ویروس کرونا همچنان در جهان پخش میشود و بیش از ۱۷ میلیون نفر را در ۱۸۸ کشور مبتلا کرده و جان نزدیک به ۷۰۰ هزار نفر را گرفته است.
در اروپا، نگرانی بابت موج دوم کرونا بالا گرفته است. کشورهای فرانسه، بلژیک و آلمان با افزایش شمار مبتلایان از شهروندان خود خواستهاند تا فاصلهگیری اجتماعی و دیگر رهنمودها برای مهار ویروس را رعایت کنند.
همچنین کشورهای استرالیا، ژاپن و اسرائیل که در مهار ویروس موفق شده بودند بار دیگر شاهد افزایش شمار مبتلایان هستند.
تغییر کانون شیوع کرونا در آمریکا
در آمریکا، کانون شیوع ویروس کرونا به سمت میانه غربی کشور حرکت کرده است و به ایالتهای اوهایو، کنتاکی، تنسی، و کانزاس رسیده است. ایالت فلوریدا، برای سومین روز پیاپی در شمار مرگ و میر روزانه ناشی از ابتلا به «کووید-۱۹» رکورد شکست اما شمار مبتلایان جدید در این ایالت و همچنین ایالتهای آریزونا، کالیفرنیا و تگزاس رو به کاهش است.
سرمایهگذاری جدید دولت آمریکا بر روی واکسن کرونا
دولت آمریکا به شرکت داروسازی فرانسوی «سنوفی» و شرکت بریتانیایی «گلکسو» تا ۲.۱ میلیارد دلار خواهد پرداخت تا ۱۰۰ میلیون دز از واکسن در دست تهیه خود را تولید کنند.
این دو شرکت، از بزرگترین شرکتهای تولید واکسن در دنیا هستند و اوایل هفته، به توافقی مشابه با دولت بریتانیا رسیدند.
به این ترتیب، سرمایهگذاری دولت پرزیدنت ترامپ بر روی واکسن کرونا به ۸ میلیارد دلار رسید.
ابتلای بانوی اول برزیل به ویروس کرونا
مقامات برزیلی از ابتلای بانوی اول این کشور به ویروس کرونا خبر دادهاند. دفتر ریاست جمهوری حال میشل بولسونارو را مساعد توصیف کرده است. خانم بولسونارو، روز چهارشنبه همراه با همسرش در رویدادی عمومی شرکت کرده بود.
این، نخستین حضور رئیس جمهوری برزیل پس از ابتلا به ویروس کرونا در جمع بود. آقای بولسونارو که سه بار نتیجه تست کرونای مثبت گرفت بیش از دو هفته قرنطینه بود.
قرنطینه ملبورن تاکنون نتیجه نداشت
بهرغم قرنطینه شش هفتهای در ملبورن، ایالت ویکتوریای استرالیا بالاترین میزان مرگ و میر ناشی از ابتلا به «کووید-۱۹» و همچنین بیشترین افزایش در شمار مبتلایان جدید را گزارش داد. از همین رو، ممکن است این قرنطینه تمدید شود.
این، دومین فرمان «خانه بمانید» در ملبورن است که بنا به آن مردم اجازه ندارند جز برای انجام کارهای ضروری از جمله خرید مایحتاج، ورزش و کار از خانه خارج شوند.
توقف کاهش محدودیتها در بریتانیا
بوریس جانسون، نخست وزیر بریتانیا مراحل بعدی کاهش محدودیتها را در پی افزایش شمار مبتلایان به تعویق انداخت. به گفته نخست وزیر بریتانیا، در حال حاضر حدود ۴ هزار و ۹۰۰ مبتلا در روز به شمار مبتلایان افزوده میشود که این رقم در ماه ژوئن، ۲ هزار نفر بود.
بریتانیا، با داشتن بیش از ۴۶ هزار قربانی، بالاترین میزان مرگ و میر ناشی از ابتلا به ویروس کرونا در اروپا را داشته است.
درعین حال، میلیونها نفر در بخشهایی از شمال انگلستان، با محدودیتهای تازهای برای مهار ویروس کرونا روبرو شدهاند از جمله اینکه نمیتوانند با افرادی خارج از خانواده خود معاشرت کنند. مقامات بریتانیایی میگویند ردیابی مبتلایان نشان میدهد اینگونه معاشرتها، دلیل پخش بیشتر ویروس در این مناطق بوده است.
تنیسباز مشهوربرای مدارس ماسک تهیه میکند
سرینا ویلیامز، تنیسباز مشهور آمریکایی قصد دارد ۴.۲ میلیون ماسک به مدارس آمریکا ببخشد. خانم ویلیامز برای این منظور با برند لباس «بلا-کنوس» و انجمن ملی مدارس آمریکا همکاری میکند. این پروژه همچنین قصد دارد برای ۵۴ میلیون دانشآموز آمریکایی ابزار تحصیل فراهم کند.
افزایش دوباره مبتلایان به ویروس کرونا در اسپانیا
اسپانیا، روز پنجشنبه بالاترین افزایش روزانه مبتلایان به «کووید-۱۹» را از زمان پایان تعطیلی گسترده در این کشور ثبت کرد و برای دومین روز پیاپی، بیش از ۱۰۰۰ مورد جدید به شمار مبتلایانش افزود.
وزارت بهداشت اسپانیا میگوید در هفته گذشته ۱۳ هزار و ۳۹۱ مورد جدید ابتلا در این کشور ثبت شده است.