روز اول اسفند، رئیس پلیس اورشلیم با اشاره به نگرانیهایی در مورد برقراری تظاهرات در مورد جنگ غزه، اعلام کرد که تعداد شهروندان مسلمانی را که در عبادتهای پرجمعیت ماه مبارک رمضان در مسجدالاقصی شرکت میکنند، محدود خواهد کرد.
مسجدالاقصی به عنوان یکی از معابد مقدس اسلامی، بخشی از اورشلیم شرقی است که در جنگ سال ۱۹۶۷ به تصرف اسرائیل درآمد و نقطه امید تشکیل کشور فلسطینیها است. این مکان در ضمن به علت وجود دو معبد باستانی، مورد احترام یهودیان نیز است.
قوانین مربوط به دسترسی افراد به مسجدالاقصی به طور مکرر موجب درگیریهایی بوده است؛ از جمله برای مسلمانان که ۱۸ درصد از جمعیت اسرائیل را تشکیل میدهند و بهویژه در ماه رمضان که امسال از اواسط اسفند ماه آغاز میشود.
اسرائیل که در گذشته محدودیتهایی را برای جوانان فلسطینی ساکن اورشلیم و کرانه باختری اعمال کرده است، اکنون نگران شعلهور شدن آتش برخوردها، چهار ماه پس از آغاز جنگ غزه است.
ایتامار بنگویر، وزیر امنیت ملی اسرائیل گفت که پیشنهادش برای منع اکثر شهروندان مسلمان برای برگزاری نمازجمعه ماه رمضان توسط بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رد شده ولی تاکید کرد که با این که گروهی از مقامات رسمی بر ورود ۱۲۰ تا ۱۵۰ هزار نفر اصرار داشتند، بر وجود سقفی بین ۴۰ تا ۵۰ هزار نفر توافق شده است.
این اقدام با محکومیت رهبران عرب در اسرائیل روبهرو شد. احمد تیبی، قانونگذار مخالف گفت که بنگویر «یک افراطی راست» و «آتش افروز است ولی بالاتر از او کسی است که مسئول است و به او یک پیت بنزین میدهد.»
بنگویر در ضمن از اینکه نتانیاهو پیشنهادش برای اختیار دادن به پلیس برای ورود به حریم مسجد و برداشتن تابلوهای حمایت از حماس را نپذیرفته است، ابراز ناامیدی کرد. او گفت که با توجه به وضعیت گروگانهای اسرائیلی در غزه، دادن چنین اجازهای به حامیان حماس در شهری که اسرائیل آن را پایتخت خود میداند، «تصویر شکست» خواهد بود.
اسرائیل از زمان حمله حماس به اسرائیل در ۱۵ مهر، ورود فلسطینیها به اسرائیل را محدود کرده است. بسیاری از شهروندان عرب اسرائیل خود را فلسطینی میدانند و برخی از آنها در جریان آخرین جنگ غزه در سال ۱۴۰۰ شورش کردند.