بنا بر تازهترین اطلاعیه وزارت بهداشت ایران، در حالی که تاکنون نزدیک به چهار میلیون و ۳۰۰ هزار تن در کشور دز اول واکسن کرونا را دریافت کردهاند، تنها کمتر از ۷۵۰ هزار تن موفق شدهاند دز دوم واکسن را هم بزنند. از سوی دیگر، توقف واکسیناسیون در برخی شهرهای ایران به رغم وعدههای مسئولان، موجب نگرانی شهروندان شده است.
رسانههای ایران بر اساس اطلاعیه وزارت کشور در روز پنجشنبه، بیستم خرداد، گزارش دادند که در شبانهروز گذشته ۱۵۳ نفر در کشور بر اثر عوارض ناشی از ابتلا به کووید-۱۹ جان خود را از دست دادند.
بنا بر این آمار، تاکنون هشتاد و یک هزار و ۶۷۲ تن در ایران بر اثر کرونا جان خود را از دست دادهاند. بنا بر این گزارش، طی بیست و چهار ساعت گذشته ۱۲ هزار و ۳۹۸ ابتلای جدید به کویید-۱۹ در ایران شناسایی شده که نزدیک به یک هزار و ۵۰۰ تن بستری شدهاند. با این حساب تعداد مبتلایان در ایران به سه میلیون و سه هزار و ۱۱۲ تن رسید.
این در حالی است که به گفته کارشناسان، آمار مبتلایان و درگذشتگان بر اثر ابتلا به کرونا ممکن است تا چهار برابر بیشتر از آمار رسمی اعلام شده باشد.
از نظر گستردگی کرونا در ایران شانزده شهر در وضعیت قرمز (بسیار پرخطر)، ۲۰۱ شهر در وضعیت نارنجی (پرخطر)، و ۲۳۱ شهر در وضعیت زرد (خطر متوسط) قرار دارد.
به گزارش صدای آمریکا، در حالی که مقامات بهداشت و درمان ایران همچنان به دادن وعدههای مرتبط با واکسیناسیون ادامه میدهند، توقف واکسیناسیون در برخی شهرهای ایران موجب نگرانی شهروندان شده است.
کیانوش جهانپور، سخنگوی سازمان غذا و دارو، از واردات حدود هفت میلیون دز واکسن در ماه جاری خبر داده بود، اما آن طور که از گزارشهای کمبود واکسن پیدا است، این موضوع به تاخیر افتاده است.
علیرضا ناجی، رئیس مرکز تحقیقات ویروسشناسی و عضو کمیته علمی کووید-۱۹، بخشی از این نابسامانی را به گردن شرکتهای تولید واکسن سینوفارم و اسپوتنیک انداخته و گفته است که آنها «بدقولی» کردهاند.
علیرضا وهابزاده، مشاور وزیر بهداشت، نیز در توییتر، سازندههای واکسن و مصرف «۸۰ درصد» از موجودی واکسن توسط «چند کشور» را دلیل اصلی این تاخیر دانسته است.
در روز یازدهم خرداد، سازمان بهداشت جهانی از کاهش ۱۵ درصدی شمار مبتلایان جدید در جهان و رسیدن آن به ۳.۵ میلیون نفر خبر داد.
ایران، با بیش از ۶۹ هزار مبتلا، ششمین رتبه دنیا را از لحاظ شمار مبتلایان جدید به خود اختصاص داد.