لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۱ خرداد ۱۴۰۳ ایران ۰۱:۳۷

درگیری ها طی شب گذشته در لبنان ادامه یافت


تنش هایی که پس از بمبگذاری اخير بیروت، در نقاط مختلف لبنان رخ داده اکنون به مرحله ای رسيده است که موجب استقرار سربازان و تانک های ارتش در محله های سنی نشين و شيعه نشين بيروت شده است.

معترضان با متهم کردن دمشق به دست داشتن درانفجاری که به مرگ بالاترین مقام امنیتی لبنان انجامید ، با اردو زدن در مقابل دفتر نجيب ميقاتی، نخست وزير لبنان خواهان کناره گيری وی از قدرت هستند و می گويند تا زمان استعفای او به اين حرکت ادامه خواهند داد.

مقام های امنيتی لبنان می گويند، تا کنون چندين نفر در درگيريهای جنوب بيروت زخمی شده و دهها نفر در طرابلس کشته و مجروح شده اند.

تظاهر کنندگان در واکنش به قتل وسام الحسن، رئيس بخش اطلاعات سازمان امنيت داخلی لبنان و هفت نفر ديگر در مقابل دفتر نخست وزيری چادر زده و خواهان کناره گيری نجيب ميقاتی نخست وزیر از قدرت هستند.

بنا به گزارش ها با قتل الحسن، که از مخالفان نفوذ سوريه در لبنان بوده از شب گذشته تا کنون تبادل آتش ميان مخالفان و موافقان رژيم اسد در طرابلس بی وقفه ادامه داشته و صدای تيراندازی در سرتاسر شهر شنيده می شود، و در برخی محله ها، از جمله باب التبانه و جبل محسن، آر پی جی شليک می شود.

برخی از مقام های لبنان می گویند در حال حاضر نبرد سنگينی ميان سنی ها و شيعيان مسلح دو شهر بيروت و صیدا در جريان است و در شمال صیدا چندين مورد تلفات گزارش شده است.

تحليلگران می گويند، ترور الحسن موازنه متزلزل سياسی در لبنان را به شدت تهديد می کند و بسياری از سياستمداران سوريه را صحنه گردان بمبگذاری و تنش های اخير در لبنان می دانند.

بسياری از آن بيم دارند که بحران جاری و درگيری های خيابانی تا به آنجا پيش رود که کشور را به جنگ داخلی سالهای ۱۹۷۵ تا ۹۰ و جنگ قومی شيعه و سنی سال ۲۰۰۸ بکشاند.

حمله تروریستی روز جمعه گذشته باعث شده است تا بسياری از مسائل حل نشده و تنشهای خفته در لبنان دوباره مطرح شود، شکاف های قومی سرباز کند و نشان دهد که حزب الله، گروه شیعه تحت حمایت ایران در دولت اين کشور نقش غالب را دارد. حزب الله همواره متحد نزديک رژيم اسد بوده است.
XS
SM
MD
LG