اولین گروه سربازان نیروی زمینی اسرائیل بامداد یکشنبه به نوار غزه اعزام شدند. ارتش اسرائیل به ساکنین شمال غزه هشدار داد پیش از عملیات گستردهتری که قرار است به زودی علیه حماس انجام دهد، خانه های خود را تخلیه کنند. حملات اسرائیل به غزه هفته گذشته آغاز شد.
علیرغم درخواست شورای امنیت سازمان ملل متحد و دیگر طرفهای بینالمللی، نه اسرائیل و نه شبهنظامیان حماس شواهدی که حاکی از پذیرش آتشبس و پایان دادن به درگیریهای خونین شش روزه اخیر باشد نشان نمیدهند. حملات اخیر اسرائیل علیه غزه تاکنون دستکم جان ۱۶۰ فلسطینی را گرفته است.
دفتر امور انساندوستانه سازمان ملل متحد می گوید اکثر قربانیان فلسطینی در جریان حملات اخیر اسرائیل، غیرنظامیان بودند.
اسرائیل بامداد یکشنبه با نادیده گرفتن درخواستهای بینالمللی حمله به غزه را برای ششمین روز ادامه داد.
چندین اسرائیلی نیز در راکتپرانیهای فلسطینیها مجروح شدهاند و اخباری مبنی بر مرگ شهروندان اسرائیلی منتشر نشده است. نیروی دفاعی اسرائیل میگوید سیستم دفاع هوایی آن کشور موسوم به «گنبد آهنین» جلوی پیشروی راکتها را میگیرد و به این ترتیب از مرگ شهروندان جلوگیری میکند.
اعزام نیروهای زمینی و تانکها و خودروهای رزمی اسرائیل به غزه، باعث بروز نگرانی شده و بیم آن میرود که این اقدام آغاز یک حمله گسترده باشد و خسارات جانی سنگینی به بارآورد.
مسئولان میگویند کماندوهای اسرائیلی در حمله کوتاه روز یکشنبه یک مرکز پرتاب راکت را هدف گرفتند. به گفته مقامات، چهار سرباز اسرائیلی در جریان تبادل آتش با رزمندگان فلسطینی مجروح شدند.
بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل در جلسه روز یکشنبه کابینه آن کشور گفت: «نمیدانیم عملیات کی تمام میشود. ممکن است به درازا بکشد.» نخست وزیر اسرائیل همچنین تحرکات نظامی حماس در نوار غزه را محکوم کرد و گفت مسئولیت مرگ غیرنظامیان بر دوش شبهنظامیان فلسطینی است.
اسرائیل حماس را به استفاده از مردم غیرنظامی غزه به عنوان سپر انسانی متهم کرد.
روز سهشنبه گذشته، طی مرگبارترین حمله اسرائیل خانه یک رئیس پلیس غزه ویران شد و دستکم ۱۸ نفر کشته شدند. در این حمله مسجد مجاور نیز به شدت آسیب دید و چندین نفر مجروح شدند. گمان میشود برخی افراد زیر آوار مسجد گیر افتادهاند.
روز شنبه نیز مسجدی دیگر هدف قرار گرفت. لیبی ویس، سخنگوی نیروی دفاعی اسرائیل گفت شبه نظامیان حماس از مسجد فوق برای مقاصد تروریستی استفاده میکردند.
نتانیاهو روز جمعه گفته بود که اسرائیل علیرغم درخواستهای بینالمللی آتشبس، تمامی گزینههای نظامی را مد نظر دارد.
بنیامین نتانیاهو همچنین ایران را به حمایت مالی، تسلیحاتی و آموزشی به حماس متهم کرد و گفت نشست وین درباره برنامه اتمی ایران باید جلوی دستیابی ایران به سلاح اتمی را بگیرد و در غیر این صورت «آنچه که اینجا و در خاورمیانه رخ میدهد، به مراتب بدتر خواهد بود.»
بریتانیا، فرانسه و ترکیه درباره وقایع غزه ابراز نگرانی کردهاند. باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا گفت واشنگتن در عین حال که از «حق اسرائیل در دفاع از خود» حمایت میکند مایل به کمک برای آرام کردن خشونتهاست.
اسرائیل میگوید بیش از ۱۱۰۰ هدف را در غزه، از آغاز عملیات تاکنون هدف قرار داده است.
فرانک والتر اشتاین مایر، وزیر خارجه آلمان روز دوشنبه به خاورمیانه سفر میکند. او قرار است در این سفر با بنیامین نتانیاهو و محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطینی ملاقات کند.
اشتاین مایر در گفتوگو با روزنامه آلمانی بیلد ام سونتاگ که روز یکشنبه منتشر شد خواستار پایان «راکتپرانی حماس» شد و همگان را به استفاده از خرد برای توقف درگیریها ترغیب کرد.
ویدئو: خشونت در نوار غزه (گزارش زلاتیکا هوک)