لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۱۵ آذر ۱۴۰۳ ایران ۰۲:۰۶

ایران و ترکیه به حکم دیوان دادگستری اتحادیه اروپا درباره حجاب واکنش نشان دادند


دیوان دادگستری اتحادیه اروپا یا «سی‌جی‌ای‌یو» در لوکزامبورگ
دیوان دادگستری اتحادیه اروپا یا «سی‌جی‌ای‌یو» در لوکزامبورگ

سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران و سخنگوی رئیس جمهوری ترکیه در واکنش‌هایی جداگانه، به یک حکم دیوان دادگستری اتحادیه اروپا درباره حجاب واکنش نشان داده و با آن مخالفت کردند.

دیوان دادگستری اتحادیه اروپا می‌گوید که شرکت‌های کشورهای اتحادیه اروپا می‌توانند استفاده کارمندان از حجاب یا روسری را در شرایط خاص ممنوع کنند.

سعید خطیب زاده، سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران روز دوشنبه ۲۸ تیر گفت: «تصمیم اعلام شده توسط این نهاد قضایی اروپایی یک تصمیم شرم آور است و عجیب است که وقتی موضوع حقوق بشر، اقلیت‌ها و آزادی مذاهب به مسلمانان می‌رسد در اروپا این موضوع معنای مضیقی پیدا می‌کند.»

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران، ایسنا او افزود: «این تصمیم تصمیمی تبعیض آمیز است و مهم‌تر از آن تبعیض ساز است و می تواند مبنای گسترش اسلام هراسی و خشونت نسبت به مسلمانان در اروپا باشد.»

روزنامه گاردین هم یک روز پیشتر در گزارشی نوشت «ابراهیم کالین» سخنگوی رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری ترکیه در پیامی در توئتیر نوشت این تصمیم اتحادیه اروپا، موجبات «اسلام‌هراسی را تشویق می‌کند.»

دیوان دادگستری اتحادیه اروپا که در لوکزامبورگ است، این حکم را در رابطه با شکایت دو زن مسلمان در آلمان صادر کرد که به دلیل استفاده از روسری، از کار تعلیق شده بودند.

اسناد این دادگاه نشان می‌دهد که کارفرمایان به آنها گفتند نمی‌توانند در محل کار روسری داشته باشند، و در صورت عدم پذیرش این شرط باید به دنبال شغل دیگری باشند. آنها سپس این زنان را از کار تعلیق کردند.

این دادگاه باید تصمیم می‌گرفت که درخواست کارفرما و ممنوعیت روسری در محل کار نقض آزادی دینی کارمندان است یا به عنوان بخشی از آزادی انجام تجارت است و نوعی درخواست ارائه تصویری بی‌طرفانه از سوی کارفرما به مشتریان محسوب می‌شود.

در نهایت دیوان دادگستری اتحادیه اروپا به نفع کارفرما رأی داد و گفت که «در شرایطی که نیاز به ارائه تصویری بی‌طرفانه باشد، کارفرما می‌تواند استفاده از حجاب توسط کارمندان را ممنوع کند.»

XS
SM
MD
LG