شمار جان باختگان حادثه ریزش بهمن در روز جمعه در کوههای شمال تهران به دست کم ده تن رسیده است و هنوز از تعدادی از کوهنوردان گرفتار در حادثه روز جمعه خبری در دست نیست.
خبرگزاری رویترز روز یکشنبه ۷ دی گزارش داد که عملیات جستجو برای پیدا کردن نجاتیافتگان این حادثه ادامه دارد.
در شرایطی که اغلب نهادهای حکومتی تلاش میکنند کوهنوردان و بیتوجهی آنها به هشدارهای داده شده را دلیل بالا بودن تلفات این حادثه اعلام کنند، کاربران رسانههای اجتماعی نسبت به اطلاعرسانی ضعیف و دیرهنگام سازمانهای رسمی کشور در مورد خطر وقوع اینگونه حوادث و نیز تعطیل نشدن به موقع تله کابین واکنش نشان داده و آن را نشانهای دیگر از بازی با جان مردم برای سودجویی دانستهاند.
برخی رسانههای داخل ایران نیز گزارشهایی را از وقوع اختلال وسیع در سامانه موقعیتیاب جهانی، یا «جیپیاس»، در این ارتفاعات و در نتیجه سرگردانی کوهنوردان منتشر کردهاند و خواستار شفافسازی در این زمینه شدهاند.
یکی از کاربران توئیتر روز قبل از این حادثه، یعنی روز پنجشنبه ۴ دی، از اختلال شدید در جیپیاس در این ارتفاعات خبر داده و نوشته بود که جیپیاس گوشی او در توچال به جای کوه مسیر او را باند فرودگاه مهرآباد ثبت کرده است.
این نخستین بار نیست که حوادث طبیعی با تلفات بالا در ایران روی میدهد. وقوع سیلابهای بهاری سالهای ۹۸ و ۹۹ باعث تلفات جانی و مالی گستردهای در ایران شده است. در سیلابهای فروردین ۹۸ دست کم ۷۶ نفر جان خود را از دست دادند و در سال ۹۹ نیز جاری شدن سیل در ۱۳ استان ایران دستکم ۱۱ کشته و ۱۳ مصدوم در پی داشت.
مقامات ایالات متحده بارها نسبت به سوءمدیریت گسترده در بخشهای مختلف، از جمله منابع طبیعی ایران، و اقدامات غیرضروری و بیبرنامه با هدف پر کردن جیب مقامات رژیم جمهوری اسلامی هشدار دادهاند و آن را از عوامل اصلی بروز بحرانهای زیست محیطی گوناگون و از بین رفتن جان انسانها برشمردهاند.