لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۱ آبان ۱۴۰۳ ایران ۱۱:۵۰

دیدار وزیر دفاع اسرائیل با هیئت فراحزبی قانون‌گذاران آمریکایی


دیدار شماری از قانون‌گذاران آمریکایی با یوآف گالانت در مقر وزارت دفاع اسرائیل (دوشنبه ۳۰ مهر ۱۴۰۳)
دیدار شماری از قانون‌گذاران آمریکایی با یوآف گالانت در مقر وزارت دفاع اسرائیل (دوشنبه ۳۰ مهر ۱۴۰۳)

یوآف گالانت، وزیر دفاع اسرائیل، روز دوشنبه ۳۰ مهر در مقر وزارت دفاع در تل‌آویو میزبان یک هیئت فراحزبی از کمیته تخصیص بودجه مجلس نمایندگان آمریکا بود.

گالانت با انتشار تصویری از این دیدار در رسانه اجتماعی «ایکس» گفت دستاوردهای ارتش اسرائیل در جبهه‌های جنوب و شمال، استقرار مجدد قدرت بازدارندگی، و کارهای مهم پیش‌رو به بحث گذاشته شد.

به گفته وزیر دفاع اسرائیل، اهمیت حمایت مداوم آمریکا و همکاری‌های حیاتی میان دو کشور به منظور تضمین موقعیت دفاعی اسرائیل و شکست دشمنان مشترک «که تحت رهبری [حکومت] ایران هستند» از دیگر محورهای مورد بحث در این دیدار بود.

حکومت ایران روز ۱۰ مهر در واکنش به آن چه کشته‌شدن رهبران حماس، حزب‌الله، و یک فرمانده ارشد نیروی قدس سپاه به دست اسرائیل خواند، بیش از ۱۸۰ موشک بالستیک به اسرائیل شلیک کرد. این دومین حمله موشکی مستقیم جمهوری اسلامی از خاک ایران به اسرائیل بود.

جمهوری اسلامی نخستین بار شامگاه ۲۵ فروردین ۱۴۰۳ در حمله‌ای بی‌سابقه اقدام به شلیک حدود ۳۲۰ پرتابه به سمت اسرائیل کرد که اکثر آنها توسط اسرائیل با حمایت آمریکا و شماری دیگری از متحدان پیش از رسیدن به حریم هوایی اسرائیل رهگیری و منهدم شد.

اکنون و در پی دومین حمله موشکی جمهوری اسلامی مقامات ارشد اسرائیل تصریح کرده‌اند که این حمله را بدون پاسخ نخواهند گذاشت.

ارتش اسرائیل روز پنجشنبه نیز اعلام کرد یحیی سنوار، رهبر حماس و مغز متفکر حملات تروریستی ۱۵ مهر ۱۴۰۲ به اسرائیل، را در شهر مرزی رفح در نوار غزه از پا در آورده است. مقامات ارشد آمریکا و بسیاری دیگر از کشورهای جهان ضمن استقبال از کشته‌شدن سنوار تصریح کرده‌اند که اکنون فرصت مناسبی برای برقراری آتش‌بس و آزادی گروگان‌های ربوده‌شده توسط ستیزه‌جویان فلسطینی است.

در جریان حمله تروریستی ۱۵ مهر ۱۴۰۲ شبه‌نظامیان فلسطینی به اسرائیل، ۱۲۰۰ نفر از جمله زنان، کودکان، و سالخوردگان کشته و بیش از ۲۵۰ تن دیگر که عمدتا غیرنظامی بودند، به گروگان گرفته شدند.

هنوز ۱۰۱ گروگان ربوده‌شده توسط حماس و دیگر ستیزه‌جویان فلسطینی در غزه هستند و تخمین زده شده که دست‌کم یک‌سوم آنها جان خود را از دست داده‌اند.

گروه حماس در فهرست سازمان‌های تروریستی ایالات متحده، اتحادیه اروپا، بریتانیا، اسرائیل، کانادا، ژاپن و شمار دیگری از کشورهای جهان قرار دارد.

اسرائیل در شمال نیز با اصلی‌ترین بازوی نیابتی جمهوری اسلامی، یعنی حزب الله لبنان، درگیر بوده است. حزب‌الله لبنان از فردای حمله تروریستی ۱۵ مهر ۱۴۰۲ به طور یک‌جانبه حملات راکتی و پهپادی خود به شمال اسرائیل را آغاز کرد.

اسرائیل هم در واکنش با انجام حملات شدید علیه مواضع این گروه در لبنان و سوریه، علاوه بر کشتن صدها تن از اعضای این گروه مورد حمایت حکومت ایران، رهبر و فرماندهان ارشد نظامی این گروه از جمله حسن نصرالله، فواد شکر، ابراهیم عقیل، و هاشم صفی‌الدین، را از پا در آورده است.

تاکنون چندین کشور، از جمله ایالات متحده، اسرائیل، آلمان، صربستان، لیتوانی، استونی، لتونی، و استرالیا کلیت حزب‌الله را به عنوان یک سازمان تروریستی شناخته شده است.

شناسایی کلیت حزب‌الله لبنان به عنوان یک سازمان تروریستی به مفهوم تفاوت قائل نشدن میان شاخه سیاسی با شاخه نظامی آن حزب و تروریست شناختن هر دو شاخه حزب‌الله است.

XS
SM
MD
LG