بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل، در پاسخ به سوالی پیرامون حمله به مراکز گروه شبه نظامی تحت حمایت ایران حشدالشعبی، گفته است که جمهوری اسلامی «در هیچ کجا مصون نیست.»
به گزارش تایمز اسراییل، نتانیاهو در سفر به اوکراین و طی یک نشست خبری، گفت: «ایرانیها به تهدید اسرائیل به نابودی ادامه میدهند و در نقاط مختلف خاورمیانه به این منظور پایگاه نظامی میسازند. ما به این مسئله واکنش نشان خواهیم داد - و الان هم واکنش نشان میدهیم - در هر جایی که نیاز باشد.»
نخستوزیر اسرائیل اضافه کرد که توافق هستهای سال ۲۰۱۵ با ایران با افزایش توانایی مالی جمهوری اسلامی موجب «گسترش سیاستهای تهاجمی» ایران در منطقه شد.
ماه گذشته دستکم دو انفجار در مراکز متعلق به حشدالشعبی رخ داد. یک انفجار در منطقه آمرلی و انفجار دیگری در محل پیشین کمپ اشرف که اعضای سازمان مجاهدین خلق در آن حضور داشتند.
روزنامه الشرق الاوسط درگزارشی خبر از آن داده بود که اسرائیل به برخی پایگاههای موشکی ایران در عراق حمله کرده است.
هفته گذشته هم آتشسوزی و سپس انفجارهای پیاپی در انبار مهمات این گروه، باعث زخمی شدن دستکم ۱۴ نفر شد.
آن زمان خبرگزاری رویترز به نقل از یک منبع امنیتی نوشت که این انبار مهمات در یکی از پایگاههای پلیس فدرال عراق در حومه جنوب بغداد قرار گرفته بود و موشک های کوتاه برد و کاتیوشا در آن نگهداری میشد.
اسرائیل پیشتر هم اعلام کرده بود حضور ایران در همسایگی خود در سوریه و ساخت پایگاه نظامی در آن را برنمیتابد. وزیر دفاع اسرائیل هم سال گذشته گفت بود موشکهایی که از ایران به عراق منتقل شدهاد، یک «هدف» برای اسرائیل هستند.
پیشتر روزنامه اسرائیلی هاآرتص در گزارشی به نقل از مقامهای وزارت دفاع اسرائیل نوشته بود که ایران بخش بزرگی از سامانههای موشکی خود در خارج از آن کشور را به عراق منتقل کرده است؛ چرا که برای اسرائیل، حمله به آن سامانهها در عراق دشوارتر از حمله به آنها در سوریه است.
هاآرتص همچنین به نقل از منابع امنیتی اسرائیل نوشته بود که در حال حاضر ایران به شبهنظامیان عراقی موشکهایی با بُرد بین ۲۰۰ تا ۷۰۰ کیلومتر میدهد و این موشکها میتوانند هر نقطه از خاک اسرائیل را هدف قرار دهند. این گزارش میگوید این موشکها به نسبت آن موشکهایی که ایران به حزبالله لبنان میدهد، دقیقتر هستند.
ارتش اسرائیل در سالهای اخیر حملههای متعددی را علیه نیروهای ایرانی مستقر در سوریه و متحدانش انجام داده است.
اسرائیل از جمله مخالفان اصلی حضور نظامی ایران در سوریه است. مقامهای اسرائیل طی سالهای اخیر اعلام کردهاند که اجازه نخواهند داد نیروهای نظامی ایران در مرز سوریه و اسرائیل مستقر شوند.
یک مقام ارشد اسرائیل آبان ماه سال گذشته به رویترز گفته بود که اسرائیل در دو سال اخیر بیش از دویست حمله را علیه اهداف ایران در سوریه انجام داده است.