لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۲۱ آبان ۱۴۰۳ ایران ۰۳:۵۲

فرصتی دوباره برای تلسکوپ فضایی کپلر


تصویر یک هنرمند از تلسکوپ کپلر در مدار خورشید
تصویر یک هنرمند از تلسکوپ کپلر در مدار خورشید

سال گذشته ناسا تلسکوپ فضایی کپلر را غیرقابل استفاده خوانده و آن را کنار گذاشته بود.

سازمان تحقیقات فضایی آمریکا – ناسا – درنظر دارد تلسکوپ فضایی کپلر را – که سال ها در کشف ستارگان و سیاره های دوردست به کار می رفت، بار دیگر به کار گیرد.

ناسا می گوید در دو سال آینده مأموریت جدیدی برای این تلسکوپ درنظرگرفته است. مأموریت ک- ۲ جستجوی سیاره های فراخورشیدی و کهکشان های فعال است.

سال گذشته، ناسا اعلام کرده بود که خرابی چرخ دومی که «کپلر» را در زاویه مناسب قرار می داد، آن را از کار انداخته است. این تلسکوپ با چهار چرخ به فضا پرتاب شده بود و برای حفظ زاویه دقیق برای رصد ستارگان دوردست به دستکم سه تا از این چهار چرخ نیاز دارد.

مهندسان ناسا می گویند راهی پیدا کرده اند تا با استفاده از فشار تابش خورشیدی، همراه با چرخ های فعال باقیمانده «کپلر»، آن را طوری در فضا ثابت نگه دارند که بتواند به رصد ستارگان دوردست ادامه دهد.

تلسکوپ کپلر در ماه مارس ۲۰۰۹ به فضا پرتاب شد و در مدار خورشید استقرار یافت تا سیاره های شبیه به زمین را در دو صورت فلکی (=پیکر آسمانی) موسوم به ماکیان و شلیاق (یا چنگ رومی) رصد کند. این تلسکوپ ۶۰۰ میلیون دلاری تا کنون ۱۳۰ سیاره و ۲،۷۴۰ جرم آسمانی دیگر را که ممکن است سیاره باشد، رصد کرده است.

از آنجا که ستاره های خارج از منظومه شمسی هزاران سال نوری از زمین فاصله دارند، قرارگرفتن «کپلر» در موضع کاملاً دقیق اهمیت بسیار دارد. سیاره ها قابل رؤیت نیستند ولی از طریق نوری که هنگام عبور دیگر سیاره ها از برابر ستارگان آنها ساطع می شود، می توان حضور آنها را محاسبه کرد.

دانشمندان ناسا ماه گذشته پس از بررسی داده هایی که پیشتر گردآوری کرده بودند، اعلام کردند «کپلر» اولین سیاره هم اندازه زمین را در مدار یک ستاره در منطقه به اصطلاح «قابل سکونت» کشف کرده است.
XS
SM
MD
LG