پیام طبرسی، رئیس بخش عفونی بیمارستان مسیح دانشوری، در گفتگو با خبرآنلاین گفته است با وضعیت کنونی به نظر نمیرسد که تا شش ماه اول ۱۴۰۱ هم بتوان واکسیناسیون را تمام کرد. آقای طبرسی میگوید امید بود تاکنون همه کادر درمان واکسینه شده باشند اما این طور نشد.
ایران در کجای نقشه واکسیناسیون قرار دارد؟
وضعیت واکسیناسیون در بسیاری از کشورهای منطقه با ایران قابل مقایسه نیست.
آمار وزارت بهداشت ایران نشان میدهد تاکنون تنها ۱۶۱هزار و ۶۰۱ دز واکسن تزریق شده است.
آمار «دنیای ما در قالب آمار» که در مورد ایران هنوز بهروز نشده است نشان میدهد تا هشتم ماه آوریل، اسرائیل بالای ۱۰ میلیون دز، امارات متحده عربی نزدیک به ۹ میلیون دز، و ترکیه ۱۸ میلیون دز واکسن تزریق کرده است.
کندی واردات واکسن
دولت ایران در ماه بهمن متعهد شده بود تا اول فروردین، دو میلیون واکسن از روسیه وارد کند، یک واکسن با کوبا تولید کند، و حتی قادر باشد به جهان واکسن صادر کند. اما این طور نشد.
دادههای یونیسف نشان میدهد از سبد کوواکس سازمان بهداشت جهانی تا ماه مه، ۳ میلیون و ۶۰۰ هزار دز واکسن به ایران اختصاص یافته که از این رقم، حدود ۷۰۰ هزار دز ارسال شده است.
مجموع واکسنهای وارداتی به ایران از سبد کواکس، چین، روسیه، هند (که آن نیز فعلا متوقف شده است) به یک و نیم میلیون دز واکسن میرسد.
با در نظر گرفتن نیاز هر نفر به دو دز واکسن، این مقدار تنها برای واکسیناسیون حدود ۸۰۰ هزارنفر کافی خواهد بود.
دادههای بلومبرگ نشان میدهد دستیابی به ایمنی جمعی در ایران با سرعت کنونی واکسیناسیون، ۱۰ سال طول خواهد کشید.
روحانی میگوید ما به موقع عمل کردیم
حسن روحانی؛ رئیس جمهوری ایران در واکنش به انتقادها از روند کند واکسیناسیون در کشور آمریکا را مقصر دانست وگفت ایران به موقع برای خرید واکسن عمل کرده است.
ایالات متحده بارها گفته است که دارو مشمول تحریمهای آمریکا علیه ایران نمیشود.
تبلیغ برای واکسن ملی
پس از اعلام ممنوعیت واکسنهای آمریکایی و بریتانیایی از سوی رهبر جمهوری اسلامی، تمرکز مقامات بر روی تبلیع واکسن ایرانی معطوف شد.
واکسن کووپارس رازی هنوز فاز دوم را آغاز نکرده، واکسن کووایران برکت فاز دوم را از ۲۵ اسفند آغاز کرده است، و واکسن فخرا نیز هنوز در مرحله نخست آزمایشهای بالینی قرار دارد.
در همین حال، کیانوش جهانپور در پاسخ به شهروندی که خواسته بود واکسن ایرانی توسط سازمانی جهانی تأیید شود نوشت : «شما نزن، اجباری نیست.»