در حالی که ۳۸ عضو پارلمان آلمان در نامهای سرگشاده خواستار آزادی بدون قید و شرط و دائمی نسرین ستوده، وکیل دادگستری و فعال حقوق بشر ایرانی، شدهاند، مدیر روابط عمومی بنیاد «زندگی درست» که در اروپا فعالیت دارد، در گفتوگویی با بخش فارسی صدای آمریکا میگوید که اکنون زمان مناسبی برای افزایش فشارهای بین المللی بر ایران در رابطه با نقض حقوق بشر است.
اموک ببیاک، مدیر روابط عمومی بنیاد «زندگی درست»، در گفتوگویی با بخش فارسی صدای آمریکا، درباره هدف این کارزار گفت: ««بنیاد زندگی درست و ۳۸ نماینده پارلمان آلمان امروز تصمیم گرفتند که این کارزار را آغاز کنند؛ چرا که به باور ما، اکنون زمان مناسبی برای ادامه و افزایش فشار بینالمللی به ایران است. نسرین ستوده که یکی از برندگان جایزه بنیاد ما است، از روز شنبه موقتاً از زندان به مرخصی پزشکی آمده است؛ اما این کافی نیست. او اصلاً نمیبایست زندانی میشد. ما معتقدیم که اکنون زمان مناسبی برای ادامه درخواستها جهت آزادی دائمی او و لغو همه اتهامات علیه او توسط ایران است.»
خانم ببیاک میگوید: «ما امیدواریم که اکنون با توجه به امضاءهای قانونگذاران آلمان [پای این نامه]، دولتها وارد عمل شوند و بالاترین مقامات دولتی، به رژیم ایران به خاطر کارنامه حقوق بشریاش، فشار بیاورند. در واقع تنها نسرین ستوده، این مدافع حقوق بشر، نیست که به دلیل فعالیتهای خود پشت میلههای زندان بوده است. افراد بسیار زیاد دیگری نیز هستند. ما بر این باوریم که باید به این نقض سیستماتیک حقوق بشر در ایران پایان داده شود و ما از همه دولتها در سراسر جهان میخواهیم که دولت ایران را به این منظور تحت فشار قرار دهند.»
نامه اعضای پارلمان آلمان (بوندستاگ) در روز پنجشنبه دوازدهم ماه نوامبر همزمان با اعلام خبر مثبت شدن تست کرونای خانم ستوده منتشر شد. نسرین ستوده، که با اتهاماتی چون «اجتماع و تبانی علیه امنیت ملی، نشر اکاذیب، و تشویش اذهان عمومی» توسط رژیم جمهوری اسلامی به ۳۳ سال زندان محکوم و زندانی شده بود، روز ۱۷ آبان، با سپردن وثیقه برای درمان موقتاً به مرخصی رفت.
این نامه با یک پیام ویدئویی و کارزاری اجتماعی همراه است که به کوشش بنیاد مستقل «زندگی درست» (نیک زیستن) مستقر در سوئد و انجمن قلم آمریکا راهاندازی شده است و با هشتگ «#برای نسرین بایستید» (#StandUp4Nasrin) توجه جهانیان را به حمایت از نسرین ستوده جلب میکند.
نمایندگان پارلمان آلمان در این نامه از مقامات جمهوری اسلامی ایران خواستهاند که حق همه حامیان حقوق بشر برای فعالیت بدون ترس از مجازات را تضمین کنند.
آنها در این نامه نوشتهاند: «ما همبستگی کامل خود را با خانم ستوده ابراز میکنیم و همچنان در كنار او و همه مدافعان حقوق بشر، كه برای احترام به آزادیهای اساسی همه ایرانیان تلاش میکنند، خواهیم ایستاد.»
در ویدئویی که در کنار این نامه منتشر شده است، اعضای پارلمان آلمان خواستار حمایت بین المللی ازنسرین ستوده شدهاند.
نسرین ستوده مهرماه امسال به دلیل «مبارزه برای برابری، دموکراسی، عدالت، و آزادی»، به عنوان یکی از برندگان جایزه معتبر بنیاد «زندگی درست»، که به نوبل آلترناتیو نیز شهرت دارد، معرفی شد.
این بنیاد به منظور تجلیل از تلاشهای خانم ستوده برای وکالت زنان، کودکان، و زندانیان سیاسی و مبارزه در راه عدالت در نظامی که عادلانه نیست، این جایزه را به او اعطاء کرد.