لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳ ایران ۰۶:۴۹

نشست «گروه جهانی کمک به گروگان‌ها» با حضور گروگان‌های پیشین؛ بررسی راههای کمک به کاهش گروگانگیری دولتی


در این نشست علاوه بر دو عضو کنگره‌ آمریکا، گروهی از گروگان‌های پیشین آمریکا در ایران نیز سخنان کوتاهی گفتند.
در این نشست علاوه بر دو عضو کنگره‌ آمریکا، گروهی از گروگان‌های پیشین آمریکا در ایران نیز سخنان کوتاهی گفتند.

«گروه جهانی کمک به گروگان‌ها» روز پنجشنبه ۱۴ اسفند جلسه‌ای مجازی با حضور گروگان‌های سابق آمریکایی و دیگر کشورها که اکثر آن‌ها در ایران بوده‌اند، برگزار کرد.

در ابتدای این مراسم سناتور جین شاهین گفت: به گفته بنیاد جیمز فولی، دستکم ۴۸ شهروند آمریکایی در ۱۱ کشور جهان در بند هستند. تلاش من همکاری جدی برای بازگشت این شهروندان و پاسخگو نگه داشتن عاملان و مسئولان آن است.

همچنین تد دویتچ، عضو دموکرات ایالت فلوریدا در نشست گروه جهانی کمک به گروگان‌ها گفت: بررسی وضعیت باب لوینسون، از جدی‌ترین کارهایی بود که من از زمان شروع در کنگره به دست گرفتم. ما قانون باب لوینسون راتصویب کردیم، این قانون امکانات خوبی برای همچنین پاسخگو نگه داشتن گروگان‌گیرها دارد.

دایان فولی مادر جیمز فولی، گروگانی که توسط داعش به قتل رسید نیز در این نشست گفت: گروگان‌گیری یکی از شنیع‌ترین اعمال است. من دورانی که به کشتن جیمز منتهی شد را فراموش نمی‌کنم. من بنیاد جیمز فولی را برای کمک، اطلاع رسانی و کارهای حمایتی راه انداختم.

کایلی مور گیلبرت شهروند استرالیایی که به تازگی از ایران آزاد شد، در نشست گروه جهانی کمک به گروگان‌ها گفت: دو سال در ایران در بند بودم. هیچ‌کسی نباید به خاطر ملیت خود در خطر گروگان گرفته شدن باشد. ما از دولت‌ها می‌خواهیم روش اقتصادی حکومت‌های حامی گروگان‌گیری را مختل کنند.

سارا لوینسون دختر باب لوینسون که پدر او سالها پیش در ایران ناپدید شد، در نشست گروه جهانی کمک به گروگان‌ها گفت: ما هر آن‌چه در توان داشتیم انجام دادیم تا بتوانیم پدرمان را به خانه بازگردانیم. آن زمان، طرح و برنامه ریزی برای اینکار وجود نداشت. ما به تدریج با کمک بنیاد جیمز فولی، طرح قانون رابرت لوینسون را طراحی کردیم.

دختر آقای لوینسون درباره فواید قانون لوینسون گفت: این قانون از چند جهت به خانواده‌ها و دولت کمک می‌کند و همچنین برای پاسخگو نگه داشتن دولت‌های گروگان‌گیر، موجب اعمال تحریم می‌شود.

همچنین مازیار بهاری که بعد از انتخابات ۸۸ در ایران زندانی شده بود، در نشست گروه جهانی کمک به گروگان‌ها گفت: به نظرم دولت آمریکا باید یک توصیه واضح به همه کسانی که به ایران می‌روند، بدهند. خیلی‌ها بعد از توافق هسته‌ای به ایران رفتند چون فکر می‌کردند همه چیز خوب شده است.

آقای بهاری افزود: دولت‌ها حتی در صورت رسیدن به توافق با ایران، به شهروندان خود بگویند چنین توافقی ذات رژیم ایران را عوض نمی‌کند و اگر می‌خواهند به ایران بروند، بدانند با چه شرایطی ممکن است روبرو شوند.

جرد گنسر وکیل نمازی‌ها نیز در این نشست گفت: سیامک و باقر نمازی هنوز در ایران هستند و حتی با این که باقر نمازی را از زندان خارج کرده و پرونده او هم بسته شده، رژیم ایران هنوز اجازه نمی‌دهد او از ایران خارج شود به ویژه این که نیاز به مداوای پزشکی دارد.

وکیل نمازی‌ها درباره گروگان‌گرفتن شهروندان آمریکایی گفت: من نوشته‌ای در وال‌استریت جورنال نوشتم که پرزیدنت بایدن باید هر کشوری، چه دوست و یا متخاصم با ایالات متحده را در صورتی که گروگان‌گیری کند، پاسخگو نگه داشته و به طور جدی با آن برخورد کند.

ژیو وانگ که دو سال پیش از ایران آزاد شد، در نشست گروه جهانی کمک به گروگان‌ها گفت: برجام بخشی از انگیزه ایران برای گروگان‌گیری بود. فکر نمی‌کنم هیچ توافقی با جمهوری اسلامی، جلوی این رفتار ایران را بگیرد. به نظرم حسن نیت پرزیدنت اوباما، رفتار بد ایران را بدتر و تشدید کرد.

«بری روزن» که ابتدای انقلاب در ایران ۴۴۴ روز گروگان بود، نیز در این نشست گفت: ایران هرگز از گروگانگیری دست برنداشت. به نظرم بزرگترین اشتباه سیاست خارجی آمریکا در توافق الجزایر با ایران بود که گروگان‌گیری را مطرح نکرد و ایران آن را به عنوان یک پاداش فرض کرد.

جیسون رضاییان که در ایران زندانی بوده، در نشست گروه جهانی کمک به گروگان‌ها گفت: فکر نمی‌کنم بازگشت به برجام جلوی گروگان‌گیری ایران را بگیرد. به نظرم این مسئله ادامه خواهد داشت تا زمانی که رژیم ایران بداند دیگر چنین رفتاری به نفع آن‌ها نیست. ولی هنوز به چنین فرمولی نرسیده‌ایم

ریچارد رتکلیف همسر نازنین زاغری نیز در این نشست گفت: تا چند روز دیگر حکم نازنین تمام شده و امیدواریم آزاد شود. با یکی از مقامات وزارت خارجه صحبت میکردم که در مورد نازنین چه خواهد شد و به من گفت ما در حال بازگشت به توافق هسته‌ای هستیم و امیدواریم آن دسته از بازداشت شدگان، آزاد شوند و به خانه بیایند. یک چیز مهم است و باید آن را تاکید کرد که مشکلی به عنوان گروگانگیری وجود دارد و باید برای آن چارهای اندیشیده شود.

نزار زکا شهروند لبنانی و دارای اقامت آمریکا، بعد از چند سال زندان در ایران، به تازگی آزاد شد. او در نشست گروه جهانی کمک به گروگان‌ها گفت: از تمامی کسانی که در این نشست حاضر شدند و بنیاد فولی تشکر می‌کنم. امیدوارم این روند ادامه یابد و گروگان‌گیری در مقیاس جهانی، متوقف شود.

XS
SM
MD
LG