لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۲۱ آذر ۱۴۰۳ ایران ۰۴:۵۲

بررسی حمله ایران به کشتی تجاری در شورای امنیت سازمان ملل؛ آمریکا در پاسخگو کردن ایران جدی است


آرشیو
آرشیو

جلسه غیرعلنی شورای امنیت ملل متحد درباره اقدام ایران در حمله به کشتی مرسر استریت روز جمعه برگزار شد.

باربارا وودوارد، سفیر بریتانیا در سازمان ملل متحد، پس از پایان این جلسه که پشت درهای بسته برگزار شده بود، در گفت‌وگوی کوتاهی با خبرنگاران، بار دیگر با محکوم کردن اقدام ایران آن را ناقض قوانین بین‌المللی دریانوردی کشتی‌های تجاری خواند و افزود، این شورا هفته دیگر به موضوع امنیت دریانوردی خواهد پرداخت.

پیش از خانم وودوارد، بوریس جانسون، نخست وزیر بریتانیا، با انتشار توییتی در حساب رسمی‌اش به عنوان رئیس دولت بریتانیا، با اشاره به بیانیه گروه هفت از محکومیت حمله ایران به کشتی مرسر استریت توسط گروه هفت استقبال کرد.

آقای جانسون ادامه داد: «این یک نقض آشکار و وحشیانه قوانین بین‌المللی بود و همکاری بریتانیا با متحدانش برای حفظ جان و حمایت از آزادی کشتی‌رانی ادامه خواهد داشت.»

سه کشور بریتانیا، رومانی و لیبریا در نامه‌ای به این نهاد بین‌المللی خواستار محکومیت جمهوری اسلامی ایران شدند. در این حمله که گفته می‌شود از پهپاد در آن استفاده شده، یک بریتانیایی و یک رومانیایی کشته شدند.

خانم وودوارد پیش از این نشست در توییتی به محور این جلسه که بررسی حمله ایران به کشتی موسوم به مرسر استریت بود، اشاره کرد و نوشت: «حمله به کشتیرانی تجاری تهدیدی برای صلح و امنیت بین‌المللی است.»

روز پنج‌شنبه، دامنیک راب، وزیر خارجه بریتانیا، در لندن به خبرنگاران گفت: «ما نمی‌توانیم در برابر وقایعی مانند حمله‌ در نزدیکی سواحل عمان، ایران را پاسخگو نکنیم.»

آمریکا در واکنش به حمله ایران به کشتی مرسر استریت، این اقدام تهران را محکوم کرد و گفت که این اقدام ایران به پاسخ هماهنگ بین‌المللی نیاز دارد.

لیندا توماس گرینفیلد، سفیر آمریکا در سازمان ملل، پنج‌شنبه در مصاحبه با شبکه ام.اس.ان.بی.سی گفت ایالات متحده در پاسخگو دانستن ایران جدی است.

او گفت: «ما همکاری تنگاتنگی با شرکایمان، شامل بریتانیا، و دیگران در شورای امنیت برای رسیدگی به این موضوع داشته‌ایم. من با همکارم از اسرائیل نیز رایزنی کردم. ما هر اقدامی را انجام می‌دهیم تا مطمئن شویم که ایران در شورای امنیت به عنوان عامل این حمله شناسایی و با او برخورد شود. باید پاسخگویی وجود داشته باشد.»

جن ساکی، سخنگوی کاخ سفید نیز روز پنج‌شنبه در پاسخ به پرسشی در مورد نگرانی دولت پرزیدنت بایدن از حمله احتمالی اسرائیل به ایران، با اشاره به این که اسرائیل کشوری مستقل است که خود تصمیم می‌گیرد، گفت که تهدید آزادی کشتیرانی در جهان از سوی ایران قبلا هم تکرار شده است و نیازمند پاسخ بین‌المللی است.

خانم ساکی گفت: «ما احساس می‌کنیم که این اقدام ایران پیرو الگوی حملات و دیگر رفتارهای خصمانه آن است. این اقدامات تهدیدی علیه دریانوردی در آب‌های مهم است و بنابراین تهدیدی علیه کشورهای جهان است. می‌دانیم که بریتانیا خواستار اقدام هماهنگ از نهادهای بین‌المللی است که شامل سازمان ملل می‌شود و ما حتما از آن پشتیبانی می‌کنیم.»

علاوه بر حمله مرگبار به کشتی مرسر استریت، در اواسط هفته جاری به نفت‌کش آسفالت پرنسس نیز در آب‌های نزدیک به عمان حمله شد و ساعاتی تحت کنترل افرادی قرار گرفت که گفته می‌شود ایرانی بوده‌اند.

جمهوری اسلامی ایران هر دو مورد را به‌شدت رد کرده است.

  • 16x9 Image

    فرهاد پولادی

    متولد تهران در مهرماه ۱۳۵۱، پس از هشت سال تدریس زبان انگلیسی در کانون زبان ایران؛ از سال ۱۳۷۷ خبرنگار ایرنا شد.
    از سال ۱۳۸۲ خبرنگار خبرگزاری فرانسه در تهران بود. ماموریت خبری فرانس پرس فرصت سفر به عراق، عربستان سعودی، لبنان، استانبول، مسکو و آلماتی را برای او فراهم کرد.

XS
SM
MD
LG