وزارت خارجه آمریکا میگوید نسبت به حفظ ایمنی کارکنان سازمان رسانههای جهانی ایالات متحده «که به نمایندگی از مردم آمریکا خدمت کردهاند» و موفق به خروج از افغانستان نشدهاند، موظف و متعهد است.
ند پرایس، سخنگوی وزارت خارجه ایالات متحده، در جلسه روز سهشنبه نهم شهریور با خبرنگاران ضمن بیان این مطلب تاکید کرد که این اقدامات بخشی از تلاشهای بیوقفه وزارت خارجه در خارج کردن بیش از ۱۲۳ هزار نفر از افغانستان بوده است.
او همچنین افزود: «ما در مورد کارکنان سازمان رسانههای جهانی ایالات متحده و گروه رادیو اروپای آزاد/رادیو آزادی، تلاش کردیم که آنها هم از راه انتقال نظامی و بعد از آن با پروازهای چارتر، از افغانستان خارج شوند.»
«سازمان رسانههای جهانی ایالات متحده» یک سازمان مستقل فدرال آمریکا است و چندین شبکه خبری، از جمله صدای آمریکا و رادیو فردا، از زیر مجموعههای آن محسوب میشوند.
در همین حال مایکل مککال، نفر دوم کمیته روابط خارجی و نماینده جمهوریخواه ایالت تگزاس در مجلس نمایندگان، روز سهشنبه نهم شهریور با صدور بیانیهای به خبر به جا ماندن ۵۰۰ تن از کارکنان «سازمان رسانههای جهانی ایالات متحده» در افغانستان واکنش نشان داد.
آقای مککال از رئیس جمهوری و وزارت خارجه آمریکا خواست «به سرعت راههایی را برای بیرون بردن این افراد و انتقال آنها به مکانی ایمن» بیابند.
سازمان گزارشگران بدون مرز در گزارشی میگوید طبق آمار این سازمان در سال ۲۰۲۰، بیش از هزار زن، از جمله ۷۰۰ روزنامهنگار زن، در حوزه خبررسانی در افغانستان فعال بودند.
این گزارش میگوید در حال حاضر، فقط ۷۶ کارمند زن در حوزه خبررسانی فعال هستند و از آن میان فقط ۳۹ نفر روزنامهنگار هستند.