لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۳ ایران ۱۲:۰۲

بحران سیاسی ایتالیا چیست و چرا اهمیت دارد


برداشته شدن محرومیت برلوسکونی توسط دادگاهی، حتی گمانه زنی ها درباره به قدرت رسیدن او را افزایش داده است.
برداشته شدن محرومیت برلوسکونی توسط دادگاهی، حتی گمانه زنی ها درباره به قدرت رسیدن او را افزایش داده است.

سرانجام پس از هفته ها چانه زنی و گفتگوهای احزاب سیاسی ایتالیا برای تشکیل کابینه به دنبال انتخابات پارلمانی، ائتلاف دو حزبی گروه‌های بیرون از جریان رسمی و متعارف، موفق به تشکیل کابینه نشد.

انتخابات اخیر صحنه جدال میان طرفداران حضور در اتحادیه اروپا با مخالفان این اتحادیه بود.

دو حزب عامه گرا (پوپولیست ها) و مخالف حضور در اتحادیه اروپا در پی هفته ها گفتگو «جوزپه کانته» یک استاد گمنام را به عنوان نخست وزیر به رئیس جمهوری ایتالیا معرفی کردند، که در پی مخالفت رئیس جمهوری از نامزدی کناره گرفت.

«جنبش پنج ستاره» عامه گرا، در مقایسه با حزب‌های قدیمی و جا افتاده ایتالیا رأی بیشتری آورد و در گفتگو با «جامعه» گروه راست افراطی، در صدد به دست گرفتن قدرت بود، که با شکست رو به رو شد.

رئیس جمهوری با نامزدی «پائولو ساوونا» مخالف عضویت کشور در اتحادیه اروپا برای پست وزارت اقتصاد مخالفت کرد.

در عوض، «کارلو کوتارلّی» از مقام‌های پیشین صندوق بین المللی پول را به عنوان کفیل نخست وزیری معرفی کرد.

کوتارلی به دلیل طرفداری شدید از قطع هزینه‌های دولتی در ایتالیا به «آقای قیچی» شهرت دارد.

اقدام رئیس جمهوری خشم ائتلاف عامه گرا را بر انگیخت و لوئیجی دی مایو رهبر جنبش پنج ستاره خواستار استیضاح رئیس جمهوری و برکناری وی شد.

اقتصاد ایتالیا، سومین اقتصاد بزرگ اروپا در حوزه یورو، از مدت‌ها پیش مشکل پیدا کرده است، آن چنان که علاوه بر اتحادیه اروپا بازار های جهانی را هم نگران کرده است.

ایتالیا یکی از بزرگ ترین بدهکاران جهان است. نرخ بیکاری از ۱۱ درصد فراتر رفته و اقتصاد کشور حتی از سال ۲۰۰۷ هم پائین تر آمده است.

ناظران با اشاره به این که اقتصادهای جهان در چند سال گذشته به رونق دست یافته اند، می گویند که اقتصاد ایتالیا دچار بحران ساختاری است و نیاز به اصلاحات ریشه‌ای دارد.

از زمان جنگ جهانی دوم به این طرف، این نخستین بار است که حزب‌های عامه گرا در آستانه به دست گرفتن قدرت سیاسی در ایتالیا هستند.

آگاهان به مسائل سیاسی ایتالیا مشکل سیاسی آن کشور را به گردن همه پرسی پیشنهادی «ماتئو رنتسی» نخست وزیر پیشین می اندازند که اصلاح ساختار سیاسی کشور را به همه پرسی گذاشت، که رأی نیاورد و رنتسی از نخست وزیری کنار رفت. اما حزب‌های عامه گرا توانستند با اتکا به آرای بی شکل مردم، خود را نشان دهند و به دنبال آن بیشترین کرسی های پارلمان را کسب کنند؛ همان سرنوشتی که به دنبال همه پرسی بریتانیا موجب قدرت گرفتن عامه گرایان و خروج کشور از اتحادیه اروپا شد.

در این بین برخی حتی بازگشت «سیلویو برلوسکونی» را دور از ذهن نمی دانند. سیاستمداری که روز شنبه یک دادگاه با رفع ممنوعیت او، گمانه زنی ها را بیشتر کرده است. وی در سال ۲۰۱۳ به اتهام فساد مالی به محرومیت شش ساله از قدرت محکوم شده بود اما دادگاهی این ممنوعیت را شنبه گذشته برداشت.

https://gdb.voanews.com/DB8B35EC-8161-4D0C-8176-61890B65E8A4.gif

XS
SM
MD
LG