لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۳۱ فروردین ۱۴۰۳ ایران ۱۲:۳۴

ژاپن را زلزله ديگری به شدت ۷ و ۱ دهم ريشتر به لرزه در آورد


ژاپن را زلزله ديگری به شدت ۷ و ۱ دهم ريشتر به لرزه در آورد
ژاپن را زلزله ديگری به شدت ۷ و ۱ دهم ريشتر به لرزه در آورد

ژاپن را لحظاتی پيش زلزله ديگری به شدت ۷ و ۱ دهم ريشتر امروز، دوشنبه، درست يکماه پس از زمين لرزه سهمگين يازدهم مارس، به لرزه در آورد. دولت ژاپن هشدار سونامی صادر کرده است.

در حالی که کارکنان نيروگاه اتمی فوکوشيما داييچی ژاپن تلاش می کنند از نشت تشعشعات راديواکتيو به محيط زيست جلوگيری کنند دولت ژاپن از ساکنان منطقه تا شعاع ۳۰ کيلومتری خواسته است که برای تخليه از برخی شهرهای معين که بيشتر در معرض پرتوهای راديوآکتيو هستند، آماده شوند. پيشتر گروه سبز «گرين پيس» از دولت درخواست کرد که مردم را از چند نقطه حساس پرتشعشع در منطقه، تخليه کند.

در همين حال هزاران ژاپنی روز يکشنبه در خيابان های توکيو دست به تظاهرات زدند و خواستار قطع استفاده از نيروی هسته ای در توليد برق شدند. تظاهرکنندگان در جمعيتی که معمولا در ژاپن بی سابقه است با شعار های «نه به فوکوشيما» و «نه به نيروگاه های اتمی» از مقابل دفاتر آژانس ايمنی اتمی و صنعتی آن کشور و شرکت برق توکيو، عبور کردند.

تظاهرکنندگان همچنين خواستار بسته شدن نيروگاه اتمی «هامااوکا» شدند که در مرکز ژاپن، به کار مشغول است.

اين در حالی است که کارکنان نيروگاه اتمی فوکوشيما داييچی پس از تقريبا يک ماه که از سونامی و زلزله آن کشور می گذرد هنوز تلاش می کنند با خنک کردن راکتورهای صدمه ديده از تشعشعات راديوآکتيو، جلوگيری کنند. اما از سوی ديگر مجبورند بيش از ۱۱ ميليون ليتر آب آلوده را که برای خنک نگاهداشتن راکتورها به کار می رفت به اقيانوس بريزند زيرا محفظه ای را برای چنين حجم آبی، در دسترس ندارند. خطری که محيط زيست را شديدا تهديد می کند.

اما دولت ژاپن تلاش می کند ساکنان شهرها و روستاهايی را که در زلزله و سونامی خانه و کاشانه خود را از دست داده اند مسکن دهد. روز يکشنبه ۳۶ خانواده از ۱۸۰۰ خانوار شهر رکوزنتاکاتا در استان مياگی به منازل نوساز موقتی منتقل شدند در حالی که ساير خانواده های منطقه در انتظار نوبت خود هستند.

مقام های شهر رکوزنتاکاتا می گويند ۴۰۰ خانه موقتی در طی يک ماه بنا خواهد شد و ساخت اين گونه اقامتگاه های موقتی همچنان ادامه خواهد داشت. نخست وزير ژاپن نيز در ديدار ديگری از مناطق آسيب ديده تعهد کرد دولت وی نهايت تلاش را برای کمک به بازماندگان زلزله و سونامی به کار گيرد. استان مياگی بيشترين خسارت و صدمه را در زلزله و سونامی اخير آن کشور متحمل شد. ۲۵ هزار نفر در اين منطقه جان خود را از دست دادند و ده ها هزار نفر بی خانمان شدند.

نائوتو کان، نخست وزير ژاپن، در ديدار از منطقه سونامی زده شمال کشور گفت دولت در زمينه کمک به مردم آن منطقه هر آنچه در توان دارد، انجام خواهد داد. اين سومين ديدار نخست وزير از مکان های سونامی زده کشور است. با اينهمه روز يکشنبه در انتخابات محلی در توکيو حزب اقای نائوتو کان شکست سنگينی متحمل شد.

نائوتو کان در گفتگو با مقامهای کشوری و لشگری مناطق زلزله زده خواستار همکاری هرچه بيشتر آنها در زمينه کمک به مردم شده است. نيروهای نظامی و کشوری دومين مرحله تلاش با هدف يافتن ناپديد شدگان سونامی فاجعه بار يازدهم مارس را آغاز کرده اند.

