محمد بشیر، چهره مورد حمایت مخالفان بشار اسد، روز سهشنبه ۲۰ آذر اعلام کرد به عنوان نخستوزیر موقت سکان کشور را تا ۱۱ اسفند در دست خواهد گرفت.
یک صفحه فیس بوک منتسب به شورشیان گفته که او به عنوان مهندس برق آموزش دیده و سپس در زمینه شریعت و حقوق مدرک گرفت و سمتهای مختلفی در حوزههایی از جمله آموزش داشته است.
بشیر در یک سخنرانی کوتاه در تلویزیون دولتی گفت که جلسه کابینه با حضور تیمی از «دولت نجات سوریه» و دولت رژیم سرنگون شده اسد به منظور انتقال پروندهها و نهادها به دولت انتقالی برگزار شد.
پشت سر او یک پرچم سبز، سیاه و سفید استفادهشده توسط مخالفان اسد و پرچم سفیدی که معمولاً شورشیان اسلامگرای سنی استفاده میکنند برافراشته بود.
آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا تأکید کرده است که واشنگتن کاملا از روند انتقال سیاسی در سوریه حمایت میکند و خواستار آن است که این فرآیند به ایجاد حکومتی فراگیر منجر شود.
آقای بلینکن در بیانیهای گفت که این روند باید به استفاده از سوریه به عنوان پایگاهی برای تروریسم پایان دهد و اطمینان حاصل کند که هرگونه ذخایر سلاحهای شیمیایی یا بیولوژیکی به صورت ایمن نابود سوند.
همزمان، زندگی در دمشق در حال عادی شدن است.
خبرگزاری رویترز گزارش داده است که روز سهشنبه ۲۰ آذر بانکها برای نخستینبار پس از سرنگونی اسد باز شدند، مغازهها در حال بازگشایی هستند و پاکبانها خیابانها را جارو میکردند.
رویترز همچنین از «کاهش قابل توجه» مردان مسلح در خیابانها خبر داده است.
دو منبع نزدیک به شورشیان به این خبرگزاری گفتهاند که فرماندهی آنها به نیروها دستور داده تا از شهرها عقبنشینی کنند و پلیس و نیروهای امنیتی وابسته به هیأت تحریر شام مستقر شوند.
از طرفی اسرائیل روز سهشنبه ۲۰ آذر اذعان کرد که نیروهایش در شماری از بخشهای خارج از «منطقه حائل» نیز مستقر شدهاند ولی پیشروی آنها به سمت دمشق را رد کرد. اسرائیل همچنین مشغول حملات هوایی به پایگاههای ارتش سوریه است که در حال حاضر منحل شده است.
پیشتر گیدئون ساعر، وزیر امور خارجه اسرائیل گفته بود که نیروهای اسرائیلی به «سایتهای مشکوک به وجود سلاحهای شیمیایی و راکتهای دوربرد» حمله کردهاند تا اطمینان حاصل کنند که آنها در اختیار افراد متخاصم قرار نگیرند.