لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۲۴ مهر ۱۴۰۳ ایران ۰۵:۰۱

تیراندازی نیروهای جمهوری آذربایجان و ارمنستان؛ آمریکا از طرفین خواست مذاکرات صلح را از سر بگیرند


یک نیروی ارتش ارمنستان - آرشیو
یک نیروی ارتش ارمنستان - آرشیو

جمهوری آذربایجان روز یکشنبه اعلام کرد که یک پاسگاه بازرسی را در تنها مسیر زمینی به منطقه مورد مناقشه قره‌باغ ایجاد کرده است. در پی این اقدام، نیروهای ارمنستان و جمهوری آذربایجان به سوی یکدیگر تیراندازی کردند.

به گزارش خبرگزاری رویترز، هر دو کشور، دیگری را مسئول تبادل آتش دانستند. این وضعیت ابراز نگرانی آمریکا را به دنبال داشته است.

منطقه قره‌باغ در جامعه بین‌المللی به عنوان بخشی از جمهوری آذربایجان شناخته می‌شود، اما ۱۲۰ هزار تن از جمعیت آن ارمنی هستند که پس از فروپاشی اتحاد شوروی سابق اعلام استقلال کردند و سپس ارمنستان این منطقه را در اوایل دهه ۱۹۹۰ میلادی جمهوری آذربایجان جدا کرد.

به نوشته رویترز، باکو می‌گوید ایجاد پاسگاه بازرسی در جاده منتهی به قره‌باغ، در مقابله با استفاده ارمنستان از این مسیر برای حمل سلاح ضروری بوده است.

اما ارمنستان می‌گوید که احداث چنین پاسگاهی در پل هاکاری در کریدور لاچین، نقض فاحش توافقنامه آتش‌بس سال ۲۰۲۰ میلادی است.

در آن هنگام، ارمنستان از روسیه خواست تا آن توافقنامه‌ را اجرا کند که بر اساس آن، کریدور لاچین، تنها جاده‌ای که ارمنستان را به قره‌باغ متصل می‌کند، تحت کنترل نیروهای حافظ صلح روسیه باشد.

ایروان همچنین خواستار کمک مسکو به اجرای این توافقنامه شد.

در این حال، وزارت امور خارجه آمریکا از ایجاد این پاسگاه توسط جمهوری آذربایجان عمیقا ابراز نگرانی کرد و گفت که این اقدام، تلاش‌ها برای برقراری صلح در منطقه را تضعیف می‌کند.

وزارت امور خارجه آمریکا همچنین بر لزوم رفت و آمد آزادانه در این کریدور تاکید کرد و از هر دو طرف خواست تا مذاکرات صلح را از سر بگیرند.

در همین حال، وزارت دفاع ارمنستان روز یکشنبه اعلام کرد یک سرباز ارمنی بر اثر تیراندازی نیروهای جمهوری آذربایجان به سوی یک موضع نظامی ارمنستان در یک روستای ارمنی نشین در شرق دریاچه سوان کشته شد. جمهوری آذربایجان کشته شدن این سرباز را تکذیب کرده است.

در مقابل، جمهوری آذربایجان ادعا کرد که سربازان ارمنی صبح روز یکشنبه به وقت گرینویچ به سوی واحدهای نظامی این کشور در منطقه لاچین تیراندازی کرده‌اند؛ اتهامی که ارمنستان آن را رد کرده است.

XS
SM
MD
LG