آموس هارل در گزارشی تحلیلی در روزنامه هاآراتص با عنوان «اسرائیل امیدوار است پاره کردن توافق هستهای توسط ترامپ در نهایت به تعییر رژیم در ایران منجر شود» مینویسد، منازعه اسرائیل در برابر ایران چند سال است که در دو مسیر موازی در جریان است.
در این گزارش گفته می شود یک مسیر این است که اسرائیل در تلاش است برنامه هستهای را متوقف کرده و مسیر دوم اقداماتی است که برای قطع ارسال تجهیزات نظامی ایران به گروههای مورد حمایت تهران در لبنان، در غزه، و اخیرا در سوریه انجام داده است.
به عقیده نویسنده این دو مسیر موازی در ماههای اخیر به یکدیگر نزدیک شدهاند و حتی امکان ادغام آنها نیز وجود دارد. در عین حال تمرکز بر سیاست دولت پرزیدنت ترامپ در برابر ایران، حلقه سیاسی داخل اسرائیل را امیدوار کرده است که کنار رفتن آمریکا از برجام، اقتصاد ایران را، که از قبل دچار بحران شده، به لرزه در آورد.
عملیات موساد برای سرقت اطلاعات محرمانه هستهای ایران، فشار بنیامین نتانیاهو بر ایالات متحده برای لغو توافق هستهای ۲۰۱۵ با ایران، رشته حملات هوایی علیه مواضع ایران در سوریه که به ارتش اسرائیل نسبت داده میشود، و نگرانی از اقدامات تلافی جویانه ایران و احتمال درگیری مستقیم نظامی، شواهدی از این مدعا هستند.
به عقیده نویسنده، نشست خبری چند روز پیش نخست وزیر اسرائیل در مورد فعالیتهای هستهای نظامی ایران چندین هدف داشت. در سطح استراتژیک، نتانیاهو آشکارا میخواهد دست دونالد ترامپ را برای کنار رفتن از برجام در ۱۲ مه پرتر کند و به نظر میرسد دو رهبر در این راستا به خوبی با یکدیگر هماهنگ هستند.
اما به باور نویسنده آنچه که نمیتوان نادیده گرفت، بعد سیاسی این ماجراست. بنیامین نتانیاهو عملیات پرریسکی را تایید کرده است که در نهایت به خوبی پایان یافت و همین دلیلی است برای آن که او سزاوار پاداش باشد.
امید سیاسیون اسرائیلی به این است که خارج شدن آمریکل از برجام مشکلات بیشتری را برای اقتصاد بحران زده ایران به بار آورد.
افت شدید ارزش ریال، اعتراضات مردمی در چند شهر ایران، ویدئویی از فریاد زدن نام شاه در جریان یک مسابقه ورزشی در ایران، همگی این موارد موجب دلگرمی کسانی شده است که معتقدند تحریمهای جدید منجر به موج گسترده اعتراضات در ایران خواهد شد. مانند آنچه در سال ۲۰۰۹ به جنبش سبز معروف شد و در نهایت سرکوب شد.