لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۴ دی ۱۴۰۳ ایران ۰۸:۲۹

رسانه‌های اسرائيلی: ایران و یمن دو گزینه نتانیاهو برای پاسخ به حوثی‌ها


دیدار بنیامین نتانیاهو نخست‌وزیر اسرائیل، و دیوید بارنیا رئیس موساد
دیدار بنیامین نتانیاهو نخست‌وزیر اسرائیل، و دیوید بارنیا رئیس موساد

رسانه‌های اسرائيلی می‌گویند در پاسخ به حملات موشکی اخیر شورشیان حوثی مورد حمایت جمهوری اسلامی، بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائيل با دو گزینه پیشنهادی مواجه است.

از یک سو، دیوید بارنیا، رئیس تشکیلات اطلاعات خارجی اسرائيل یا موساد، توصیه کرده است که اسرائيل در پاسخ به شلیک موشک حوثی‌ها که به یک زمین بازی در تل‌آویو اصابت کرد، ارتش اسرائيل باید به طور مستقیم اهدافی را در داخل ایران بزند.

این خبر را سایت «جوئیش نیوز سیندیکت» به نقل از گزارشی که روز یکشنبه در وب‌سایت خبری اسرائيلی «وای‌نت» منتشر شد، اعلام کرد.

طبق این گزارش، مقامات آگاه به جلسات سطح‌‌بالا در اسرائيل گفته‌اند دیوید بارنیا تأکید کرده است که «باید به سر مار، یعنی ایران، حمله کرد.»

در همین حال «جروزالم پست» گزارش داده که اطلاعات ارتش اسرائيل توصیه کرده است پاسخ اسرائيل باید حمله مستقیم به حوثی‌ها در یمن باشد.

جروزالم پست در توضیح تفاوت دو دیدگاه موساد و اطلاعات ارتش اسرائيل می‌نویسد: بارنیا در دوران تصدی خود بر موساد همواره از جمله چهره‌های برجسته تندرو در مورد ایران بوده و معمولا از حملات بیشتر و شدیدتر به جمهوری اسلامی حمایت کرده است. این در حالی است که اطلاعات ارتش اسرائیل در مورد حملات مستقیم به جمهوری اسلامی، به دلیل پیامدهای بالقوه جدی، رویکرد محتاطانه‌تری دارد.

طبق این گزارش، موساد جمهوری اسلامی ایران را بیشتر از منظر استراتژیک کلی بررسی می‌کند و بر ضرورت تضعیف تهدیدات بلندمدت آن، چه در قالب برنامه هسته‌ای، تسلیحات متعارف، یا فعالیت‌های تروریستی در سراسر جهان، تأکید دارد.

در مقابل، ارتش اسرائیل که نه‌تنها مسئول اقدامات تهاجمی اسرائیل است، بلکه وظیفه دفاع هوایی را نیز بر عهده دارد، به عواقب حمله می‌اندیشد. این بدان معنا است که اگر حمله‌ای بزرگ از سوی جمهوری اسلامی علیه اسرائیل صورت گیرد، ارتش به دلیل ناکامی در جلوگیری از آسیب‌ها، مانند حمله روز شنبه حوثی‌ها که موشک آن را نتوانست در هوا منهدم کند، تحت فشار قرار خواهد گرفت.

جروزالم پست می‌گوید، به نظر می‌رسد بین این دو گزینه، نتانیاهو احتمالا نظرش به نظر اطلاعات ارتش اسرائيل نزدیک‌تر است و گزینه حمله مستقیم به جمهوری اسلامی را قصد دارد به تاریخ دیگری بیندازد و برای آینده محفوظ نگه دارد؛ گزینه‌ای که احتمالا تا پس از روی کار آمدن دونالد ترامپ به تأخیر خواهد افتاد.

در روزهای اخیر و در پی حملات حوثی‌ها، نتانیاهو به اسرائيلی‌ها وعده داده است که این گروه شورشی مورد حمایت حکومت ایران در یمن با پاسخ جدی مواجه خواهند شد.

گزارش‌ها در مورد احتمال حمله مستقیم اسرائيل به داخل ایران در حالی است که علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، روز یکشنبه در اقدامی که احتمالا نگرانی جمهوری اسلامی از حمله احتمالی اسرائيل را نشان می‌دهد مدعی شد که جمهوری اسلامی نیروهای نیابتی در منطقه ندارد، ادعایی که زمان حسین امیرعبداللهیان، وزیر امورخارجه جمهوری اسلامی بود مطرح شده بود و بارها از سوی کارشناسان و دولت‌های خارجی رد شده است.

XS
SM
MD
LG