یک سخنگوی ارتش اسرائیل روز جمعه سیزدهم بهمن از نابودی یک مجموعه مورد استفاده حماس برای تولید راکت در نصیرات واقع در مرکز غزه خبر داد.
به گزارش جروزالم پست، در این مجموعه دستگاههای غیرنظامی و دومنظوره وجود داشتند و حماس از آنها برای تولید سلاح استفاده میکرد.
بنا به این گزارش، ارتش اسرائیل در مرکز غزه «شمار زیادی» از اعضای حماس را کشت، به زیرساختهای این گروه خساراتی وارد کرد، و در تلاش است از انتقال اعضا و تسلیحات حماس از شمال به مرکز غزه جلوگیری کند.
- احتمال کم توافق در آینده نزدیک
کانال خبری ان١٢ اسرائیل روز جمعه به نقل از برخی وزیران کابینه امنیتی اسرائیل گزارش داد که هیچ طرحی برای آزادی گروگانها به آنها ارائه نشده است.
این وزیران که نخواستهاند نامشان فاش شود، گفتهاند که به نظر نمیرسد توافق در این زمینه در آینده نزدیک انجام شود.
به گفته آنها، تایید هر توافقی که شامل آتشبس بیش از یکماهه، آزادی «تروریستهایی که دستشان به خود آغشته است»، و آزادی «شمار زیادی از تروریستها» باشد، بسیار دشوار و تقریبا غیرممکن است.
گفتههای این وزیران اسرائیلی پس از آن میآید که وزارت امور خارجه قطر اعلام کرد حماس با یک توافق آتشبس و آزادی گروگانها موافقت کرده اگرچه مقامات اسرائیل و حماس گفتهاند هنوز فاصله زیادی با رسیدن به چنین توافقی در پیش دارند.
- نگرانی سازمان ملل از وضعیت در گذرگاه رفح
دفتر سازمان ملل متحد برای هماهنگی امور بشردوستانه روز جمعه نسبت به تداوم درگیریها در خان یونس و فرار شمار فزایندهای از فلسطینیان به گذرگاه مرزی رفح ابراز نگرانی کرد.
ینس لرکه، سخنگوی این نهاد وابسته به سازمان ملل، گفت نیمی از جمعیت ٢ میلیون و ۳۰۰ هزار نفری غزه به جنوب این باریکه پرجمعیت پناه بردهاند و روزانه هزاران نفربه سوی گذرگاه رفح فرار میکنند.
همزمان ارتش اسرائیل اعلام کرد دستکم ٢۰ ستیزهجوی فلسطینی را روز پنجشنبه در خان یونس از پا در آورده است.
این در حالی است که یوآف گالانت، وزیر دفاع اسرائیل، روز پنجشنبه از پیشروی ارتش این کشور به سوی گذرگاه مرزی رفح خبر داد.
آقای گالانت گفت اهداف اسرائیل در خان یونس در حال تحقق یافتن است و پیشروی به سوی رفح با هدف نابودی عوامل تروریستی انجام میشود.
- نیاز کودکان غزه به حمایت روانی
صندوق کودکان سازمان ملل متحد، یونیسف، روز جمعه تخمین زد ١٧ هزار کودک غزهای بیسرپرست هستند و یا در جریان جنگ جاری از خانوادههایشان جدا شدهاند.
طبق برآورد یونیسف، تقریبا تمامی کودکان غزهای نیازمند حمایت روانی هستند.
جاناتان کریکس، رئیس بخش ارتباطات یونیسف برای سرزمینهای فلسطینی، گفت این کودکان علائمی مانند سطح بسیار بالای اضطراب و از دست دادن اشتها را نشان میدهند. به گفته او، کودکان غزهای نمیتوانند بخوابند، طغیانهای عاطفی دارند، و با شنیدن صدای بمبارانها وحشتزده میشوند.
- احضار سفیر اسرائیل در بلژیک
بلژیک روز جمعه سفیر اسرائیل در این کشور را در اعتراض به بمباران ساختمان یک سازمان متعلق به این کشور در غزه احضار کرد.
حجه لحبیب، وزیر امور خارجه بلژیک، با انتشار پستی در رسانه اجتماعی ایکس گفت حمله به زیرساختهای غیرنظامی نقض اصول حقوق بشردوستانه بینالمللی است و تمام طرفها باید به این اصول پایبند باشند.
بلژیک اعلام کرده گزارشی درباره تلفات غیرنظامی ناشی از این حمله دریافت نکرده است.
یک سخنگوی وزارت امور خارجه اسرائیل وعده داده کشورش تحقیقات لازم درباره این حادؤه را انجام خواهد داد.
- آمادگی عربستان سعودی برای امتیازدهی
خبرگزاری رویترز روز جمعه به نقل از سه منبع گزارش داد عربستان سعودی آماده است در قبال تحقق یک پیمان امنیتی با ایالات متحده پیش از انتخابات ریاست جمهوری پیش رو، تعهد سیاسی اسرائیل برای ایجاد یک کشور فلسطینی را بپذیرد.
ماهها دیپلماسی ایالات متحده برای عادیسازی روابط میان عربستان و اسرائیل به دنبال حمله تروریستی ۱۵ مهر حماس و تهاجم متعاقب اسرائیل به نوار غزه برای نابودی این گروه اسلامگرا به بنبست رسید.
بنا به گزارش رویترز، مقامات سعودی به همتایان آمریکایی خود گفتهاند چنانچه دولت بایدن با مطالبه عربستان موافقت کند، ریاض اصرار نمیکند که اسرائیل گامهای ملموس به منظور ایجاد کشوری فلسطینی بردارد و حاضر است تعهد اسرائیل به راهحل دوکشوری را بپذیرد.
به دنبال حمله تروریستی ۱۲ مهر حماس به اسرائیل که بر اثر آن ۱۲۰۰ نفر کشته و بیش از ۲۴۰ نفر به گروگان گرفته شدند، ارتش اسرائیل حمله هوایی، دریایی، و زمینی خود به منظور نابودی حماس را آغاز کرد.
ایالات متحده، بریتانیا، اتحادیه اروپا، ژاپن، اسرائیل و شمار دیگری از کشورها حماس را در فهرست سازمانهای تروریستی قرار دادهاند.