دستگاه قضایی جمهوری اسلامی مدعی شده حکم حبس برای «محمد رستمیصفا» که از او به عنوان «ابربدهکار بانکی» نیز یاد میشود، اجرایی و او راهی زندان شده است. این در حالی است که برخی از کاربران در رسانههای اجتماعی از اعمال نفوذ فرزندان مقامات قضایی در پرونده «رستمیصفا» نوشتند.
بر اساس اعلام مرکز رسانه قوه قضاییه حکومت ایران، شعبه اجرای احکام دادسرای تهران، حکم حبس محمد رستمیصفا، متهم اصلی پرونده «گروه رستمیصفا» را اجرا کرده است.
این مرکز در بیانیه خود محمد رستمیصفا را «ابربدهکار بخش غیردولتی» که در سالهای ۸۲ تا ۹۲ با «تشکیل شرکتهای متعدد»، تسهیلات ارزی و ریالی کلانی را برای تولید و واردات از «بانکهای پارسیان، ملی، سپه، توسعه صادرات و تجارت» دریافت داشته، معرفی کرده است.
برخی کاربران شبکههای اجتماعی و منابع رسانهای، با انتشار تصاویر و مدارکی، از ارتباط سطح بالای محمد رستمیصفا با مقامات ارشد دولتهای محمود احمدینژاد و حسن روحانی خبر داده و از جمله دلایل رشد او را همین «روابط فساد زای» درون ساختار جمهوری اسلامی دانستهاند.
قوه قضاییه جمهوری اسلامی در ارتباط با این پرونده، ادعا کرده که «بخش عمده» تسهیلات کلان ارائه شده به محمدرستمیصفا، به ارز تبدیل، به خارج از کشور منتقل و در آنجا «سرمایهگذاری» شده است.
محمد رستمیصفا بهدلیل آنچه مقامات قضایی «عدم بازپرداخت تسهیلات در مهلت مقرر و عدم بازپرداخت بدهی بعد از اقدامات حقوقی طلبکاران» اعلام کرده و همچنین بهدلیل «انجام تخلفات متعدد»، با شکایت بانکهای شاکی، از سال ۱۳۹۹ تحت تعقیب کیفری قرار گرفت.
رستمیصفا و اشخاص حقیقی و حقوقی وابسته به او، طبق گزارشهای برخی نهادهای امنیتی در جمهوری اسلامی و با شکایت بانکهای شاکی از سوی دادسرای امور اقتصادی تحت تعقیب قرار گرفتند و پرونده جهت رسیدگی و صدور حکم به دادگاه ارسال شد.
از سوی دیگر، برخی کاربران شبکههای اجتماعی ایکس در این باورند که این متهم با اعمال نفوذ فرزندان چند معاون ارشد دستگاه قضایی جمهوری اسلامی که خود نیز درگیر این پرونده هستند، توانسته دهها پرونده و عنوان اتهامی خود را مختومه کند.