لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۱۶ آذر ۱۴۰۳ ایران ۰۱:۴۵

یک قاضی فدرال در آمریکا درخواست امیر حکمتی برای دریافت پول از صندوق قربانیان تروریسم حکومتی را رد کرد


امیر حکمتی
امیر حکمتی

به دنبال رد پرونده درخواست امیر حکمتی برای دریافت پول از صندوق قربانیان تروریسم حکومتی توسط یک قاضی فدرال آمریکا، وکیل آقای حکمتی ضمن ابراز تأسف اعلام کرد نسبت به این حکم درخواست تجدیدنظر می‌کند.

خبرگزاری آسوشیتدپرس روز چهارشنبه ۱۲ خرداد در گزارشی نوشت امیر حکمتی که در سال ۲۰۱۶ در جریان مبادله زندانیان از ایران آزاد شد، در سال ۲۰۱۷ مطلع شد که مستحق دریافت مبلغ ۲۰ میلیون دلاری از صندوق قربانیان تروریسم حکومتی است.

وزارت دادگستری در سال ۲۰۱۹ به وکلای امیر حکمتی گفت که در تصمیم مستحق شناخته شدن او برای دریافت این مبلغ، تجدیدنظر کرده و نظر خود را تغییر داده‌ است. کنث فاینبرگ، که مسئول پرداخت قربانیان یازدهم سپتامبر بود، به عنوان مسئول ارشد این صندوق معرفی شد تا پرونده درخواست حکمتی را بررسی کند.

در‌ ژانویه ۲۰۲۰ کنث فاینبرگ به وکلای امیرحکمتی اطلاع داد که او نیز معتقد است موکل‌شان مستحق دریافت این پول نیست. استناد فاینبرگ به اسنادی بود که پلیس فدرال آمریکا (اف‌بی‌آی) مطرح کرده و گفته بود که شاید امیر حکمتی برای فروش اطلاعات طبقه‌بندی شده به ایران رفته است.

امیر حکمتی تمامی اتهام‌های مربوطه را قویا رد کرده و هرگز در این مورد از سوی دادگاه متهم نشده است. وکلای او برای دریافت پول در دادگاه فدرال شکایت کردند؛ اما از سوی قاضی فدرال رد شد.

این گزارش می‌گوید وکلای امیر حکمتی برای این حکم در دادگاه فدرال درخواست تجدیدنظر خواهند کرد.

آقای حکمتی در سال ۲۰۱۱، زمانی برای دیدار با خانواده خود به ایران سفر کرده بود، توسط دستگاه‌های امنیتی جمهوری اسلامی بازداشت شد. اگر چه آقای حکمتی تا پیش از سال ۲۰۰۵ به عنوان نظامی آمریکایی خدمت کرده بود، اما دستگاه قضایی ایران با توجه به همین سابقه نظامی، او را به اتهام همکاری با دولت متخاصم به اعدام محکوم کرد. هرچند این حکم دردادگاه تجدیدنظر به ۱۰ سال زندان کاهش یافت.

امیر حکمتی اواخر دی ماه سال ۱۳۹۴ (ژانویه ۲۰۱۶) همزمان با اعلام تایید برجام و لغو تحریم‌ها از سوی آمریکا، به همراه چند تن دیگر از زندانیان آمریکایی ایرانی تبار از جمله جیسون رضائیان، سعید عابدینی، و نصرت الله خسروی آزاد شد و به آمریکا بازگشت. همزمان، تعدادی از زندانیان ایرانی آمریکایی که به دلیل نقض تحریم‌های ایران در آمریکا زندانی بودند نیز آزاد شدند.

XS
SM
MD
LG