لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۴ دی ۱۴۰۳ ایران ۰۴:۵۲

خبرنگار «بی‌بی‌سی» برای مصاحبه جنجالی با پرنسس دایانا، او‌ را فریب داده بود؛ عذرخواهی رسمی بی‌بی‌سی


مصاحبه جنجالی بی بی سی در سال ۱۹۹۵ و یکسال قبل از جدایی پرنسس دایانا از همسرش بود.
مصاحبه جنجالی بی بی سی در سال ۱۹۹۵ و یکسال قبل از جدایی پرنسس دایانا از همسرش بود.

نتایج تحقیقات درباره یک گفت‌و‌گوی جنجالی «بی‌بی‌سی» با پرنسس دایانا که در سال ۱۹۹۵ انجام‌ شد، نشان می‌دهد که خبرنگار این شبکه برای گرفتن این مصاحبه، «رفتاری فریبکارانه» داشته است، و منشور ‌سازمان خود را بصورت جدی نقض کرده است.

به گزارش آسوشیتدپرس، قاضی بازنشسته‌ای که در ماه نوامبر از طرف شبکه «بی‌بی‌سی» مسئولیت انجام این تحقیقات مستقل را بر عهده گرفت، پنجشنبه یافته‌های خود را منتشر کرد.

بر اساس این گزارش «مارتین بشیر» خبرنگار بی‌بی‌سی، از اسناد جعلی، مدارک غیر واقعی، و روش‌های غیراخلاقی دیگری برای قانع کردن پرنسس دایانا استفاده کرده است، تا او این مصاحبه را انجام دهد.

این‌ مصاحبه در سال ۱۹۹۵ میلیون‌ها تماشاگر در جهان داشت، و گذشته از مطالب جنجالی و تکان‌دهنده خود، بی‌بی‌سی درآمد قابل توجهی از آن کسب کرد.

این تحقیقات به دنبال شکایت دوباره چارلز اسپنسر از بی‌بی‌سی انجام می‌شود، و بازتاب گسترده‌ای در رسانه‌های خبری داشته است.

چارلز اسپنسر
چارلز اسپنسر

چارلز اسپنسر مدعی است که مارتین بشیر، اسناد بانکی جعلی مربوط به منشی خصوصی سابق خواهرش، و یکی دیگر از اعضای سابق خانواده سلطنتی را به پرنسس دایانا ‌نشان داده است، و به دروغ گفته است که آنها در ازای دریافت پول، او را تحت نظر دارند، و خبرچین هستند.

چارلز اسپنسر، مارتین بشیر را متهم کرده است که با ارائه این‌ اسناد و مدارک غیرواقعی، درصدد جلب اعتماد پرنسس دایانا بوده است، و می‌خواسته تا او را علیه خانواده سلطنتی تحریک کند، با این‌ استدلال که آنها دائم در حال توطئه‌چینی علیه پرنسس دایانا هستند.

در این گزارش، از شبکه بی‌بی‌سی نیز به دلیل کوتاهی در تحقیقات اولیه درباره رعایت «استاندارهای بالای صداقت و شفافیت»، که در منشور این سازمان نیز ذکر شده است، انتقاد می‌شود.

ریچارد شارپ، رئیس بی‌بی‌سی، ضمن پذیرش نتایج این تحقیق، گفت که این گزارش حاوی «شکست‌های غیرقابل قبول» است.

مارتین بشیر
مارتین بشیر

مارتین بشیر که سردبیر بخش اخبار مذهبی بی‌بی‌سی بود، هفته گذشته و به دلیل بیماری این‌ شبکه را ترک کرد. گفته می‌شود که او به دلیل عوارض ناشی از بیماری کووید ۱۹ شرایط جسمانی مناسبی ندارد.

مارتین بشیر در بیانیه‌ای که در همین‌ رابطه منتشر کرد، ضمن اظهار پشیمانی از جعل اسناد بانکی، گفت که‌ این یک «اقدام احمقانه» بوده است.

با این حال آقای بشیر یادآور شد که احساس می‌کند این موضوع هیچ تأثیری در انتخاب شخصی پرنسس دایانا نداشت، و او در هر صورت این مصاحبه را انجام می‌داد.

جان بیرت، مدیر کل بی‌بی‌سی در زمان مصاحبه، که از برنامه خبری «پانوراما» پخش شد، با انتشار بیانیه‌ای از چارلز اسپنسر پوزش خواست. او با اشاره به اینکه چنین رویدادی «بدنامی تکان‌دهنده‌ای» برای تعهد بی‌بی‌سی به روزنامه‌نگاری صادقانه است، گفت که بسیار متأسف است که ۲۵ سال طول کشید تا واقعیت آشکار شود.

XS
SM
MD
LG