لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۰۹:۰۷

آسوشیتدپرس: ۲۰ سال بعد از عقب‌نشینی از لبنان، اسرائیل برای جنگ با حزب‌الله آماده می‌شود


نیروهای اسرائیلی در مرز با اسرائیل
نیروهای اسرائیلی در مرز با اسرائیل

بیست سال بعد از بیرون رفتن آخرین سرباز اسرائیلی از جنوب لبنان در پایان نبرد با حزب‌الله، اکنون هر دو طرف دارند برای جنگی احتمالی آماده می‌شوند؛ جنگی که هیچکدام خواهان آن نیستند. 

بیست سال بعد از بیرون رفتن آخرین سرباز اسرائیلی از جنوب لبنان در پایان نبرد با حزب‌الله، اکنون هر دو طرف دارند برای جنگی احتمالی آماده می‌شوند؛ جنگی که هیچکدام خواهان آن نیستند.

آسوشیتدپرس در یک گزارش اختصاصی نوشت: «در حالی که ده‌هزار سرباز اسرائیلی برای مقابله با عناصر حزب‌الله، خود را برای عبور از مرز لبنان آماده می‌کنند، حزب‌الله تاکید کرده است که در جنگ احتمالی بعدی قصد دارد بخشی از شمال اسرائیل را اشغال کند.»

سربازان اسرائیلی اهداف حزب‌الله در شمال سوریه را هدف می‌گیرند و برای اقدامی، که ممکن است حمله به لبنان باشد، رزمایش برگزار می‌کنند.

گروه ستیزه‌‌جوی حزب‌الله هم به تقویت نیروهای خود مشغول است و تهدید کرده که اگر تحریک شود، به اسرائیل حمله می‌کند. این دشمنان سرسخت، مدام یکدیگر را تهدید می‌کنند و به هم هشدار می‌دهند.

سرهنگ ایزرائیل فریدلر، فرمانده رزمایش یک هفته‌ای جنگ با حزب‌الله در یک پایگاه در شمال اسرائیل، می‌گوید: «ما داریم با جدیت برای جنگ بعدی آماده می‌شویم. ما از هر‌گونه کم‌کاری پرهیز می‌کنیم؛ چون این را درک می‌کنیم که برای شکست دشمن، باید به شدت قوی باشیم.»

اسرائیل در ماه مه سال ۲۰۰۰ در پی یک جنگ چریکی طولانی از لبنان خارج شد. بعد از آن، مرز پرتلاطم میان لبنان و اسرائیل، غیر از یک ماه جنگ بی‌نتیجه در سال ۲۰۰۶، نسبتا آرام بوده است.

حزب‌الله اینک به قدرتمندترین تشکیلات نظامی و سیاسی لبنان تبدیل شده و حمایت‌گر اصلی حسان دیاب، نخست‌وزیر جدید لبنان است. اما به گفته هلال خشان، استاد علوم سیاسی دانشگاه آمریکایی بیروت، موقعیت حزب‌الله به خاطر فشار اسرائیل، آشوب داخلی، و اختلاف با حامیان ایرانی‌اش، متزلزل است.

بسام مروه و جوزف فدرمن، نویسندگان این مقاله آسوشیتدپرس، عقیده دارند که حزب‌الله توان یک جنگ سنگین با اسرائیل را ندارد. به سبب اقتصاد آشفته لبنان، که نیمی از جمعیت آن - از جمله در نواحی تحت تسلط حزب‌الله - در فقر زندگی می‌کنند و همچنین به سبب تحریم‌های آمریکا علیه جمهوری اسلامی، اوضاع مالی حزب‌الله هم صدمه دیده است. حزب‌آلله در جنگ نیابتی در کنار نیروهای بشار اسد در سوریه متحمل دست کم ۲ هزار تلفات شده است.

حزب‌الله که روزگاری نیرویی رهایی‌بخش شناخته می‌شد، حالا در چشم لبنانی‌ها و مردم منطقه،‌ یک عامل جمهوری اسلامی است.

