ارتش اسرائیل میگوید بیش از ۱۴۰۰۰ «هدف تروریستی» در غزه را بمباران کرده است
به گفته کاخ سفید آمریکاییهای بیشتری از غزه خارج میشوند
وزارت خارجه آمریکا در واکنش به اظهارات نتانیاهو: نوار غزه «سرزمین فلسطینی» است
وزارت امور خارجه آمریکا در واکنش به اظهارات نتانیاهو مبنی بر این که اسرائیل پس از جنگ تامین امنیت نوار غزه را برعهده خواهد گرفت، گفت که نوار غزه «سرزمین فلسطینی» است.
ودانت پاتل، معاون سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا، روز سه شنبه ۱۶ آبان تاکید کرد که نوار غزه «سرزمین فلسطینی است و خواهد بود و نظر آنها در این مورد باید در درجه اول باشد.»
پاتل افزود که دولت بایدن بارها گفته است اسرائیل قصد اشغال نوار غزه را ندارد و آمریکا نیز با چنین تفکری مخالف است.
بگفتهٔ پاتل آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا، در دو سفر اخیر خود به اسرائیل این را صراحتاً بیان کرده است. درعین حال، هر دو کشور معتقدند دیگر حماس نباید حکمرانی آن منطقه را در اختیار داشته باشد.
معاون سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا گفت نوار غزه دیگر نباید پایگاهی برای حماس و حملات آن گروه علیه اسرائیل باشد.
بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل، روز دوشنبه در مصاحبهای گفته بود پس از شکست دادن حماس قصد دارد تا اطلاع ثانوی امنیت نوار غزه را عهدهدار شود.
نتانیاهو: اسرائیل برای «وقفههای تاکتیکی» در غزه به منظور ارسال کمکها و آزادی گروگانها آماده است
بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل، از آمادگی این کشور برای ایجاد وقفههای کوتاهمدت در عملیات نظامی خود به منظور ورود کمکهای انساندوستانه به غزه و خروج افراد گروگان گرفتهشده توسط حماس خبر داد. او با این حال تأکید کرد که اسرائیل آتشبس عمومی در این جنگ را نمیپذیرد.
ارتش اسرائیل چهار ساعت به غیر نظامیان برای خروج از شهر غزه مهلت داد
ارتش اسرائیل اعلام کرد که نیروهایش شهر غزه را، که محل زندگی یک سوم از جمعیت دو میلیون و ۳۰۰ هزار نفری نوار غزه است، محاصره کردهاند و آمادهاند تا به زودی به آن شهر حمله کنند و شبهنظامیان حماس را نابود کنند.
نشست دو روزه وزیران خارجه «گروه هفت» برای بررسی جنگ اسرائیل و حماس آغاز شد
نشست دو روزه وزیران امور خارجه «گروه هفت»، روز سهشنبه ۱۶ آبان، در توکیو، پایتخت ژاپن، برای بررسی درگیری اسرائیل و حماس آغاز به کار کرد.
ارتش اسرائیل میگوید کنترل یک پایگاه نظامی حماس در قلب شهر غزه را بهدست گرفته است
نیروهای دفاعی اسرائیل میگویند که نیروهای اسرائیلی کنترل یک پایگاه نظامی حماس در قلب شهر غزه را به دست گرفتهاند و در آن پرتابگرها و موشکهای ضد تانک، تسلیحات و مواد اطلاعاتی پیدا کردهاند.
ارتش اسرائیل میگوید که هواپیماهای جنگی اسرائیل همچنین یک هسته ۱۰ نفره از اعضای حماس را توسط نیروهای زمینی شناسایی و هدف حمله هوایی قرار دادند.
بر اساس اعلامیه ارتش اسرائیل، سربازان کمی بعد یک جوخه ضد تانک را که در آن نزدیکی فعالیت میکرد شناسایی کردند و یک حمله هوایی دیگر را هدایت کردند.
به گفته ارتش اسرائیل، در طول شب، ارتش دهها موضع حماس که از آنها برای پرتاب خمپاره به سمت اسرائیل استفاده میشد هدف قرار داد.
