لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۱۳ آذر ۱۴۰۳ ایران ۲۱:۰۷

کارشناسان اسرائیلی: دور بعدی درگیری نظامی با ایران در سوریه، اجتناب ناپذیراست


بخشی از هواپیمای اف ۱۶ اسرائیلی که توسط سوریه سقوط کرد.
بخشی از هواپیمای اف ۱۶ اسرائیلی که توسط سوریه سقوط کرد.

گرچه از ظهر روز شنبه ٢١ بهمن ماه به بعد، اوضاع در مرزهای اسرائیل و سوریه آرام بود و درگیری تازه ای رخ نداده، به گمان کارشناسان ارشد نظامی اسرائیل، آن گونه که در رسانه های آن کشور بازتاب یافته، كشاكش نظامی بین اسرائیل و جمهوری اسلامی ایران پایان نگرفته و در آینده غیرقابل پیش بینی دوباره چهره خود را نشان خواهد داد.

ارزیابی کارشناسان، که حتی برخی از آنان از محافل نزدیک به وزارت دفاع اسرائیل هستند، با استناد به آن است که در ماه های اخیر نخست وزیر اسرائیل بارها تاکید کرده که حضور نظامی ثابت سپاه پاسداران و جمهوری اسلامی ایران و حزب الله لبنان در سوریه را تحمل نخواهد کرد.

در گزارش های قبلى آمده بود که نتانیاهو در دیدار با پرزیدنت پوتین در مسکو و همچنين در تماس های تلفنی با رهبران فرانسه، آلمان و بریتانیا، و در مشورت با مقامات پنتاگون و دولت پرزیدنت ترامپ، همین موضع را با قاطعیت بیان داشته است.

از سوی دیگر، به گفته كارشناسان، هدف و نیت جمهوری اسلامی ایران، استقرار سیاسی و نظامی در سوریه است تا به عنوان یک اقدام استراتژیک و بازدارنده، در کنار مرزهای اسرائیل قرار گیرد و آن کشور را از شمال (توسط حزب الله) و از شرق (خاک سوریه) هدف تعرض قرار دهد.

آیت الله خمینی، شعار «راه قدس از کربلا می گذرد» را چنین توجیه می کرد که سوریه در حاکمیت حافظ اسد، که پیرو فرقه علوی در اسلام بود، و اکنون پسرش بشار اسد سوریه را رهبری می کند، یار و هم پیمان ایران محسوب می شود و اگر عراق به تسلط شیعیان در آید، سپاهیان ایران می توانند از آنجا وارد سوریه شده و خود را به مرزهای اسرائیل برسانند.

حسین سلامی جانشین فرمانده کل سپاه پاسداران گفته بود که استراتژی ایران همیشه آن بوده که جنگ را در دور از مرزهای خود هدایت کند و تسلط بر سوریه و یا برپایی پایگاه های دائمی در آن کشور، در راستای این سیاست استراتژیک محسوب می شود.

خبرگزاری اسرائیلی «وای نت نیوز» ار قول کارشناسان وزارت دفاع اسرائیل که از آن ها نام نبرد، نوشت: «ارزیابی کارشناسان حکایت از آن دارد که درگیری نظامی بعدی بین اسرائیل و جمهوری اسلامی ایران امری اجتناب ناپذیر است».

این رسانه نوشت: با آن که اسرائیل در جریان رویارویی نظامی روز شنبه ٢١ یهمن ماه قاطعیت نشان داد، ولی تردیدی نیست که ایران همچنان به تلاش های خود برای استقرار در سوریه ادامه خواهد داد.

«وای نت نیوز» از قول منابع وزارت دفاع اسرائیل نوشت: «دفعه بعد، واکنش اسرائیل بسیار کوبنده تر خواهد بود»

نیروی هوایی اسرائیل روز شنبهاعلام کرد که در پاسخ به تعرض پهپاد سپاه پاسداران به خاک آن کشور، دوازده هدف نظامی را بمباران کرده که برخی از آن ها متعلق به سپاه پاسداران و بقیه وابسته به ارتش سوریه بوده است.

یکی از هدف های بمباران شده، ستاد متحرک هدایت پهپادها و از جمله همان پهپادی بود که به سوی خاک اسرائیل هدایت می شد.

منابع اوپوزیسیون سوریه اعلام کردند که در این عملیات، هفت تن خارجی نیز کشته شده اند که احتمال می رود شماری از آن ها افراد سپاه پاسداران ایران بوده اند.

روزنامه هاآرتص چاپ تل آویو نیز در ارزیابی خود، با استناد به کارشناسان نظامی و محافل نزدیک به وزارت دفاع اسرائیل نوشت که در دراز مدت، انتظار می رود درگیری های بیشتری بین نيروهاى نظامی اسرائیل و ایران در جبهه سوریه رخ دهد.

این روزنامه نوشت: کارشناسان می گویند که در مرحله کنونی ایران بیشترین تلاش خود را به عمل آورد و از این پس به دنبال شیوه هایی خواهد بود که اسرائیل را از ادامه عملیات هوایی در سوریه باز دارد.

با این همه، هاآرتس نوشتکه هم اسرائیل و هم ایران، پس از درگیری نظامی روز شنبه، قصد ندارند به عملیات بیشتری علیه یکدیگر دست بزنند و فعلا موضوع را پایان یافته باید تلقی کرد.

نشریه اینترنتی «سات ورلد» نیز در ارزیابی خود نوشت که درگیری نظامی بعدی بین اسرائیل و ایران یک رویداد اجتناب ناپذیر است.

اهود یعری کارشناس امور خاورمیانه در شبکه دو تلویزیون اسرائیل، در توجیه خطراتی که از جانب سپاه پاسداران و حزب الله، از دو کشور سوریه و لبنان متوجه اسرائیل است گفت: اکنون که ایران به موشک های نقطه زن دست یافته، و احتمال زیاد می رود که آن ها را در اختیار حزب الله لبنان نیز قرار داده، خطری جدی اسرائیل را تهدید می کند، زیرا اگر از دو سمت هدف موشک های نقطه زن قرار گیرد، همه شبکه های ضد موشکی اسرائیل نیز برای متوقف ساختن آن ها کافی نخواهد بود.

اشاره این کارشناس به سه سیستم دفاعی اسرائیل است که شامل سیستم «خِتس» (پیکان) برای رویارویی با موشک های دوربردی است که ممکن است از خاک ایران و یا نقطه دیگری به سوی اسرائیل شلیک شود. سیستم دوم «تیرکمان داود» نام دارد که برای موشک های میان بردی است که حزب الله لبنان در اختیار دارد و سیستم سوم با نام «گنبد آهنین» قادر به شکار کردن موشک های کوتاه برد و راکت هایی است که معمولا تا کنون از غزه به سوی خاک اسرائیل پرتاب می شده است.

کانال دو از قول افسران ذخیره ارتش اسرائیل گفت: هر اندازه هم که سیستم های ضد موشکی اسرائیل قوی و کارا باشد، نخواهد توانست هم زمان همه موشک های شلیک شده را خنثی کند و اگر ایران موشک نقطه زن داشته باشد، یک فروند آن نیز می تواند صدمات و تلفات بسیاری به بار آورد.

https://gdb.voanews.com/DB8B35EC-8161-4D0C-8176-61890B65E8A4.gif

XS
SM
MD
LG