در پی اوج گیری خشونتهای اخیر میان فلسطینیان و اسرائیلیها در شرق اورشلیم، طرفین یکدیگر را متهم به آغاز درگیری و تحریک شهروندان کرده اند.
اختلافات و خشونتها که در ابتدا به دلیل رفتار شهروندان فلسطینی و اسرائیلی در مسجد الاقصی، بخشی از مجموعه اماکن مذهبی اورشلیم به وجود آمده بود، با پادرمیانی اردن و آمریکا و موافقت اسرائیل با نصب دوربین در اماکن مقدس فروکش کرد، اما اتهام زنی طرفین درباره آغاز خشونتها ادامه یافت.
عمر بدار سخنگوی پروژه موسوم به "آزادی فلسطین" در گفت و گویی در برنامه افق بخش فارسی صدای آمریکا، گفت که تداوم اشغال بخش هایی از کرانه باختری رود اردن و شهرک سازی اسرائیل در این مناطق، عامل اصلی محرک فلسطینیها برای روی آوردن به خشونت است.
به عقیده این فعال فلسطینی، در حالی که راه حل مشخص برای صلح، یعنی شناسایی دولتهای دو کشور از سوی طرفین، وجود دارد، اسرائیل از آن طفره میرود. به گفته او، اسرائیل در مقابل به سیاست شهرک سازی خود در زمینهای فلسطینیها ادامه میدهد، آن هم در حالی که سازمان ملل متحد و دولت آمریکا هم آن را محکوم کردهاند.
در مقابل، امانوئل ناون تحلیلگر سیاسی از اسرائیل که در این برنامه حضور داشت، ضمن رد این موضوع، دلیل اصلی شروع خشونتها در اورشلیم را تحریک فلسطینیها از سوی محمود عباس دانست و گفت، فلسطینیها به دنبال صلح واقعی نیستند.
به اعتقاد او اسرائیل، به ویژه در زمان ایهود اولمرت، پیشنهادات خوبی برای صلح به فلسطینیها دادند، اما آقای عباس آن را رد کرد؛ آن هم در حالی که به نظر این کارشناس، آن پیشنهادات "بسیار سخاوتمندانه" بودند.
امانوئل ناون معتقد است که اسرائیل واقعا به صلح و امنیت نیاز دارد، بنابر این طرفین باید انتظارات خود را پایین بیاورند تا بتوانند به صلح و امنیت برسند.