براساس همین گزارش، سربازان اسرائیل همچنین ستیزهجویان حماس را که در ساختمانی در نزدیکی بیمارستان القدس در محله شجاعیه شهر غزه سنگر گرفته بودند و به گفته ارتش در حال برنامهریزی برای حمله به نیروهای زمینی اسرائیل بودند، شناسایی کردند.
ارتش اسرائیل میگوید که پس از این شناسایی یک حمله هوایی به محل انجام شد که منجر به «انفجارهای ثانویه مهم» شد که نشان دهنده وجود یک انبار تسلیحات بود.
عزاداری یک روزه اسرائیلیها به مناسبت گذشت یک ماه از کشتار حماس در ۷ اکتبر
به گزارش رسانههای اسرائیلی، اسرائیلیها امروز به مناسبت گذشت یک ماه از حمله تروریستی و شوکآور ۷ اکتبر توسط شبهنظامیان حماس که در آن بیش از ۱۴۰۰ نفر، که اکثر آنها غیرنظامی بودند، کشته شدند و حدود ۲۴۰ نفر به گروگان گرفته شدند، یک روز عزای عمومی برگزار میکنند.
براساس گزارش رسانههای محلی، ساعت ۱۱ صبح [به وقت محلی] در سراسر اسرائیل یک دقیقه سکوت اعلام میشود و مقامات محلی در سراسر این کشور پرچمهای اسرائیل را به حالت نیمه افراشته در میآورند.
همچنین مراسم یادبود در مدارس و دانشگاهها در طول روز برگزار میشود.
به گزارش رسانههای اسرائیلی، بعد از ظهر، مردم در میادین شهر و سایر مناطق مرکزی گرد هم میآیند تا به یاد سربازان کشته شده و غیرنظامیان کشته شده شمع روشن کنند.
در تل آویو، مراسم یادبودی برای خانوادههای داغدار از ساعت ۱۸:۳۰ در یکی از سالنها شهر، با اجرای ارکستر فیلارمونیک اسرائیل برگزار میشود.
در اورشلیم مراسم یادبود و اعتراض خانوادههای داغدار از ساعت ۱۹:۳۰ مقابل کنست برگزار میشود. به گفته سازمان دهندگان، در پایان این مراسم، یک اردوگاه دائمی در خارج از کنست به رهبری خانوادههای داغدار برپا خواهد شد که مطالبه تشکیل دولت جدید را پیگیری کند.
یک ماه پیش، در ۷ اکتبر، شبهنظامیان فلسطینی حماس با حمله تروریستی به مناطق مسکونی در جنوب اسرائیل دست به کشتار شهروندان و به گروگان گرفتند شهروندان زدند. در جریان این حملات دستکم ۱۴۰۰ نفر کشته شدند و بیش از ۲۴۰ نفر به گروگان گرفته شدند.
این حملات که مورد استقبال جمهوری اسلامی ایران و دیگر گروههای نیابتی آن در منطقه قرار گرفت، واکنش دولت اسرائیل را درپی داشت. بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل در واکنش به این حملات اعلام وضعیت جنگی کرد و ارتش اسرائیل حملاتی را به نوار غزه که تحت کنترل حماس است آغاز کرد. در طول هفته گذشته ارتش اسرائیل حمله زمینی به مناطق شمالی نوار غزه را نیز آغاز کرد.
نتانیاهو: اسرائیل اجازه نمیدهد حماس دوباره به قدرت برسد؛ برای مدت نامعلومی امنیت غزه را بر عهده میگیریم
۷۰ درصد ساکنان غزه در پی حملات اسرائیل آواره شدند
آژانس امدادرسانی سازمان ملل متحد اعلام کرد که دستکم ۷۰ درصد از جمعیت دو میلیون نفری نوار غزه اکنون آواره شدهاند. این آوارگان در شرایطی دشوار در پناهگاههای سازمان ملل زندگی میکنند.
تمارا الرفاعی، سخنگوی آژانس امدادرسانی و کاریابی برای آوارگان فلسطینی در خاور نزدیک (آنروا) گفت: «یک و نیم میلیون نفر در آنجا به اجبار آواره شدهاند. بنابراین ما درباره ۷۰ درصد این جمعیت صحبت میکنیم که خانه خود را از دست دادهاند.»