترده آبان ۹۸ در پی افزایش ناگهانی قیمت بنزین بود. در آبان این سال با سرکوب اعتراضات مسالمتآمیز مردمی توسط نیروهای حکومتی، صدها تن از معترضان با شلیک مستقیم گلوله جان باختند.