يک کارشناس انرژی اتمی سازمان ملل متحد می گوید حادثه هسته ای ژاپن نسبت به حادثه ۱۹۸۶ ميلادی چرنوبيل در اوکراين خطر کمتری دارد. اما رئیس کمیته علمی سازمان ملل متحد در اثرات تشعشعات اتمی، ولفگانگ وایس، روز چهارشنبه در وين گفت نيروگاه آسيب ديده فوکوشيما مشکل بزرگتری از حادثه «جزيره تری مايل» در ايالات متحده در سال ۱۹۷۹ بوجود آورده است.
روز چهارشنبه کارگران به يکی از راکتورهای آسيب ديده نيروگاه در تلاش برای جلوگيری از انفجار در مجرای محافظ ميله های سوخت بدليل حرارت بالا، نيتروژن پمپاژ کردند. اين اقدام زمانی صورت گرفت که مهندسين ژاپنی از نشت آب آلوده که سطح تشعشات راديواکتيو در آبهای اقيانوس نزديک نيروگاه را هفت ميليون و پانصد هزار برابر حد مجاز بالا برده بود، جلوگيری کردند.
يوکيو ادانو، مقام ارشد کابينه ژاپن گفت: نشت در ساعت پنج و ۳۸ دقيقه بامداد چهارشنبه متوقف شده بود.
ادانو از کشورهای همسايه برای عدم اطلاع رسانی ژاپن به آنها قبل از شروع پمپاژ هزاران تن آب با سطح پايين مواد راديواکتيو به دريا، عذرخواهی کرد. او گفت، پمپاژ آب که می تواند تا روز جمعه ادامه يابد، از اين جهت لازم بود که جا برای ذخيره آب با سطح خطرناک ۲۰۰ هزار برابر باز شود. وی افزود: گامهای لازم برای برقراری شبکه ارتباط رسانی بهتر با کشورهای همسايه برداشته شده است.
مقامات چين و کره جنوبی از انتشار آب حاوی مواد راديواکتيو شکايت کردند. روز چهارشنبه مقامات چينی اعلام کردند که مقادير بسيار کمی از يد راديواکتيو در مزارع اسفناج در سه منطقه يافته اند. اما کميته ملی تدارکات اضطراری هسته ای اعلام کرد که اين مقادير بسيار پايين تر از حد مجاز بوده اند.
روز چهارشنبه در واشنگتن، يک مقام رسمی کمسيون تنظيمی هسته ای ايالات متحده در کنگره آمريکا شهادت داد که اين آژانس اعتقاد ندارد که راکتور هسته ای شماره ۲ نيروگاه فوکوشيما ذوب شده است. قبلا در اين جلسه يک نماينده حزب دموکرات ، ادوارد مارکی، گفته بود که کميسيون تنظيمی هسته ای اعلام کرده است که احتمالا اين راکتور هسته ای ذوب شده است.