لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۱۲ آبان ۱۴۰۳ ایران ۲۳:۴۰

لغزش‌های لفظی بایدن و ترامپ؛ موضوع «سن» در کانون انتخابات پیش‌روی آمریکا



در پی لغزش لفظی جدید جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا‌، که به نگرانی دموکرات‌ها نیز در مورد سن او دامن زده است، رقبای جمهوریخواهش حافظه او را زیر سوال برده‌اند.

جیسون میلر، مشاور ارشد ستاد انتخاباتی ترامپ در بیانیه‌ای به صدای آمریکا گفت: «بایدن در ماه انتخابات با دقت‌تر از قبل نخواهد شد».

کمیته اقدام سیاسی «عظمت را دوباره به آمریکا بازگردانیم» که شعار دونالد ترامپ رئیس جمهوری پیشین آمریکا است نیز بیانیه‌ای منتشر کرد و گفت: «جو بایدن نه تنها سالخورده است، بلکه امنیت ملی ما را به خطر انداخته است».

آقای ترامپ در انتخابات مقدماتی جمهوری‌خواهان پیشتاز است و به رغم اینکه با ۹۱ کیفرخواست در پرونده‌های مختلف فدرال و ایالتی مواجه است، احتمالاً نامزد نهایی این حزب خواهد شد.

کارزار انتخاباتی نیکی هیلی، که در رتبه بعد از دونالد ترامپ قرار دارد، بیانیه‌ای منتشر کرده که می‌گوید بایدن «باید فوراً در یک آزمون صلاحیت ذهنی» شرکت کرده و نتایجش را علنی کند.

خانم هیلی گفت: «کاخ سفید، خانه سالمندان با پول مالیات دهندگان نیست. برای اکثر آمریکایی‌ها روشن است که بایدن فاقد ظرفیت لازم ذهنی برای انجام اقداماتی مؤثر به عنوان رئیس‌ جمهوری است.»

جمهوریخواهان پس از این که جو بایدن دچار یک لغزش لفظی شد و به اشتباه از عبدالفتاح السیسی رئیس جمهوری مصر به عنوان «رئیس جمهوری مکزیک» یاد کرد، این موضوع را برجسته کردند.

این سومین بار در هفته‌های اخیر است که آقای بایدن، نام رهبران جهان را اشتباه می‌کند. او‌ قبلا امانوئل ماکرون رئیس جمهوری کنونی فرانسه را با فرانسوا میتران رئیس جمهوری پیشین این کشور، و نیز هلموت کوهل و آنگلا مرکل صدراعظم‌های پیشین آلمان را اشتباه گرفته بود.

گاف جدید رئیس‌جمهوری آمریکا در حالی اتفاق افتاد که او پنجشنبه شب در یک کنفرانس خبری در کاخ سفید، با موج پرسش‌های خبرنگاران در مورد گزارش بازپرس ویژه درباره عدم رعایت نگهداری اسناد طبقه‌بندی‌شده‌ و ضعف حافظه‌اش روبرو شد.

در گزارش بازپرس ویژه، رابرت هر، که پنجشنبه صبح منتشر شد، به نمونه‌هایی اشاره شده است که جو بایدن قادر به یاد آوردن لحظات مهم زندگی خود، از جمله زمانی که پسرش «بو» از دنیا رفت، نبود.

آقای بایدن این موضوع را که فراموش کرده بود پسرش درگذشته است رد کرد و با عصبانیت گفت: «حافظه من خوب است.» بو بایدن در سال ۲۰۱۵ میلادی در ۴۶ سالگی بر اثر ابتلا به سرطان مغز درگذشت.

کارین ژان پیر، سخنگوی مطبوعاتی کاخ سفید نیز آقای بایدن را به عنوان «پرکارترین و مؤثرترین رئیس جمهوری در دوران مدرن» توصیف کرد.

داگلاس ویلسون، استراتژیست دموکرات، به صدای آمریکا گفت با توجه به این که بسیاری از رأی دهندگان نگران مسن بودن جو بایدن و همینطور دونالد ترامپ برای رهبری هستند، تأکید بر سن و تجربه رئیس جمهور بسیار مهم است.

او افزود که کاخ سفید و دموکرات‌ها باید با پرسش‌هایی که دقت ذهنی بایدن را زیر سوال می‌برد به عنوان «سن‌هراسی» مقابله کنند.