روز شنبه بانری کائيدا، وزير صنعت، اقتصاد و بازرگانی ژاپن، از مناطق سونامی زده ديدار کرد و در بازگشت به توکيو به کابينه گزارش داد که وضعيت نيروگاه اتمی آسيب ديده فوکوشيما رو به بهبود است اما تا مرحله پايان بحران هنوز راه درازی درپيش است.

روز يکشنبه همزمان سازمان نظارت بر ايمنی تاسيسات هسته ای ژاپن از برقراری مقررات دقيق تر بر عملکرد نيروگاه های اتمی خبر داد و اعلام کرد از اين پس همه تاسيسات اتمی کشور دارای چند دستگاه مولد برق زاپاس، خواهند بود.

از شوی ديگر دولت ژاپن برای مقابله با نگرانی های فزاينده پيرامون سالم بودن مواد غذايی کشور تلاش تازه ای را آغازکرده است.

در نشست نمايندگان آسه آن -- سازمان کشورها ی جنوب خاوری آسيا -- درجاکارتا، پايتخت اندونزی، وزارت امور خارجه ژاپن تاکيد کرد که سطح مواد راديواکتيو در مواد غذايی کشور در حد بسيار زيادی کاهش يافته است.

سخنگوی وزارت امو ر خارجه ژاپن گفت در روزهای پس از سونامی سطح راديو اکتيو بسيار بالا بود اما از آن پس ميزان مواد در حد قابل توجهی پايين آمده است.

تايلند تازه ترين کشوری است که از روز شنبه واردات مواد غذايی مناطق سونامی زده ژاپن شامل تخم مرغ، گوشت، شير و ميوه را ممنوع اعلام کرد.

آمريکا، چين کانادا، روسيه، استراليا و سنگاپور نيز واردات شير، ميوه و گوشت از بعضی از مناطق ژاپن را ممنوع کرده اند.

کارکنان نيروگاه اتمی فوکوشيما داييچی ژاپن تلاش می کنند آب آلوده به مواد راديو اکتيو را در محفظه های امن حبس کنند. در همين حال شهروندان آن کشور که در زلزله و سونامی خانه و کاشانه خود را از دست داده اند يا بدليل تشعشعات اتمی نيروگاه مجبور به تخليه منازل خود شده اند همچنان در شرايط موقتی زندگی می کنند.

حدود يک ماه از زلزله و سونامی ژاپن می گذرد و سرانجام کارکنان نيروگاه اتمی فوکوشيما داييچی که صدمه ديده و از کار افتاده است موفق شدند از نشت آب آلوده به مواد راديو اکتيو از راکتور شماره دو نيروگاه جلوگيری کنند. اما در همين حال مجبورند بيش از ۱۱ ميليون ليتر آب آلوده را که برای خنک نگاهداشتن راکتور ها به کار می رفت به اقيانوس بريزند زيرا محفظه ای برای چنين حجم آبی در دسترس ندارند.

ديگر شهر ها و روستاهايی که در شعاع بيست کيلومتری نيروگاه فوکوشيما داييچی تخليه شده به صورت شهر ارواح در آمده است و هراس از تشعشعات اتمی بسياری از خانواده هايی را که در فاصله بيشتر از بيست کيلومتری نيروگاه زندگی می کنند واداشته است به پناهگاه های موقتی پناه برند. پناهگاه هايی که اندازه گيری ميزان احتمالی راديو اکتيو در بدن ساکنان آن و متعلقاتشان روال عادی هر روز است.

در خبری ديگر هتل مجللی در توکيو که بسته شده بود و قرار بود تخريب شود روز شنبه درهای خود را به روی صد ها نفر از بازماندگان زلزله و سونامی ژاپن و کسانی که از نواحی نزديک به نيروگاه اتمی فوکوشيما داييچی گريخته اند گشود. روز شنبه ۳۶۰ نفر در اين هتل سی طبقه که ۷۰۰ اتاق و قابليت مسکن دادن به ۱۶۰۰ نفر را دارد اقامت گزيدند تا زمانی که بتوانند به منازل خود باز گردند يا مسکن ديگری برای آنان در نظر گرفته شود.

اما در حالی که دولت ژاپن محدوديت مصرف محصولات کشاورزی ناحيه فوکوشيما را کاهش می دهد ساکنان توکيو خريد اين محصولات را آغاز کردند. بدنبال صدمه به نيروگاه اتمی فوکوشيما داييچی دولت مصرف محصولات آن ناحيه را بدليل آلودگی آنها به تشعشعات اتمی ممنوع کرده بود.

XS
SM
MD
LG