لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳ ایران ۲۳:۴۲

دولت درباره تاثیر پارازیت تحقیق می کند


فعالان حقوق بشر از انداختن پارازیت روی برنامه های ماهواره ای به ایران انتقاد می کنند
فعالان حقوق بشر از انداختن پارازیت روی برنامه های ماهواره ای به ایران انتقاد می کنند
سال هاست که پیرامون اثر زیانبار پرتوهایی که به عنوان پارازیت سد راه امواج ماهواره می شوند، سخن گفته شده است. امواجی که برای ایجاد اخلال در تصاویری که مردم از طریق آنتن های ماهواره روی گیرنده های تلویزیونی خود دریافت می کنند، با این هدف ساطع می شوند که مانع از آن شوند که مردم برنامه های شبکه های ماهواره ای خارج از کشور را ببینند.

این هدفی است که جمهوری اسلامی بیش از یک دهه است می کوشد محقق کند، اما به رغم تلاش پیگیر، موفق نشده مردم را از کار گذاردن آنتن ماهواره و دنبال کردن برنامه های فارسی زبان و غیرفارسی زبان شبکه های ماهواره ای باز دارد.

سخنان سال گذشته معصومه ابتکار در خصوص اثر مخرب پارازیت هایی که حکومت برای مختل کردن امواج ماهواره به آنها متوسل می شود، بحث انگیز شد و سبب واکنش منفی چند تن از مسؤلان دولت و نمایندگان مجلس شد که زیانبار بودن پارازیت ها را بی پایه و غیرعلمی خواندند و گفتند که آنچه درباره اثر آنها بر سقط جنین و سرطان زا بودن عنوان شده، بی اساس است.

از روز سه شنبه ۱۵ بهمن امسال، سخن در این مورد از سر گرفته شده و وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی را هم دراین مورد به موضع گیری واداشته است. سیدحسن قاضی زاده هاشمی در حاشیه همایش طب سنتی به شبکه ایران گفت که کمیته ای برای بررسی مضرات کاربرد پارازیت تشکیل شده و طی چند ماه اخیر در حال بررسی امکان بروز خطر در پی تشعشعاتی است که به عنوان پارازیت به کار می روند.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی دراین خصوص گفته است که به رغم آن که بررسی های اولیه حاکی از بی ضرر بودن پارازیت ها بر تندرستی شهروندان است، کمیته ای مستقل به دستور رئیس جمهوری و زیر نظر وزارت بهداشت و درمان تشکیل شده که با در نظر گرفتن تمامی ابعاد و جوانب به تحقیق بیشتر در مورد می پردازد تا از بی خطر بودن این پارازیت ها اطمینان خاطر حاصل شود.

وزیر بهداشت ایران در ادامه سخنان خود افزود که نسبت دادن سقط جنین یا سرطان با پارازیت های پیرامون مردم، مبنای علمی ندارد اما تحقیقات کمیته مستقل نیز برای اطمینان یافتن از این موضوع ادامه می یابد. قاضی زاده گفت که کمیته بررسی اثرات پارازیت با آزادی کامل در این مورد تحقیق می کند و با توجه به آن که مسئولیت حفظ سلامت مردم را به عهده دارد، صحت و سقم نظراتی را که در این باره ابراز شده و می شود، به دقت بررسی می کند.

این نخستین بار است که دولت جمهوری اسلامی انتقاد از اثرات زیانبار و خطرناک پارازیت ها را جدی می گیرد و کمیته ای برای بررسی آن تشکیل می دهد. به رغم آن که سال هاست پیرامون اثرات زیان آور پارازیت ها سخن رانده می شود، و کوچ پرندگان و حتی ناپدید شدن سوسکها را به این پدیده نسبت می دهند که استفاده از آن سابقه ای هفتاد ساله دارد و در واقع همان امواج مایکروویو است که در سطحی گسترده توزیع می شوند، تا زمان روشن شدن نتیجه تحقیقات کمیته ای که وزارت بهداشت تعیین کرده، نمی توان به قطعیت در این مورد اظهار عقیده کرد.

تارنمای پزشکان بدون مرز در مورد پارازیت ها می گوید که بیشترین تاثیر آنها بر بافت های ماهیچه ای است که به ویژه از طریق تولید گرما در ماهیچه ها نمایان می شود. تفاوت عمده پارازیت ها در طول موج آنهاست.

پزشکان بدون مرز که نهادی غیرانتفاعی و فعال حقوق بشر است و بر مسائل بهداشت و تندرستی جهانی تمرکز دارد، چندی پیش مواردی از قبیل اختلالات جنسی، بارداری های خارج از رحم، سقط جنین، و تاثیر منفی روی سیستم ایمنی بدن انسان را در میان اثرات وجود پارازیت در فضا عنوان کرده بود.

بسیاری از ناظران برآنند که پاسخ این پرسش را دریابند: کمیته مستقل ایرانی به دنبال بررسی و تحقیق بر روی اثرات زیانبار پارازیت ها، چه تصیمی خواهد گرفت.

گفتنی است که معصومه ابتکار نیز بار دیگر در این مورد اظهار نظر کرد و گفت که دکل های غیرمجاز پارایت برچیده می شود و دکل های تازه قطعا با مجوز شهرداری ساخته و بنا می شوند.
XS
SM
MD
LG