در پی اعلام خبر اجرای قریب الوقوع حکم اعدام آرمان عبدالعالی، سازمان عفو بینالملل و برخی مقامات دولتهای اروپایی خواستار توقف اجرای حکم اعدام این کودکمجرم زندانی شدهاند.
آرمان عبدالعالی به اتهام ارتکاب به قتل در سال ۱۳۹۲ در سن ۱۷ سالگی، به اعدام محکوم شده است.
آقای عبدالعالی برای سومین بار در ۱۰ روز گذشته برای اجرای حکم قصاص به سلول انفرادی منتقل شده است و گفته میشود قرار است روز چهارشنبه ۲۸ مهر ماه به مرحله اجرا گذاشته شود.
سازمان عفو بینالملل با انتشار فراخوانی از مردم و فعالان حقوق بشر بریتانیا خواست «با امضای دادخواست این سازمان» خواستار توقف حکم اعدام آرمان عبدالعالی و کودکمجرم دیگری به نام حسین شهبازی شوند.
به گزارش این نهاد حقوق بشری [تا زمان تنظیم مطلب] بیش از ۴۰ هزار نفر از فعالان و همراهان عفو بینالملل در بریتانیا با امضای این فراخوان خواستار توقف اجرای حکم اعدام آرمان عبدالعالی شدهاند.
سفیران حقوق بشر ۱۰ کشور اروپایی نیز از مقامات جمهوری اسلامی خواستند تا حکم اعدام آرمان عبدالعالی را متوقف کنند. این سفیران حقوق بشر تاکید کردهاند که اعدام مجازاتی بی رحمانه، غیرانسانی و ضد حقوق بشر است.
سفیر حقوق بشر وزارت امور خارجه هلند نیز با انتشار متنی در توئیتر خود ضمن درخواست لغو فوری اجرای این حکم، مجازات اعدام را ناقض حقوق بشر و غیر قابل برگشت اعلام کرد.
سفیر حقوق بشر وزارت امور خارجه لیتوانی و از اعضای سفیران حقوق بشر اروپایی نیز در توئیتر خود از دولت ایران خواست حکم اعدام آقای عبدالعالی را متوقف کنند.
از سوی دیگر محمود امیریمقدم، مدیر سازمان حقوق بشر ایران، با انتشار متنی در توئیتر گفت، تنها فشار بینالمللی میتواند آقای عبدالعالی را از اجرای حکم اعدام برنامهریزی شده نجات دهد.
باربل کوفلر، کمیسر حقوق بشر آلمان و سیاستمدار حزب سوسیال دموکرات آن کشور، نیز با اشاره به زیر سن قانونی بودن آرمان عبدالعالی در زمان وقوع جرم و ابراز تاثر از اعدام قریب الوقوع او، با انتشار متنی در توئیتر اجرای این حکم را «نقض فاحش حقوق بشر» دانست و از دولت ایران خواست اجرای این حکم را متوقف کنند.
بابک پاکنیا، وکیل دادگستری، روز یکشنبه ۲۵ مهر با انتشار متنی در توئیتر از انتقال آرمان عبدالعالی به سلول انفرادی و اعدام قریب الوقوع او خبر داد و به نقل از پدر او نوشت، به وکیل آرمان عبدالعالی ابلاغ شده که بامداد روز چهارشنبه ۲۸ مهر مراسم قصاص اجرا خواهد شد.
آقای پاکنیا همچنین تصویری از نامه وکلای سابق و فعلی آرمان عبدالعالی را که در تاریخ ۱۹ مهر در رابطه با برخی از ایرادات دادنامه خطاب به ریاست قوه قضائیه نوشته شده در توئیتر منتشر کرده است. وکلای پرونده در آن نامه با اشاره به انتقال این آقای عبدالعالی به سلول انفرادی جهت اجرای حکم قصاص، خواستار توقف فوری این حکم و بررسی مجدد پرونده شدهاند.
بر اساس اطلاعات موجود، آرمان عبدالعالی پس از ناپدید شدن دختری به نام غزاله در تاریخ ۱۲ اسفند ۹۲ بازداشت شد. او که در زمان وقوع جرم انتسابی ۱۷ ساله بود، در دادگاه گفت که پس از دستگیری به مدت ۸۵ روز در سلول انفرادی تحت شکنجه قرار داشت تا علیه خود اعتراف کند.
ایران یکی از آخرین کشورهای جهان است که با نقض تعهدات خود طبق میثاق بینالمللی حقوق مدنی و سیاسی و کنوانسیون حقوق کودک، همچنان مجازات اعدام را برای جرایم انجام شده توسط افراد زیر ۱۸ سال به کار میبرد.