بریتانیا روز پنجشنبه ۲۹ خرداد اعلام کرد که چین، روسیه، و ایران به دنبال راههایی برای سوءاستفاده از ضعفهای آشکارشده در نتیجه شیوع ویروس کرونا هستند.
به گزارش خبرگزاری رویترز، دامنیک راب، وزیر خارجه بریتانیا، به شبکه اسکای نیوز گفته است که ویروس کرونا و چالش های ناشی از آن «یک فرصت و یا تصور یک فرصت» را برای دولتها و بازیگران غیردولتی ایجاد کرده و موجب شده است که آنها، از طریق سایبری و یا دیگر ابزارها، به دنبال بهرهبرداری از بحران ناشی از شیوع ویروس کرونا باشند.
او گفت: «ما قطعا می دانيم که روسیه به طور سازمانیافته در زمینه پراکندن اطلاعات نادرست و پروپاگاندا ... فعال است. دیگران، [شامل] چین و ایران، نیز درگیر انجام همین کارها هستند.»
آقای راب در عین حال گفت که به باور او آن اقدامات نتوانستند بر روند انتخابات بریتانیا تاثیری بگذارند.
پیشتر نیز گفته شده بود که پکن از بحران شیوع این ویروس جهت پیشبرد تصویب قانون جدید امنیتی برای هنگ کنگ، استفاده کرده است. این موضوع باعث بروز اعتراضات و نگرانی دموکراسیخواهان در هنگ کنگ شد.
مقامات ایالات متحده تاکنون بارها بر دروغگویی مقامهای جمهوری اسلامی به مردم ایران تاکید کردهاند.
مایک پمپئو، وزیر خارجه ایالات متحده آمریکا، اسفند ماه گذشته گفت که رژیم ایران همیشه درباره فعالیتهای هستهای خود دروغ گفته است؛ همان طور که درباره سرنگون کردن هواپیمای مسافربری و شیوع ویروس کرونا دروغ گفت. با این سابقه دروغگویی باید فعالیتهای هستهای ایران کاملا شفاف شود.
اسفند ماه گذشته نیز برایان هوک نماینده ویژه وزارت خارجه ایالات متحده در امور ایران در گفتگوی اختصاصی با صدای آمریکا گفته بود: «نگران مردم ایران هستیم؛ رژیم ایران اطلاعات مهمی را درباره شیوع کرونا مخفی کرده است.»
همچنین مورگان اورتگاس، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا، در تاریخ ۱۱ اردیبهشت خطاب به مقامات ایران گفته بود که از دروغگویی و دزدی دست بردارند.
وی همچنین دیماه گذشته به صدای آمریکا گفته بود مردم به دروغگویی رهبران جمهوری اسلامی معترضند.