  • رأی‌‌دهنده‌ها چه می‌گویند؟

بر اساس نظرسنجی «ان‌بی‌سی نیوز» که چند روز پیش منتشر شد، سه چهارم از رأی دهندگان، از جمله نیمی از دموکرات‌ها در مورد سلامت روانی و جسمی بایدن ابراز نگرانی کرده‌اند.

بر اساس همین نظرسنجی، کمتر از نیمی از رأی‌دهندگان نگران سلامت روانی و جسمی ترامپ هستند.

ترامپ هم چندین بار دچار لغزش‌های لفظی شده است، از جمله در جریان یک رویداد انتخاباتی در اوایل ماه جاری میلادی، که هنگام صحبت در مورد حمله به ساختمان کنگره ایالات متحده در ششم ژانویه ۲۰۲۱، رقیب انتخاباتی خود نیکی هیلی را با نانسی پلوسی، رئیس پیشین مجلس نمایندگان آمریکا، اشتباه گرفت.

ترامپ قبلا هم ویکتور اوربان، نخست‌ وزیر مجارستان را با رئیس‌ جمهوری ترکیه، یا هیلاری کلینتون رقیب انتخاباتی خود در سال ۲۰۱۶ را با باراک اوباما رئیس‌ جمهوری پیشین اشتباه گرفته بود.

ویلیام هاول، استاد سیاست آمریکا در دانشگاه شیکاگو، معتقد است که تنها بخشی از کار رئیس جمهوری ایالات متحده ایستادن در برابر جهان و سخنرانی است.

او به صدای آمریکا گفت: «کار رهبری، تشکیل تیم و ائتلاف است و نشانه‌ای وجود ندارد که بایدن قادر به انجام این تعهدات نیست، در حالی که آنچه مرتب روی آن تمرکز می‌شود شیوه اجرای او است و این که نام رهبران دنیا را درست بگوید.»

شماری از کارشناسان پزشکی هشدار داده‌اند هرگونه تشخیص و ارزیابی اختلالات احتمالی شناختی باید با تکیه بر روش‌های ویژه‌ پزشکی انجام شود.

اینگونه تشخیص‌ها معمولا نیازمند انجام مجموعه‌ای از آزمایش‌های پیچیده و عینی هستند که چندین حوزه از جمله انواع مختلف حافظه، زبان، عملکرد اجرایی، حل مسأله، و مهارت‌ها و توجه بصری-فضایی را مورد ارزیابی قرار می‌دهند.

  • مطرح شدن «حداکثر سنی» برای رهبری

موضوع سن امسال بیش از گذشته در انتخابات پیش‌روی آمریکا مطرح شده است.

یک نظرسنجی در سال ۲۰۲۲ نشان داد بیش از نیمی از آمریکایی‌ها، حدود ۵۸ درصد، معتقدند که باید یک حداکثری برای سن مقامات منتخب وجود داشته باشد، و ۳۹ درصد گفتند این محدودیت باید ۷۰ سال باشد.

کیسی براون، استادیار روانشناسی دانشگاه جورج تاون می‌گوید: «پیری یک فرمول یکسان برای همه ندارد و افراد مختلف ممکن است در دوره‌های زمانی مختلف زندگی خود، نقاط قوت و ضعف متفاوتی داشته باشند.»

او می‌گوید، به همین دلیل برای این پرسش که حداکثر سن رهبری چند است، پاسخ ساده‌ای وجود ندارد.

داده‌ها نشان می‌دهند آمریکایی‌ها عمر طولانی‌تری پیدا کرده‌اند. در سال ۲۰۲۱ میلادی، ۸۹ هزار و ۷۳۹ نفر بالای صد سال سن در ایالات متحده وجود داشت که تقریباً دو برابر بیشتر از بیست سال پیش بود.

مؤسسه ملی بهداشت آمریکا می‌گوید افراد مسن امروزه نسبت به نسل‌های قبلی سالم‌تر هستند و این موضوع نشان می‌دهد عادات سالم می‌تواند افراد را تا دهه ۷۰ و ۸۰ زندگی و بالاتر از آن‌ فعال و سالم نگه دارد.

جو بایدن مسن‌ترین رئیس جمهوری تاریخ ایالات متحده آمریکا است. او در مراسم تحلیف خود در سال ۲۰۲۱، ۷۸ سال داشت.

دونالد ترامپ هم در سال ۲۰۱۷ در ۷۰ سالگی به عنوان رئیس‌ جمهوری سوگند یاد کرد و دومین رئیس‌ جمهوری سن بالای آمریکا محسوب می‌شود و پس از او نیز رونالد ریگان است که در زمان ریاست جمهوری خود ۶۹ سال داشت.

XS
SM
MD
LG