رگبار آتشبار نیروهای کره شمالی به جزیره کره جنوبی ثبات شکننده شبه جزیره کره را به درگیری نزدیک تر کرده است که عواقب آن میتواند به فراتر از این منطقه گسترش یابد.
در پی تبادل نظرهای مقامات آمریکا و چین و کره جنوبی و واکنشهای جهانی پس از حملات مذکور، مذاکرات و مشورتهای فشرده همه جانبه به ویژه در ایالات متحده در این مورد ادامه دارد.
مهمترین تحولات جلسه پرسش و پاسخ سه شنبه کاخ سفید در حضور رییس جمهوری ایالات متحده برای بررسی جوانب وضعیت در شبه جزیره کره بود که با شرکت مقامات ارشد نظامی، رابرت گیتس وزیر دفاع، دریاسالار مایک مولن رییس ستاد مشترک ارتش و هیلاری کلینتون وزیر امور خارجه آمریکا انجام گرفت. به گفته وزرات خارجه با مشاور امنیت ملی ایالات متحده نیز در این ملاقات حضور داشت .
از این جلسه مشورتی تنها عکسهایی منتشر شد.
گزارش دیگر اعزام ناو هواپیمابر آمریکا، ناو جورج واشنگتن با ۷۵ جت جنگنده و هزاران خدمه برای شرکت در مانور نظامی مشترک یکشنبه آینده با نیروی دریایی کره جنوبی در آبهای کره جنوبی است که به گفته نیروی دریایی آمریکا طرح این تمرین نظامی پیش از حمله کره شمالی برنامه ریزی شده بود.
ناو هواپیمابر آمریکا جورج واشنگتن بندر یوکوسوکا در جنوب غربی توکیو را در ساعات نخستین بامداد سه شنبه به سوی آبهای غرب شبه جزیره کره ترک کرد.
بیانیه ای از سوی نیروی دریایی آمریکا منتشر شد که این مانور مشترک را نمایش قدرت اتحاد ایالات متحده – کره جنوبی، و تعهد آمریکا در قبال ثبات منطقه ای به شیوه بازداری توصیف کرد. ایالات متحده ۲۸ هزارنیرو در کره جنوبی دارد که قسمت اعظم آن در منطقه غیر نظامی شده میان دو کره مستقر هستند.
مارک تونر سخنگوی وزارت خارجه در جلسه خبری سه شنبه این وزارتخانه گفت هیلاری کلینتون وزیر خارجه با دکتر زیگفرید هکر در وزارت خارجه ملاقات و گفتگو کرده است. دکتر هکر متخصص اتمی و مدیر پیشین آزمایشگاه اتمی لوس آلاموس آمریکا است که اطلاعات آشکار شده وی در باره فعالیتهای غنی سازی کره شمالی پس از بازدید وی از این تاسیسات بعد تازه ای به اهمیت مساله اتمی کره شمالی بخشید و سؤالات تازه ای را در ارتباط با مقاصد و بلند پروازیهای کره شمالی و تهدیدهایی که احتمال گسترش و صدورتوانایی های اتمی آن به کشورهای دیگر مانند ایران پیش می آورد مطرح ساخت.
دکتر هکر میگوید در طول سالها کره شمالی با کمک مأموران پاکستانی به توانایی های اتمی دست یافته و حتی محموله های دریافتی آلومینیوم از آلمان و روسیه را نیز در این راه استفاده کرده است.
بنا به اظهار برخی مقامات آمریکا و تحلیلگران، قصد کره شمالی از نمایش تاسیسات غنی سازی پیشرفته خود به متخصصین غربی از جمله دکتر هکر، زنده کردن مذاکرات متوقف شده همسایگان آن و ایالات متحده ، چین، روسیه و ژاپن بمنظور دریافت کمکهای اقتصادی به سود رژیم و متقاعد ساختن جامعه جهانی به پذیرفتن آن به عنوان یک قدرت اتمی است.
استفان بازورث فرستاده ویژه آمریکا در امور کره شمالی بیانیه ای در تایید مطالب پرزیدنت اوباما و سیاستهای ایالات متحده در قبال شبه جزیره کره صادر کرد و در بیانیه گفت ایالات متحده از کره شمالی میخواهد که دست از اقدامات تحریک آمیز و غیر مسولانه بردارد وبطور کامل به موارد توافق با کره جنوبی و تعهدات بین المللی آن احترام بگذارد.
بن کی مون دبیر کل سازمان ملل نیز در بیانیه ای از هر دو کشور کره خواست کنترل خود داری از خود نشان دهند.