نایب رئیس سندیکای کنسروسازی ایران روز شنبه ۲۰ آبان با اشاره به کاهش مصرف تن ماهی گفت که بسیاری از مردم به خاطر قیمت بالا، این کالا را از سبد خرید خود حذف کردهاند.
محمد مختاریانی به «همشهری» گفت: تحت تاثیر این موضوع، آمار فروش پایین آمده است و خیلی از کارخانههای تولید تن ماهی تعطیل شدهاند.
او افزود که « قیمت تن ماهیهای طعمدار و دارای افزودنی و در روغنهای مخصوص بالاتر است چرا که برای مثال، تولیدکننده هر کیلو روغن آفتابگردان را ۳۰ هزار تومان تهیه میکند، در حالی که قیمت روغن زیتون، ۲۰۰ هزار تومان به بالاست و چون حدود ۱۸ درصد تن ماهی از روغن تشکیل میشود، ۱۵ تا ۲۰ هزار تومان بین تن ماهی در روغن معمولی با تن ماهی در روغن زیتون تفاوت قیمت ایجاد میشود.»
در سالیان اخیر، قیمت مواد غذایی و کالاهی ضروری مورد نیاز مردم به شدت افزایش یافته است.
در این ارتباط، روزنامه خراسان روز پانزدهم آبان نوشت: در ماه گذشته، شش محصول لبنی بین ۶۱ تا بیش از ۱۰۷ درصد گران شدند و با استناد به آمارهای ارائه شده از سوی مرکز آمار ایران افزود که میانگین قیمت برخی اقلام لبنیات در مناطق مختلف ایران طی یک سال اخیر، ۷۰ تا ۸۰ درصد رشد داشته است.
بهزاد رحیمی، عضو کمیسیون صنایع و معاون مجلس شورای اسلامی، نیز روز جمعه نوزدهم آبان، به وب سایت «شفقنا» گفت که در یک سال گذشته، محصولات لبنی افزایش قیمت ۱۰۰ درصدی را تجربه کردهاند.
همچنین علی رجبی، رئیس پیشین اتحادیه صنف فروشندگان لبنیات تهران، در گفتگو با خبرگزاری ایلنا از افزایش اخیر قیمت کره خبر داد و گفت: با وجود ثبات قیمتها در چند ماه گذشته و پس از شوک ۲۵ درصدی، قیمت کره از حدود سه هفته پیش ۱۵ درصد افزایش یافته است.
او اشاره کرد که این افزایش قیمت به دلیل عرضه کره در بازارهای صادراتی است و گفت: در حال حاضر، روسیه اصلیترین بازار مصرفی کره ایران است.
افزایش شدید قیمت ها در ایران که با کاهش قدرت خرید اکثریت مردم ایران همراه شده، باعث گسترش اعتراضاهای خیابانی بازنشستگان، کارگران، پرستاران و سایر مزدبگیران در ماههای اخیر شده است. آنها در این اعتراضها خواستار بهبود شرایط معیشتی خود از جمله افزایش حقوق شدهاند.