لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۱۷ شهریور ۱۴۰۳ ایران ۱۸:۱۵

ارائه طرحی در سنا در محکومیت حبس زنان با انگیزه‌های سیاسی در سراسر جهان؛ اشاره به نام چهار کنشگر زن ایرانی


سناتور باب منندز، رئیس کمیته روابط خارجی سنا (۴ اوت ۲۰۲۱)
سناتور باب منندز، رئیس کمیته روابط خارجی سنا (۴ اوت ۲۰۲۱)

چند سناتور دموکرات با ارائه طرحی خواستار محکوم شدن حبس زنان با انگیزه‌های سیاسی در سراسر جهان شدند. در این طرح از آتنا دائمی، نسرین ستوده، نیلوفر بیانی، و سپیده کاشانی، زندانیان سیاسی و مدنی زن در ایران، نام برده شده است.

سناتور باب منندز، رئیس کمیته روابط خارجی سنا، و هشت سناتور دموکرات دیگر طرحی را در سنا برای محکومیت زندانی کردن زنان با انگیزه‌های سیاسی در سراسر جهان و آزادی فوری زندانیان سیاسی زن ارائه کردند.

در متن این طرح آمده است، «زنان کنشگر در سراسر جهان» و «زنان روزنامه‌نگار به دلیل بیان حقیقت در برابر قدرت [حاکم] و آشکار کردن موارد فساد و سوءاستفاده دولت‌ها و دیگر مقامات» ناعادلانه یا به‌ناحق بازداشت می‌شوند تا صدایشان خاموش شود.

این طرح در رابطه با مدافعان حقوق بشر در ایران می‌گوید که به رغم اذیت و آزار و بازداشت نیروهای حکومتی، آنها «در فعالیت‌های حمایتی‌‌شان ثابت قدم بوده‌اند.»

در این طرح با نام بردن از نسرین ستوده و آتنا دائمی به عنوان کنشگران حقوق بشر محبوس در ایران، آمده است که خانم ستوده به مخالفت با مجازات اعدام و قوانین مربوط به حجاب اجاری زنان برخاسته و اخیرا، ‌پس از یک مرخصی استعلاجی، با وجود وضعیت خطرناک سلامتی، به زندان بازگردانده شد.

در طرح این سناتورها همچنین از آتنا دائمی به عنوان یک کنشگر حقوق بشر که به دلیل مشارکت در یک تحصن مسالمت‌‌آمیز در زندان اوین در جریان پنج سال حکم اولیه حبس خود «به دو سال زندان و ۷۴ ضربه شلاق» محکوم شده، یاد شده است.

این طرح همچنین با اشاره به دستگیری‌ها و حبس‌های اخیر فعالان محیط زیست در ایران، از سپیده کاشانی و نیلوفر بیانی، ‌که قبلا برای برنامه محیط زیست سازمان ملل متحد، آنها را مورد شکنجه و تهدید به تعرض جنسی قرار داده است.

موارد مختلفی از سرکوب زنان کنشگر توسط مقامات و حکومت‌ها در چین، ترکیه، مصر، بلاروس، عربستان سعودی، ویتنام، و اریتره نیز در این طرح ذکر شده است.

ماه گذشته (تیر ماه) سناتور تد کروز و ۱۶ سناتور جمهوری‌خواه دیگر طرحی را برای تحریم آیت‌الله علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، و ابراهیم رئیسی، رئیس جمهوری ایران، بر اساس قوانین ایالات متحده در رابطه با «نقض حقوق بشر» ارائه کردند.

سنای آمریکا در تیر ماه همچنین یک طرح قانونی را برای ممنوعیت واردات تولیدات از منطقه سین کیانگ در چین تصویب کرد. تصویب این طرحی دو حزبی که سناتور جمهوری‌خواه مارکو روبیو، همراه با سناتور دموکرات جف مرکلی، آن را به مجلس سنا معرفی کرده بودند، در راستای تلاش واشنگتن برای مجازات پکن به دلیل نقض حقوق بشر و «نسل‌کشی مداوم اویغورها و سایر گروه‌های مسلمانان» انجام شد.

ند پرایس، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا، نیز در کنفرانس خبری روز چهارشنبه ۲۳ تیر درباره توطئه ربودن مسیح علینژاد، گفت: «در این دولت ما تحریم‌های مضاعفی را در زمینه نقض حقوق بشر علیه ایران وضع کرده‌ایم.»

XS
SM
MD
LG