قاسم قصیر، یک کارشناس امور حزب‌الله، معتقد است که این گروه هر چند علاقه‌ای به جنگ با اسرائیل ندارد، اما مدتها است سرگرم آماده‌سازی برای چنین جنگی است؛ ‌جنگی که این بار به حملات موشکی محدود نخواهد بود. او می‌گوید حزب‌الله قصد دارد بخش‌هایی از شمال اسرائیل را تسخیر کند.

افسران اسرائیلی می‌گویند حزب‌الله امروز ۱۳۰ هزار فروند راکت و موشک در اختیار دارد که می‌توانند هر نقطه از اسرائیل را هدف بگیرند، و همچنین به موشک‌های ضدتانک، تجهیزات دیددرشب، و قابلیت‌های جنگ اینترنتی، مجهز است.

حزب‌الله، علی‌رغم معاهده آتش‌بس ۲۰۰۶ سازمان ملل، در مرز اسرائیل فعال است با حضور در جنوب سوریه و در نزدیکی بلندی‌های جولان، جبهه دیگری در جنگ احتمالی با اسرائیل برای خود تامین کرده است. خطرناک‌تر از همه آن که‌ حزب‌الله درصدد به دست آوردن تکنولوژی موشک‌های هدایت‌شونده نقطه‌زن است.

آسوشیتدپرس می‌نویسد رویارویی حزب‌الله و اسرائیل ممکن است زودتر از انتظار،‌ روی دهد. اسرائیل اجرای حملات متعدد سال‌های اخیر علیه مواضع جمهوری اسلامی و نایبان آن در سوریه را تائید کرده است. هدف از این عملیات، قطع خطوط انتقال اسلحه از جمهوری اسلامی به حزب‌الله بود.

سوریه در دو ماه اخیر، اسرائیل را متهم کرده که دست کم هفت حمله هوایی علیه مواضع جمهوری اسلامی و نایبان آن در خاک سوریه انجام داده است. جنگنده‌ها و پهبادهای اطلاعاتی اسرائیل تقریبا هر روز در حریم هوایی لبنان به پرواز درمی‌آیند.

مقامات اسرائیل می‌گویند مشکلات نظام جمهوری اسلامی، از جمله هجوم ویروس کرونا، سقوط بهای نفت، و تحریم‌های آمریکا، و مشکلات داخلی لبنان، تغییری در رفتار حزب‌ الله ایجاد نکرده‌اند.

در ماه‌های اخیر، ده‌ها هزار سرباز اسرائیلی در رزمایش‌های عظیم در قرارگاه نظامی «الیاکیم» شرکت داشتند.

سرهنگ فریدلر، فرمانده رزمایش‌ها، گفت اگر جنگ درگیرد، اسرائیلی چاره‌ای ندارد که برای پیش‌گیری از هجوم نیروهای حزب‌الله، از مرز عبور کند. از دید این فرمانده نظامی، جنگ با دشمنی که در مناطق مسکونی پنهان است، مثل «جنگیدن با دست‌های بسته است.» او می‌‌گوید نبرد سختی خواهد بود؛ ولی سربازان اسرائیلی آماده‌اند.

این در حالی است که حزب‌الله هم وعده داده که در جنگ بعدی،‌ وارد خاک اسرائیل خواهد شد.

ایالات متحده آمریکا تاکنون بارها ضمن تاکید بر حق اسرائیل در دفاع از خود، هرگونه تهدید علیه آن کشور را محکوم کرده است. در یکی از تازه‌ترین موارد مقامات و نهادهای دولت آمریکا اظهارات یهودستیزانه اخیر رهبر جمهوری اسلامی علیه اسرائیل را به شدت محکوم کرده و گفته‌اند که آمریکا در کنار اسرائیل می‌ایستد. مایک پمپئو وزیر خارجه ایالات متحده، بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل، مورگان اورتگاس سخنگوی وزارت خارجه، و شورای امنیت ملی کاخ سفید هم پیشتر اظهارات یهودستیزانه رهبر جمهوری اسلامی را محکوم کردند.

https://gdb.voanews.com/6A93B43A-98B2-45DB-8109-0792592FEB29.gif

XS
SM
MD
LG