لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۳ ایران ۱۲:۰۴

کنگره یهودیان سفر وزیر انرژی آلمان به ایران را محکوم کرد


دیدار وزیر اقتصاد و انرژی آلمان با حسن روحانی
دیدار وزیر اقتصاد و انرژی آلمان با حسن روحانی

رئیس کنگره یهودیان جهان سفر اخیر وزیر اقتصاد آلمان به ایران را مورد انتقاد قرار داد، او را به مقدم قرار دادن تجارت قبل از اخلاق متهم کرد و رویکردش در قبال ایران را خام دستانه خواند.

به دنبال حصول توافق جامع اتمی میان ایران و قدرت های جهان، زیگمار گابریل وزیر اقتصاد و قائم مقام صدراعظم آلمان سفر سه روزه ای به ایران داشت و در این سفر با حسن روحانی و شماری از وزیران کابینه او ملاقات کرد.

در این سفر هیئتی بلندپایه از رهبران تجاری و صنعتی آلمان، آقای گابریل را همراهی می کردند.

سفر هیئت آلمانی خشم اسرائیل را موجب شد. پس از جنگ جهانی دوم و اقدامات بی رحمانه آلمان نازی علیه یهودیان و کشتار شش میلیون یهودی در اردوگاه های کار اجباری، برلین برای جبران مافات روابط ویژه ای را با اسرائیل بدعت نهاد.

به گزارش خبرگزاری رویترز سفیر اسرائیل در آلمان، به طور خصوصی مراتب نگرانی کشورش را از سفر هیئت آلمانی به ایران ابراز داشته است.

رونالد لادر، رئیس کنگره یهودیان جهان در بیانیه ای که در اختیار رویترز گذاشته می نویسد: «این که معاون صدر اعظم آلمان و وزیر اقتصاد این کشور پس از توافق تنها پنج روز درنگ کرد تا با هیئتی از رهبران اقتصادی آلمان راهی ایران شود، ناراحت کننده است.»

به گفته لادر، پیشنهاد گابریل برای آن که پل ارتباطی میان ایران و اسرائیل شود با در نظر گرفتن رفتارهای خصمانه تهران علیه اسرائیل و آمریکا، خام دستانه بود: «بهتر بود اگر آلمان روابط اقتصادی جدید با ایران را به تغییر رفتار و موضع تهران در قبال اسرائیل مشروط می کرد.»

زیگمار گابریل از دیدار خود از تهران دفاع کرده و سخنگوی وزارت اقتصاد آلمان گفته توافق اتمی مبنای خوبی برای عادی سازی روابط پدید آورده است. سخنگوی دولت آلمان نیز گفته است که سفر آقای گابریل به ایران با هماهنگی آنگلا مرکل، صدر اعظم این کشور انجام شد.

گابریل، که رئیس حزب سوسیال دمکرات های آلمان، شریک ائتلاف حزب محافظه کار خانم مرکل نیز هست، گفت این که ایران روابطش با اسرائیل را بهبود دهد و حق موجودیت آن را به رسمیت بشناسد اهمیت زیادی دارد. او در این سفر از قصد بازنگری در مناسبات اقتصادی و صنعتی میان ایران و آلمان خبر داد.

سفر زودهنگام گابریل به تهران بلافاصله پس از حصول توافق اتمی میان ایران و ۱+۵ در وین، در دولت آلمان مناقشاتی برانگیخته است. برخی می گویند بهتر بود فرانک والتر اشتاین مایر، وزیر خارجه آلمان که در مذاکرات شرکت داشت اول به ایران سفر می کرد تا این ذهنیت ایجاد نمی شد که معاملات تجاری اولویت آلمان است.

رویترز می گوید لوران فابیوس، وزیر خارجه فرانسه قرار است هفته آینده به ایران برود.

آلمان دهه ها بزرگترین شریک تجاری اروپایی ایران بود اما به دنبال اعمال تحریم های اقتصادی علیه ایران، روابط تجاری میان دو طرف به سردی گرایید.

انجمن های تجاری آلمان می گویند صادرات به ایران که سال گذشته کمتر از دو و نیم میلیارد یورو بود، ظرف چند سال می تواند به ده میلیارد یورو برسد.

صنایع ماشین آلات، اتومبیل سازی، بهداشت و دارو و نوسازی کارخانجات انرژی آلمان، احتمالا بیشترین سود را از فضای باز بازار ایران خواهند برد.

XS
SM
MD
LG