لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۱۴:۵۷

اسراييل: حل بحران پيش از انتقال اتمی ايران به زير زمين


اسراييل: حل بحران پيش از انتقال اتمی ايران به زير زمين
اسراييل: حل بحران پيش از انتقال اتمی ايران به زير زمين

رهبران اسراييل همواره نسبت به ماهيت برنامه اتمی ايران ابراز نگرانی کرده اند و می گويند اسراييل ممکن است تا پايان سال جاری ميلادی برای توقف برنامه اتمی ايران به گزينه نظامی، متوسل شود.

اين اظهارات نگرانی ها را نسبت به رويارويی نظامی در منطقه، افزايش داده و در داخل اسراييل نيز به بحث ها در خصوص بکارگيری گزينه نظامی، دامن زده است.

موسی ميرون که در اسراييل با خاطراتش از جنگ زندگی می کند، بيست و يک سال پيش معاون شهر رمتگان بود، زمانی که موشک های دوربرد در جريان جنگ اول خليج فارس، اسراييل را هدف قرار دادند.

موسی ميرون، شهردار سابق رمتگان، می گويد: همه چيز نابود شد. همه ماشين ها آتش گرفت. بيشتر شبيه معجزه است که من و همسرم زنده مانديم.

در زمان جنگ اول خليج فارس، اسراييل وارد جنگ نشد. آمريکا و متحدانش با صدام حسين جنگيدند. اما در خصوص ايرانی که توان دستيابی به سلاح اتمی داشته باشد، قضيه متفاوت است. نخست وزير اسراييل می گويد اگر جامعه بين الملل کاری نکند، اسراييل وارد عمل خواهد شد.

بنيامين نتانياهو، نخست وزير اسراييل، می گويد: ايران مسلح به سلاح اتمی خطری برای اسراييل، منطقه و جهان است. ايران مطلقا نبايد اجازه توليد سلاح اتمی را داشته باشد.

مقام های اسراييل می گويند بحران اتمی ايران بايد به سرعت مورد توجه قرار گيرد، چون جمهوری اسلامی تاسيسات اتمی اش را به زير زمين، منتقل می کند.

مقام های تهران هشدار داده اند در صورت حمله اسراييل، به اقدامات تلافی جويانه دست خواهند زد. ايران می تواند با موشک های دوربرد اسراييل را هدف قرار دهد. ناظران مسائل منطقه نسبت به حمله اسراييل هشدار می دهند.

ديويد مناشری، کارشناس مسائل ايران، می گويد: بکارگيری چنين گزينه ای ممکن است پيامدهای ويرانگر و درازمدتی داشته باشد. برای صلح در خاورميانه بايد به فکر راه های ديگری بود.

اما فرای تحريم های اقتصادی و سياسی که تاکنون از سوی آمريکا و جامعه جهانی عليه ايران وضع شده، چگونه می توان با اهداف اتمی جمهوری اسلامی مقابله کرد؟

برخی از ناظران نسبت به گزينه های پيش رو خوشبين نيستند. مارتين ون کرولد، استاد تاريخ نظامی، می گويد: مقام های ايران ممکن است با خود فکر کنند که بهتر است زودتر به سلاح اتمی دست يابند تا ديگر کسی توان آسيب رساندن به آنها را نداشته باشد.

در همين حال مردم اسراييل نظر مشترکی در خصوص حمله نظامی ندارند.

جاناتان فيشر، شهروند اورشليم، می گويد: من مطمئن هستم که جنگ می شود. نمی دانم چه زمانی، ولی حتما جنگ خواهد شد.

پاسکال روی، شهروند ديگر اورشليم، نيز می گويد: نمی دانم که دولت ها می توانند مشکل را حل کنند. اما قبل از آنکه مذاکره بشود، کاملا با حمله مخالفم.

بسياری در اسراييل نسبت به نيات دولت تهران مشکوکند؛ با اينهمه، اسراييلی ها اميدوارند گزينه نظامی از اظهارات خصمانه فراتر نرود.

XS
SM
MD
LG